kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
The Rasmus sizi bekliyor
The Rasmus sizi bekliyor
Farklı sözler, farklı tınılar
Olimpos'ta sinema kursu
Sefarad Hayal'de

The Rasmus sizi bekliyor

Rock'n Coke Festivali'nde Iggy Pop'tan 50 Cent'e kadar pek çok ünlü isim var. Rock müziğin kuzeyli çocukları The Rasmus, festivalin ağır toplarından.

The Rasmus sizi bekliyor
Bu hafta sonu kurulacak Rock'n Coke müzik kasabasının en çok beklenen konserlerinden birini, ünlü müzik araştırma merkezi Echo'nun 2004'ün en iyi uluslararası müzik grubu seçtiği The Rasmus gerçekleştirecek. Genç bir grup olmasına rağmen sağlam bir diskografiye sahip olan The Rasmus, özellikle son albümünden "In The Shadows" başta olmak üzere "Funeral Song" ve The One I Love" ve "The First Day of My Life" gibi hitler çıkararak kanımıza girmişti. Adını Fince "trashmosh" kelimesinden alan grup, bir dönem "Sputnik" namıyla boy göstermiş. Grup üyelerinden yakın arkadaş olan Eero ile Lauri'nin, doksanlı yıllarda lisede öğrenciyken tanıştığı Pauli'nin de aralarına katılmasıyla kurulan The Rasmus Finlandiya'nın başkenti Helsinki çıkışlı bir grup.

Finlandiya'nın yırtıcı kuşu
Son birkaç yıldır müzik ve tasarım alanında uluslararası kamoyuna pek çok belirleyici isim çıkaran İskandinavya ülkelerinin atmosferini kliplerine taşıyan The Rasmus'un ilk albümü "Deep" den (1996) beri bütün şarkıların sözlerini solist Lauri Ylönen yazıyor. Besteleri de elektro-gitarist Pauli ile birlikte yapan Lauri sıkı bir Björk hayranı ve kuzey kökenli müzikleri çok seviyor. Björk ona göre, hüzünle mutluluğu birleştirerek şarkı söyleyen çok özel biri. Finlandiyalı diğer gruplara da destek olan Lauri aynı zamanda "Killer" adlı bir rock grubunun ve "Kwan" adlı hip hop projesinin prodüktörü. "Funky Jam" adlı ilk single denemelerini 16 yaşlarındayken gerçekleştiren The Rasmus elemanları, arka arkaya kaydettiği albümlerle önce Finlandiya'da ardından Rusya, Estonya ve İskandinavya ülkelerinde hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip oldu. Satış rakamlarıyla Finlandiya'da önce altın plak kazanan grubun diğer başarısı da aldıkları "Emma" olarak bilinen Fin Grammy Ödülü. The Rasmus'u tüm dünyada tanınması, ikinci albüm olan "Playboys" un (1997) başarısından sonra Helsinki Olimpiyat Stadı'nda 40 bin kişiye verdikleri ve televizyondan da canlı yayınlanan konserle oldu. "Peep" ve "Playboys" albümlerinin ardından daha sert bir alt yapı denedikleri üçüncü albüm "Hell Of A Tester" ile Linkin Park ve Korn hayranlarının da dikkatini çeken grup daha sonra "Best of" tarzında bir albüm çıkardı. 2001 tarihli "Hell Of A Collection" başlıklı bu toplamada grubun "Blue" ve "F-F-FFalling" gibi hitleri bulunuyor. Yine aynı yıl çıkan "Into" adlı albümden sonra grup ani bir değişiklik yaşadı ve bateristi Janne'in yerine Jimi Hendrix'e hayranlığıyla bilinen Aki geldi. The Rasmus geçtiğimiz yıl tüm dünyada satışa çıkan "Dead Letters" adlı albümle dünya listelerini zorlamaya başladı. Lauri'nin söylediğine göre, albümdeki her bir şarkı hayatındaki özel birine yazılmış bir mektup niteliğinde. Bu albümde yer alan "In The Shadows", "I have been waiting in the shadows for my time / Gölgelerde zamanımı beklemekteyim" nakaratıyla hemen herkesin diline yerleşti ve son dönemin en iyi rock hitlerinden biri oldu. Finlandiyalı bir diğer ünlü grup HIM gibi kliplerinde gerilim öğeleri kullanmayı seven The Rasmus'un beyni Lauri, yırtıcı kuşlara karşı özel bir ilgisinin olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Göz makyajını yaparken kartalların gözlerinden ilham alıyor ve kliplerinde kullandıkları bu tür imgelerin uğuruna inanıyor. Müzik otoritelerince "Mutlaka görülmesi gereken bir konser grubu" olarak değerlendirilen The Rasmus, 22 Ağustos Pazar günü ana sahnedeki konserine saat 21.00'de başlayacak. Rock severler için festivalin diğer önemli konserleri 90'ların Pink Floyd'u olarak da bilinen Spiritualized ve şarkılarıyla kendi dillerini yaratan Fun Lovin' Criminals.

Adnan Yıldız

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Kenan benim şans meleğim
 Yarım asırdır "en"leri yazıyor
 15 milyona köyde beş yıldızlı tatil
 Tiyatro sahnesi podyuma taşındı
 Makyaj Çantası
 Doğanın kristalde hayat bulan cazibesi
 Diyarbakır'ın yeni sporu çim hokeyi
 Phaselis sanat etkinliği
 Genç bilim kadınlarına destek
 Her şeye rağmen yaşamak güzel
 Bizim de yeraltı müzisyenlerimiz var
 En iyi 20 Kaleiçi adresi
 İrfan'ı oynarken çok şımardım
 Miniklerin gizli bahçeleri değişiyor
 Sonbahar-kış modası eski sandıklarda saklı
 Makyaj Çantası
 Evlilik dışı çocuk yapabilirim
 Kentten bunalanlara Demirköy terapisi
 Camide namaz, cem evinde semah
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Ölmeden önce mutlaka Ateş Hattı'na katılın
Konumuz zina.
Doğru giyinme tüyoları
Doğru giyinme tüyoları
Giyim stilinin kusursuz olması vücut tipine uygun parçalar seçmekle...
Arıza karakterlerin adamı
Arıza karakterlerin adamı
Oyunculuk, yönetmenlik ve yazarlık... Kariyerindeki her adımda...
Akla meydan okuyan film
Fantastik sinemaya sempatisi olmayanlar için film bir kabusa...
Geleceği görmek ve bir hayat kurtarmak
Genç İspanyol sinemasından gelen yeni bir örnek...Yani onun tüm...
Neden bizde restoran rehberi yok?
Bir kentin yeme içme dünyasını sistemli biçimde değerlendiren restoran...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.