|
|
Lezzet Güneşi
Lorlu kabakçiçeği dolması Bütün harç malzemelerini karıştırın. Kabak çiçeklerinin saplarını temizleyip, her birinin içini 1- 2 tatlı kaşığı harçla doldurun. Çiçeklerin uçlarıyla harcı kapatın. Hazırladığınız dolmaları fırın kabına yerleştirip, aynı hizaya gelecek kadar su ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 16 adet kabak çiçeği Harcı: * 5 çorba kaşığı lor peyniri * 1 adet etli kırmızıbiber (çekirdekleri ve zarı çıkartılmış, ince doğranmış) * 1 adet küçük boy kırmızı soğan (soyulmuş, ince doğranmış) * 1 çorba kaşığı dereotu (ince doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kabaklı kek Rendelenmiş kabakların suyunu hafifçe sıkın. Bir kapta kabak, yumurta, zeytinyağı, süt, un, kabartma tozu, tarçın ve tozşekeri iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış 25 cm çapında bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (12 kişilik) * 1 adet büyük boy kabak (rendelenmiş) * 3 adet yumurta (çırpılmış) * 85 ml zeytinyağı * 100 ml süt * 300 gram un (elenmiş) * 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1 çorba kaşığı tarçın * 150 gram tozşeker
|