kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Almanya tescil etti: Erdoğan Yılın Avrupalısı
Die Quadriga: Cesaret, erdem, uyum ve dostluk ödülü
'İşte burası benim Haliç'im'

Alman Tescili

Schröder’in, Almanya’nın Milli Günü’nde Erdoğan’a "Yılın Avrupalısı" ödülünü vermesi AB’ye mesaj oldu.

Almanya'da "Cesaretleri sayesinde duvarları yıkıp, sınırları geçen" insanlara ithaf edilen 'Quadriga' ödülüne layık görülen Erdoğan, ödülünü Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in elinden aldı.

AB'ye mesaj Erdoğan'a güven
Ödül, İlerleme Raporu öncesinde AB'ye de mesaj oldu. Schröder, Erdoğan'ın yaptığı reformların bir devlet adamının gerçekleştireceği en büyük reformlar olduğunu belirterek, "Köprü görevini çok güzel üstlendiniz" dedi.

Erdoğan: Quadriga ilkelerimin de simgesi
Erdoğan, cesaret-erdem-uyum ve dostluğun simgesi "Quadriga" nın kendisinin de bağlı kaldığı ilkeler olduğunu belirtti. Başbakan Türkiye'nin üyeliğiyle, "AB'nin barışın küreselleştiği bir dünyanın sigortası" olacağını söyledi.


Almanya tescil etti: Erdoğan Yılın Avrupalısı

Schröder, Erdoğan'a Almanya'da 'cesareti sayesinde duvarları aşıp, sınırları geçen' insanlara ithaf edilen Die Quadriga ödülünü vererek, AB'ye önemli bir mesaj verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'a, Almanya'da "Yılın Avrupalısı" ödülü verildi. Erdoğan, "Cesaretleri sayesinde duvarları yıkıp, sınırları geçen" insanlara ithaf edilen "Die Quadriga" ödülünü Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in elinden aldı. Ödül, İlerleme Raporu öncesinde AB'ye de mesaj oldu. Törende Erdoğan'ın favori parçası "Beraber yürüdük biz bu yollarda" klasik batı müziği formunda çalınırken, Schröder AB yolundaki Türkiye için şu mesajı verdi: "Yeni bir kültür savaşımına girmek isteyenler, Müslümanların bizim toplumlarımız dışında kalmasını istiyorlar. Bu, yanlış ve tehlikeli. Siz sayın Başbakan köprüyü güçlendirmek istediğinizi söylediniz. Köprü görevini çok güzel üstlendiniz. Bu ödül, Türkiye'yi AB üyeliğine yakınlaştırma çabalarına bir katkı olacaktır. Bu yol, Türkiye'yi Avrupa'ya götürecektir. Önünüzde önemli görevler var." Başbakan Erdoğan ise ödülü aldıktan sonra "cesaret-erdemuyum ve dostluğu" simgeleyen "Quadriga"nın kendisinin hayatı boyunca bağlı kaldığı ilkeler olduğunu belirtti ve "Bombaların altında ölen kadınları, çocukları, savunmasız insanları görmek istemiyorum. Küresel barış için buna ihtiyaç var" diye konuştu.

ALMANYA'DAN TAM DESTEK
Almanya Başbakanı, Erdoğan'la görüşmesinde ise Türkiye'nin AB üyeliğine tam“CESARETLİYİZ VE KARARLARI İRADEYLE UYGULAYACAĞIZ”: Erdoğan, müzakere sürecinde AB için gerekenleri kararlılıkla uygulayacaklarını ve cesaretli olduklarını belirtti. Almanya’dan tam destek beklediklerini söyledi. desteğini yineledi. Erdoğan'ın reformları gerçekleştirme ve uygulamadaki kararlılığından övgüyle söz eden Schröder, "Sayın Başbakan'ın bu güveni hak ettiğine inanıyorum" dedi. Schröder, şöyle devam etti: "Türkiye'de göreve geldikten sonra gerçekleştirdiği reformlar bir devlet adamının gerçekleştireceği en büyük reformlardan biridir. Sayın Başbakan'ın bunu uygulama sürecinde de devam ettireceğine inanıyorum." 6 Ekim'de AB Komisyonu'nun Türkiye ile ilgili olumlu bir rapor vereceğinden hareketle, Almanya'nın da Türkiye ile üyelik müzakerelerine başlanması konusunda olumlu oy vereceğini belirten Schröder, "Sayın Erdoğan da ben de başka koşul olmayacağı konusunda hemfikiriz" dedi.

"DERHAL"İN ANLAMI
İki liderin ortak basın toplantısında Schröder, bir gazetecinin, "AB ülkeleri, Helsinki'de alınan kararlar dışında yeni şartlar öne sürerlerse Almanya'nın tavrı ne olacak?'' sorusuna şu yanıtı verdi: "Alman hukukçuların terminolojisi açısından 'derhal' şu anlama geliyor: Herhangi bir neden olmaksızın bir şeyin geciktirilmemesi... Tam tarihi söylemek şu anda mümkün değil. Bu konu müzakere aşamasının ne kadar süreceğine bağlı. Almanya açısından sorun yok.''

Bülent AYDEMİR / BERLİN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal-Cem anlaştı YTP tarih olacak
 Chirac'a 'İroni yapma sözünü tut' mesajı
 Erdoğan modern siyasi mucize yarattı'
 MGK Genel Sekreteri 'şeffaflık' sözü verdi
 Gül: Bizim çeşitliliğimiz en güçlü yanımızdır
 Arınç'a keşkek dopingi
AHMET HAKAN COŞKUN
Gül ile Erdoğan'ın arası açılır mı?
Son zina...
MEHMET ALTAN
İslamcılar, Kürtler ve 2. vites...
Demokratik bir...
YAVUZ DONAT
Antalya'da neler oluyor?
Uçağın biri iniyor, biri...
MAHMUT ÖVÜR
İstanbul'da 1 milyon Karslı
İstanbul'u anlatmak için...
"Anne"lerin savaşı
İki kadın... İki anne... İkisi de Merve'yi istiyor. L. "Doğurdum"...
Orduevinde LÖSEV pazarı
Harbiye Askeri Müzesi'nde dün gerçekleştirilen kampanyada lösemili...
Said-i Nursi izdihamı
Said-i Nursi izdihamı
Bediüzzaman Sempozyumu'nu izlemek isteyen binlerce kişi salona...
Alevilik İslamiyet'in Türkçesidir
Alevilik İslamiyet'in Türkçesidir
Araştırmacı yazar Cemal Şener, Alevilik İslamiyet'in farklı yorumudur...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.