kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şimdi seyahat zamanı
Şimdi seyahat zamanı


Tatile giderken valizinizi tarzınıza göre hazırlayarak, ağır bir yükten kurtulabilirsiniz. Birbirine uyabilecek kıyafetler, tatilde özgür ve keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak.

Biz her ne kadar kış modasından bahsetmeye başladıysak da yaz tüm hızıyla sürüyor. Tatil için geri sayıma başlayanların sayısı da hiç az değil. Tatile giderken en zor iş, yanınıza ne tarz kıyafetler alacağınız ve hangilerini tercih edeceğiniz. Sizlere tavsiyem kendinize bir tarz belirlemeniz ve valizinizin ağırlığını da bu tarza göre vermeniz. O zaman az ama öz parçalarla her zaman şık ve isabetli giysileri yanınızda bulunduracaksınız hem de lüzumsuz ve kafanızı karıştıracak şeylerden kurtulmuş olacaksınız.

ORYANTAL BİR TARZ
Zaten bu sezon özellikle çok moda olan bu tarzda karar kıldıysanız, işiniz çok kolay. Çünkü parmak arası ve üzeri boncuklu terlikler bildiğiniz gibi çok moda ve her yerde hem de her keseye göre bulmak mümkün. Aynı zamanda üzeri bolca boncuk işlemeli bikiniler de çok moda. Boynunuza mutlaka sallantılı ve şık bir tasma almayı unutmayın. Bu sezon saçlara takılan şallar da çok tuttu. Hem bu sayede "Tatilde saçım kötü oldu. Aman kuaför sorunum var" da demeyeceksiniz. Başınıza bağlayacağınız payetlerle süslü, şifon bir şal sizi diğerlerinden ayıracak ve dikkat çeken taraf haline getirecektir. Ayrıca natürel tonlarda mesela kahverengi bir kapri pantolon ve safari tarzı bir ceket havanızı tamamlayacaktır. Sergileyeceğiniz bu tarz için keten bir tunik çok uygun olabilir ama kocaman çiçek desenlileri tercih edin. Seçeceğiniz çanta da tabii ki hasır örgü olsun. Biliyorsunuz zaten hasır geleceğin trendlerinden.

SPORTİF BİR TARZ

Mesela tatilinizi bir adada geçireceksiniz ve genelde spor tarzda giyinen bir tipsiniz. Ya da en azından tatilde rahat etmek ve giyime kuşama çok fazla kafa takmak istemiyorsunuz. O halde seçeceğiniz kıyafetler beyaz ağırlıklı olursa, neyi neyle giyeceğim, nasıl tamamlayacağım derdiniz olmaz. Her şeyi, her şeyle kullanabilirsiniz. İşe ilk olarak bir bez sırt çantasıyla başlayın. Çünkü sizin spor havanıza en çok bu tarz bir çanta yaraşır. Siz böyle bir tatilde zamanı durdurmak isteyebilirsiniz, ancak spor bir saat yine de yanınıza alacağınız tek aksesuvarınız olabilir. Bir balıkçı şapkası da mutlaka yanınızda bulunsun, ne olur ne olmaz. Balığa çıkmasanız bile güneşten korunmanız gerekecektir. Denizci tarzı biliyorsunuz bu sezon çok moda. O yüzden deniz kıyısında yapacağınız spor bir tatil için yanıınıza mutlaka çizgili bir atlet alın. Beyaz bir bikini yanık teninize çok yakışacaktır. Aynı zamanda da beyaz eteğinizin üzerine bile sadece bikininizin üstünü giyebilirsiniz. Parmak arası beyaz terliğiniz de daha spor ve hatta ortopedik olabilir. "Ne olur, ne olmaz" diye siz yine de serin rüzgarları düşünerek hem mont hem de eşofman üstü olarak kullanabileceğiniz bir üst atıverin çantanıza.

ATEŞLİ VE ÇOK RENKLİ BİR TARZ
Egzotik yerlere giderken renkli ve ateşli bir valiz hazırlayabilirisiniz. Bu tarzın rengi turuncu veya canlı sarı, kısacası güneş renkleridir. İşe turuncu baskılı büzgülü bir tişörtle başlayabilirsiniz. Ya da rengarenk desenli, lastikli, büzgülü bir elbise can kurtaran vazifesi görebilir. Bu kez yanınıza alacağınız şapkanız, hasır olsun ve mutlaka da kenarında bir kırmızı çiçek bulunsun. Çok renkli ve çizgili hafif topuklu terlikler seçin ki seksapeliniz de mutlaka olsun. Çantanızdaki her şey çok renkli ve iddialı ancak rahat kullanımlı olmalı. Mercan renkli aksesuvarlar, tahta renkli boncuklar takılarınızı oluştursun. Günlük ihtiyaçlarınızı taşıyabilecek, biraz büyükçe ama taşlı boncuklardan oluşan ve üzeri hem desenli hem de payet işlemeli bir çanta yine bu sezonun en beğenilen trendlerinden. Yani siz böyle bir tatile maksimalist bir havada ama yine de pratik parçalardan oluşan giysilerle çıkabilirsiniz. Ayrıca sarı, düşük belli ve saten bir minik şort da valizinizin 'Olmazsa olmaz'larından olsun.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 İtalya'ya dolma taşıyor
 Mahremiyetin gizli tarihi ve uygarlıklar
 51 yaşındaki delikanlı
 Hoşgörü ve tarih iç içe
 Doğu'nun kraliçesi Antakya
 Çeşme'de 68 rüzgarı esecek
 Alternatif festival
 Kaçırdığınız film kalmasın
 Ünlüler ve arabaları
 Uzmanların güzellik sırları
 Makyaj çantası
 Tefal Orkestrası albüm çıkarıyor
 Gözde markalar
 Haftanın Kitapları
 Ajanda
 Hisarda bu gece
 Beyzbol takımları yakında sahada
 Paris Pekin arası İstanbul
 Işığı sevenler bu yarışmaya
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
İlla birisi
Şimdi normalde yazanın edenin biri, gittiği,...
KENAN ONUK
Yaz sıcaklarında yeni CD'ler
Altı ay kadar önce bir...
ŞAFAK KARAMAN
Nev eski ekibine sahip çıkmalıydı!
Nev, ikinci solo...
Şükrü nasıl Şuşu oldu?
Şükrü nasıl Şuşu oldu?
Fransa'da eşcinsel evliliklerin yasallaşması konusunda...
İçinde kaybolup gitmek işten bile değil
İçinde kaybolup gitmek işten bile değil
"Riddick Günlükleri"nde ne olup biteni anlamak, ne de bir devam...
Tam bir gurme balık restoranı
Küçükyalı'da yeni açılan Foça Fish Gourmet ağız tadıyla balık yemeyi...
Aladağlar'da doğayla buluşma
SABAH Gazetesi sponsorluğunda Bolu Aladağlar'da gerçekleştirilen TEMA Doğa ve...
Ajanslara güvenilmiyor
Biz kadınların ilişki problemi, evlilik problemleri, iş güç, çocuk kadar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.