kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Alkol, reçeli küften korur
Doğanın bereketi kavanozlarda
Erişte
Tarhana
Kayısı Konservesi
Domates Sosu
Acıka
Alkol, reçeli küften korur
Cevizli Elma Reçeli

Alkol, reçeli küften korur

Reçel yapılacak meyveler bütün olarak kullanılmalı veya eşit büyüklükte doğranmalı.

Sert dokulu meyveler (ayva, armut...) şuruba konmadan önce, birkaç dakika haşlanıp, yumuşatılmalı.

Sulu meyveler (çilek, böğürtlen, vişne, kiraz...) bir gece ya da 4 - 5 saat şekerde bekletilirse, kaynarken çok dağılmaz.

Sert kabuklu, sulu meyveler erik, kayısı...) koyu şuruba atılırsa, meyve içindeki su azalır ve şurubu sulandırmaz.

Meyveleri şuruba attıktan sonra çabuk kaynatırsanız, parlak rengini, kokusunu ve lezzetini fazla kaybetmez.

Reçel yaparken şurubun mutlaka kestirilmesi gerekir. Kestirme işlemi; limon tuzu veya limon suyu katılarak yapılır.

Reçelinizi ateşten almadan önce içine saf alkol (1 kg şeker için yarım kahve fincanı) koyarsanız, küflenmesini engellemiş olursunuz.

Reçel uzun süre saklanacaksa; ekşi meyveler 1 kg meyve 1.5 - 2 kg tozşeker ölçüsüne göre hazırlanabilir. Hemen tüketileceklere ise, bire bir ölçü kullanılabilir.

Reçelin kıvamını bulduğunu nasıl anlarsınız? Meyveler şeffaflaşır ve cam gibi bir görüntü alır. Reçelin üzerinde oluşan köpük hafifçe kızarır. Reçelden bir parça alınıp, bir tabağa damlatılırsa, çabucak yayılmaz.

Reçeliniz şekerlenirse, kavanozu soğuk suyun içine oturtun ve ateşe koyun. Kaynamaya başladıktan sonra şeker tanecikleri erimeye başlayacaktır. Şeker tamamen eriyene kadar kaynatmaya devam edin.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Büyücü rolünü falcı Ayten istedi
 Annesi ve amcası izledi
 Dawool 5 gün sonra gümleyecek
 Alem onların hastası, karşınızda Avrupa Yakası
 Napolyon bizim için çalışacak
 Hazırkart'ın dedesi trilyonların sahibi
 'Türkiye'nin Delisi' Bayrampaşa'daydı
 Türbanlıların bakım tercihi: Yosun kürü
 Aşkınızın oluru için bunlara dikkat edin
 Demirel'in canı koşmak istiyor
 Çılgın suçlu ordusu İstanbul'dan geçti
HAKAN & UTKU
Başbakan'dan şive şov
Başbakan Tayyip Erdoğan, Rize'nin...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Limonlu ekmek
Kaynar suda 1 çorba...
Vücuttan su değil yağ atın incelmenin keyfine varın
Vücuttan su değil yağ atın incelmenin keyfine varın
Diyet yapan çoğu kişi ilk haftalardaki birkaç kilodan sonra...
Bunları yapın; kilo vermeniz kolaylaşsın
Bunları yapın; kilo vermeniz kolaylaşsın
* Klasik olacak ama; alışverişe mutlaka tok karnına...
Gönüllü manken
Gönüllü manken
Çiçeği burnunda modacı Siren Ertan, MOS'un 2004-2005...
Yazdan yaza aşk yaşıyor!
Yazdan yaza aşk yaşıyor!
Cefi-Yasemin Kamhi çiftinin şarkıcı olmak isteyen 17 yaşındaki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.