kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Alfabeyi öğrenecekken kemoterapiyi öğrendi
Ender görülen kanser türü

Bana neler oldu anne?

Beyza Nur 7 yaşındaydı, okula başlayacaktı. Çok nadir bir kansere, PNET'ye yakalandı; okula değil, kemoterapiye başladı. Böyle bakması ondan...

Alfabeyi öğrenecekken kemoterapiyi öğrendi

Beyza Nur henüz 7 yaşında... Dünyada çok ender görülen bir kanser türüyle boğuşuyor. Yaşıtları okula giderken bu küçük kız kemoterapi tedavisi görüyor.

Gülderen-Murat Çeliker çiftinin gencecik yaşlarında sahip oldukları 7 yaşındaki kızları Beyza Nur, dünyada çok az görülen bir kanser türünün pençesinde kıvranıyor. Beyza Nur'un yakalandığı hastalığın ismi PNET (primitif nöroektodermal). Uzmanlar bu kanser türünün çok nadir görüldüğüne işaret ederek daha çok yumuşak dokuda ve kemiklerdeki tümörler olduğunu söylüyor. Bu hastalık daha çok çocuklarda ortaya çıkıyor olsa da yetişkinlerde de görülebiliyor. Ancak gerek yetişkinlerde gerekse çocuklarda bu kanser türüne çok ender rastlanıyor. İşte bu 'acı piyango'nun vurduğu 7 yaşındaki Beyza Nur, bu yıl ilk kez okulla buluşacaktı. Anne-babası da bütün yaz planlarını küçük kızlarının okula başlayana kadar iyi eğlenmesi üzerine kurmuştu. Temmuz ayının son günlerinde Beyza'nın yüksek ateşle birlikte, titreme krizine girmesi, hastalığın teşhisine giden ilk yolu açmış. Beyza Nur'un o güne kadar ciddi bir hastalık geçirmeyen sağlıklı bir çocuk olduğunu söyleyen anne Gülderen Çeliker, kızlarını götürdükleri klinikte yapılan tedavinin yeterli olmaması dolayısıyla, soluğu birkaç gün sonra Bakırköy SSK'da aldıklarını belirtiyor.

1.5 YIL KEMOTERAPİ OLACAK
Burada göğüs kısmında bir kütle olduğu anlaşılan küçük kızın, Cerrahpaşa'ya sevk edildiğini söyleyen Çeliker, Cerrahpaşa'daki tetkiklerin ardından Beyza'ya kesin olarak kanser tanısı konulduğunu anlatıyor. O güne kadar kızlarının göğsünde herhangi bir sorun fark edemediğini söyleyen Gülderen Çeliker, "Doktorlar memenin üst köşesinde 7 cm büyüklüğünde bir kitle var dediler. Tümörün göğüs kafesinden kaburga kemiğini bile zedelediğini söylediler" diyor. Bakırköy Sosyal Sigortalar Hastanesi Başhekimi Hüseyin Aldemir, Beyza'nın hastalığının iki buçuk yıl içinde karşılaştıkları ikinci vaka olduğunu söyleyerek, tedavi sürecini şöyle anlattı:

TÜMÖRÜ ÇOK BÜYÜK
"Göğüs duvarında ilkel sinirlerden kaynaklanan bir tümör. Sadece Türkiye'de değil, dünyada da çok az görülüyor. Beyza Nur'un tümörü çok büyük. Üç seans kemoterapiden sonra durumu yeniden tetkik edilecek. Üç aydan sonra değerlendirme yeniden yapılacak. Değerlendirme sonucunda radyoterapi ya da cerrahi müdahale gündeme gelebilir. Fakat şu an kemoterapiden başka bir şey yapılamaz." Toplam 1.5 yıl sürecek bir tedavi sürecine giren Beyza Nur, ilk kemoterapisini bitirdi. Önümüzdeki hafta ikinci kemoterapiye girecek olan Beyza Nur hastalığa yakalandığı günden beri sadece doktorlarla haşır neşir olunca büyüyünce doktor olmaya karar vermiş. Halasından okul çantası isteyen Beyza Nur, ağzındaki maske ile dikkat çektiği için okulda utandığını söylüyor. Annesinin kulağına eğilip sadece "Anne Gözde de okula başlamış" diyor.

500 MİLYON MAAŞ
Eşinin Bakırköy'de bir firmada güvenlik görevlisi olarak çalıştığını söyleyen Gülderen Hanım, hastalıkla maddi anlamda da savaştıklarını söyleyerek, "Çok pahalı bir hastalık. SSK tedavimizi karşılıyor ama ek şeyler çok masraflı oluyor. SSK tüm tedaviyi karşılasa da yine aylık masrafımız 400-500 milyonu buluyor. Zaten eşimin maaşı bu kadar. Evimiz de kira olduğu için çok zorlanıyoruz. Ancak çevremizdeki destekle şu anda bu hastalıkla mücadele edebiliyoruz" diye konuşuyor.

DİLEK SANCILI

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Türk genci ortadan terk
 Trafik canavarları ve magandalar yandı
 Karaman görevden alınıyor
 Duygu Asena tedavi altında
 30 öğrenciye soruşturma
 'Kadınlara çanta gibi davranılıyor'
 Kopan eli altı saat sonra yerine dikildi
ÖMER LÜTFİ METE
Gerginlik ve çirkinlik
Telafer'deki Türkmenlere yönelik...
UMUR TALU
Maaşallah!
Bugün de "Ankara'daki ABD elçisi"ne devam...
'Türkiye İtalya'dan daha laik bir ülke'
AB Parlamentosu üyesi Emma Bonino: Türkiye bizden çok daha ileride.
Telafer'e geri dönüş başladı
Amerikan askerlerinin kuşatmayı kaldırıp operasyonları durdurması...
Pragmatik Hooijdonk: 1-0
Pragmatik Hooijdonk: 1-0
İlk 10 dakika uyuyan F.Bahçe, Tuncay'ın direkte patlayan şutuyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.