kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Müsteşar'ın tatili bitti
Müsteşar'ın tatili bitti
Yargıtay Başkanı dosyası, inceleme için gönderildi

Ve tatil bitti

Atasagun, Erdoğan'ın isteğiyle tatili yarıda kesip Ankara'ya döndü ve derin krizle ilgili bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan, MİT ile Yargıtay'ı karşı karşıya getiren krize el koydu. MİT Müsteşarı Atasagun'u Ankara'ya çağıran Erdoğan, Çakıcı-MİT bağlantısıyla ilgili iddialar ve gelişmeler hakkında bilgi aldı.
Birkaç gün önce "Tatilimi bitirince döneceğim" diyen Atasagun dün Ankara'ya gelip Başbakan'la 25 dakika baş başa görüştü. Görüşme öncesi Erdoğan, sorulara "Arkadaşlarımızı üzmeyin" yanıtı verdi.


Müsteşar'ın tatili bitti

Rize'ye tatile gitmeden önce, tatilde olan MİT Müsteşarı'nı Ankara'ya çağıran Başbakan, Özkaya-Çakıcı-MİT iddiaları için ayrıntılı bilgi istedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, MİT ve Yargıtay'ı karşı karşıya getiren 'Derin Kriz'e el koydu. Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya- Alaattin Çakıcı-MİT'çi Kaşif Kozinoğlu arasındaki görüşmelere ilişkin iddialar karşısında sessiz kalan Erdoğan, dün memleketi Rize'de geçireceği tatile çıkmadan önce, tatilde olan MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'u Ankara'ya çağırdı. Olay ortaya çıktıktan sonra basına açıklamalar yaparak, "Yargıtay Başkanı doğruyu söylemiyor" diyen, personeli Kaşif Kozinoğlu'nu ise "sonuna kadar koruyacağını" vurgulayan MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, 3 gün önce Kozinoğlu'nun MİT Soruşturma Kurulu'na ifade verdiğini, gerekirse Özkaya ile Kozinoğlu'nu buluşturan müteahhit Hakkı Süha Şen'i de ifadeye çağıracaklarını söyledi.

"TATİL NE ZAMAN BİTERSE!"
Atasagun, "Bunu çözecek olan hukuktur. Ben bu konudaki raporumuz bittikten sonra götürüp Başbakan'a veririm. Başbakan inceler. Soruşturma yapılmasını arzu ediyorsa, soruşturma yapar. Ne yapmak istiyorsa onu yapar. Onun işi" demişti. Atasagun, tatilde olduğunu ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile bu konuda bir görüşmesi olmadığını da belirtti. Başbakan'la ne zaman görüşeceği sorusuna "Bilemiyorum. Ben tatilimi bitirip ondan sonra döneceğim" karşılığı veren, "Ne zaman Ankara'ya dönüyorsunuz?" sorusuna ise "Ne zaman tatilim biterse" yanıtı veren Atasagun, dün sabah apar topar Ankara'ya döndü.

BAŞBAKAN ÇAĞIRDI
MİT Müsteşarı Atasagun'un, Başbakan'ın talimatı üzerine tatilini yarıda kesip Ankara'ya döndüğü öğrenildi. Dün sabah İstanbul'dan Ankara'ya geçerken, "Yargıtay Başkanı ile MİT görevlisi arasındaki görüşmeler ve Çakıcı bağlantısı" konusunda soru sormak istediklerini belirten basın mensuplarına ''Arkadaşlarımızı üzmeyin'' şeklinde ilginç bir yanıt vermekle yetinen Erdoğan, Ankara'ya döner dönmez, Başbakanlık yeni binasına geçti. Erdoğan'dan, birkaç dakika sonra da MİT Müsteşarı Atasagun Başbakanlığa geldi. Başbakanlık yetkilileri, "haftalık olağan görüşme" olduğunu bildirdiler, ancak, Başbakan Erdoğan'ın, MİT Müsteşarı Atasagun ile 'haftalık olağan görüşme'lerini Perşembe günleri yaptığı biliniyor. Memleketi olan Rize'nin Güneysu ilçesinde bir hafta tatil yapmayı planlayan Erdoğan'ın, tatile çıkmadan önce olayla ilgili bilgi almak istediği, bu nedenle tatilde olan Atasagun'u çağırdığı öğrenildi.

AYRINTILI BİLGİ ALDI
Erdoğan ile Atasagun'un görüşmesi 25 dakika sürdü. Baş başa yapılan görüşmenin ardından kulislerde çeşitli yorumlar yapılırken, Erdoğan'ın kurmaylarına "Soracağım sorular vardı. Kendisini çağırdım, sorularımı sordum, gereken bilgileri aldım" dediği öğrenildi. Alınan bilgilere göre, Başbakan Erdoğan, basına yansıyan iddialarla ilgili Atasagun'dan ayrıntılı bilgi aldı ve görüşmeden sonra kurmaylarına "yargıya intikal eden konuyla ilgili şu anda bir tasarrufta bulunmayı düşünmediğini" söyledi. Bu çerçevede Başbakanlık Teftiş Kurulu'na da soruşturma için talimat vermediği kaydedildi.

Bülent AYDEMİR / ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Savaş sonrası Irak'tan ilk ziyaret ve ilk uyarı
 'Bakanlık binasında da okullarda da asbest yok'
 ABD: PKK'ya hiç destek vermedik
 Hacıbektaş'a Sarıgül imzası
 Alpogan ataması Köşk'e gönderildi
 AKP'nin miting sunucusu öldü
 Sevenleri Cordan'ı uğurladı
 İkinci Loizidou davası 2 Eylül'de
UMUR TALU
Yapıştı bir kere...
Yargı, polis, MİT, siyasetçi...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Ankara'nın istihbarat kulisi
Başbakan Erdoğan ve MİT...
ÖMER LÜTFİ METE
Pisliği sabun etmek
Suçlamaya maruz kalan siyaset...
Sırtımdan kazananlar arkamdan 'gay' dedi
Yeni bir dizi film çekmekte olan Özcan Deniz'le, Asmalı Konak'tan...
Sahte borsacıya hutbe desteği
Denizli'nin Buldan İlçesi'nde borsa oynamak vaadiyle bin kişiden...
Yağmurun öncüsü de yetti 2 bin 500 konutu su bastı
Yağmurun öncüsü de yetti 2 bin 500 konutu su bastı
İstanbul'un son 10 yılın en yoğun yağışını alacağı açıklanınca, halk...
Topbaş: Bu öncüydü, artçısı gece yarısı
Topbaş: Bu öncüydü, artçısı gece yarısı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a şu ana...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.