kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Unal Ozuak @ SABAH
 

Çok ayıp çok!

Üç yıl beraber çalıştığı sürece, yere göğe koyamadığı Aydın Örs'e işi bitince "Gençlerin önünü tıkardı ve milli takımda hep kendi takımından olan oyuncuları oynatırdı" diyebilene pes doğrusu.. Bre insaf, sen yok muydun o zaman menajer olarak takımın başında? Be hey vicdansız, eş zamanlı yazar kimliğinle, 12 Dev Adam yaratıcısı diyerekten Örs'ü manşetlerde metheden sen değil miydin? Avrupa'nın en zayıf takımları karşısında 3 galibiyet alıp, bizim kalibremizdeki bir takım için başlamadan bitmiş maçları kazanarak eleme turlarını geçince... Hazırlık döneminde Slovenya'dan alınan biri 30 sayılık iki yenilginin üstüne bir bardak su içip, Tanjeviç'e methiyeler düzerek, Aydın Örs'e bir kazık daha atmanın alemi var mı?
Önceki kazıkları hatırlayalım... Dev Adam Avrupa ikincisi. Mimarları... Hakyemez başta, Örs ve diğerleri. 12 Dev Adam inişe geçip Indiana'da 11. olup Avrupa'da 9'uncu olup Atina Olimpiyatları'na katılamayınca.. Suçluları Örs ve diğerleri.. Hakyemez nerede? Baştan beri takımın tam yetkili manejeri olmasına rağmen başarısızlıkta arazi. Suçlu teknik heyet istifa eder. Ekip ruhu olur nane ruhu. Şanzıman dağılır ama Hakyemez yoluna yağ yaka yaka devam. Aramızda soyadıyla bu kadar ters başka adam (!) yoktur.

Hangi mucize

Hem bırak basketbole dışardan takılanları kandırmayı da, anlat bakalım bize ne yaptı olağandışı Tanjeviç. Kıymeti harbiyesi olmayan maçlarda, oyunların dolgu dakikalarında, bir avuç, Nihat İziç'in icazetiyle seçilmiş oyuncuyu, sahaya sürdü... İsmen girmeyelim ama, bu çağrılanlar kadar hak ettiği halde çağrılmadığı iddia edilen oyuncu olduğu da otoritelerce söyleniyor. Ermal ve Fatih'i keşif saymıyorsunuz herhalde. E neresi bunun mucize? Bu, olsa olsa, asların olmadığı ortamda gençlerden yedekleme bir takım kurgusudur. Slovenya (ki Avrupa'nın ilk 10'una giremez) karşısında ne olmuş bu harika formül... Otuzluk olmuş. Demek ki biraz güçlü rakibe yedeklerle olmuyor. Son Estonya maçından, Hido olmasaydı başımız önümüzde çıkardık. Hepimiz biliyoruz ki 2005 Belgrad Avrupa Şampiyonası'na Türkiye, NBA ve Avrupa'da oynayan starlarıyla yıl sonu liglerde en iyi performansı gösteren oyunculardan oluşacak best selection /en iyilerden seçilmiş takımıyla gidecek.
Gitmeli. Çünkü mesela Litvanya ve Sırbistan, NBA'deki oyuncularına muhtaç olmadan zirveye oynuyor ama takımın arkası dolu. Öte yandan Almanya Nowitzki, Rusya Krilenko etrafına takım kuruyor... Bizimkinin ikinci yol olması gerektiği kadro yapımıza bakınca açıkça ortada. Akıllı adam olduğuna inancımız devam eden Tanjeviç de, elinde kare as (Hidayet, İbrahim, Okur, Mirsad) varken pas diyecek kadar kötü kumarbaz değil herhalde.

Herkes işine baksın

O zaman neden koparıyorsunuz bu sanal gençlik aşısı vaveylasını?. Dert milli takımın başarısına endekslenmiş Federasyon'un devamını sağlamak için vakit kazanmak. Basketbol Milli Takımı'nın 2010 yılını düşünmek sizin işiniz değil Doğan Bey. Siz önce, ağzınızla itiraf ettiğiniz gibi, hatanız olan kaybolan üç yılın hesabını vereceksiniz. (Ne zaman mı? Bu nasıl soru? Çok yakında. Ve henüz bu nesil heba olmadan 2005'de onları altına kavuşturacaksınız. Buna mecbursunuz. Yok öyle, eveleme geveleme. Ayrıca, bu kıytırık galibiyetlerin "Türk basketbolunun dibe vurduğunu söyleyenlere atılmış tokat olduğunu" filan söylemek var ya.. O hakikaten komik ve Türk Basketbol Milli Takımı'nın menejeri olarak bir komedyen hiç çekilmiyor.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Biraz basketbol konuşalım   / 17-09-2004
 Bogdan Tanjeviç hazır değil   / 11-09-2004
 Laubalilik!   / 03-09-2004
LEVENT TÜZEMEN
Çift kişilikli G.Saray
G.Saray bukalemuna benziyor. Ali...
HINCAL ULUÇ
Sadece 3 puan
G.Saray, maç fazlasıyla liderliğe...
KAZIM KANAT
Kovdun ama kovamadın!
Sevgili Reha Muhtar'a dedim ki:...
HASAN SAYDAM
Simyacı?... Talihim?...
Bugünkü çatıdaki atlardan birini...
ÜNAL ÖZÜAK
Çok ayıp çok!
Üç yıl beraber çalıştığı sürece, yere göğe...
Şuradan önemli karar: İmar kanunu değişecek
Şuradan önemli karar: İmar kanunu değişecek
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın düzenlediği 1. Deprem Şurası'nda...
Yeni bir hayat başladı
Yeni bir hayat başladı
"Bir SABAH çok şey değiştirir" Projesi'nin 17. ayında toplanan 87.5...
Maksat yardım olsun
Maksat yardım olsun
Rod Stewart'ın eski eşi Rachel Hunter bu kez, göğüs kanseriyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.