kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Atina 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul 'Dawool'da anlatılacak
İstanbul 'Dawool'da anlatılacak
"Türkülerimizin unutulmamasını istiyorum"
Dawool yollarda...

İstanbul 'Dawool'da anlatılacak

Anadolu Ateşi ile tüm dünyanın hayranlığını kazanan Mustafa Erdoğan, yeni projesi 'Dawool' ile büyük başarılara imza atmaya hazırlanıyor. Ağustos sonu ilk kez sergilenecek gösteri, İstanbul'da bir aşk hikayesini anlatıyor.

Türkiye'de bir ilki başardı Mustafa Erdoğan; Anadolu Ateşi ile milyonlarca izleyiciye Türk halk danslarını izlettirdi. Bu dev prodüksiyon ile tüm Türkiye, hatta dünyanın beğenisini kazanan Mustafa Erdoğan, yeni projesi 'Dawool' ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Dünyada bir ilk olan ritim tiyatrosu projesi 'Dawool', bu ay sonu sahnelenecek. Provalarına haziran ayında başlanan projeye Efes Pilsen sponsorluk yapıyor. Yeni projenin heyecanını yaşayan Mustafa Erdoğan ile 'Dawool'un ayrıntılarını konuştuk...

* Anadolu Ateşi'nden sonra şimdi de yeni bir proje ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyorsunuz. Yeni projeniz 'Dawool'dan bahsedebilir miyiz? İsmi neden 'Dawool'?
Bu ismin, hikâyenin karakterinden kaynaklanan bir özelliği var. Bir de daha fiyakalı olsun, afişi daha dinamik hale getirmek için oradaki yankıyı, davulun sesini ve tınısını vurgulasın diye bu ismi seçtik. İstanbul'da bir günün hikayesini anlatıyor; bir gençlik hikayesi. İşin teatral özü, bir ritim ve dans tiyatrosunun el verdiği ölçülerde yapıldı. İçinde yer alan dansçıların tamamı Anadolu Ateşi'nin dansçılarıdır, aynı ekibin bir bölümü var burada. Projenin müziklerinde Kardeş Türküler imzası var. Ses tasarımı Almanlar'a ait.


BU SEFER MEKAN İSTANBUL
* Dawool bir ritim tiyatrosu, bu kavram dünyada bir ilk. Bu kavramı biraz açabilir miyiz?
İçinde hayatın bütün ritimlerini kullanan, teatral akışta diyalogların ritmik vurgularla kurgulandığı, karakterlerin altının belli ritm sazlarıyla belirlendiği bir proje bu. Dünyada ritimle konu anlatan bazı gruplar var ama onlar küçük hikayecikler anlatıyor, baştan sona bir teatral akış söz konusu değil. Anadolu Ateşi'nin de 10 dakikalık bir bölümü ritimdi zaten. İlk projenin bize verdiği ipuçlarıyla dünya deneyimlerini birleştirip böyle bir fikre vardık.

* Projenin koreografisi size mi ait yine?
Koreografisi bana ait, dansçı arkadaşlarımızın ürettiği koreografilere de yer verdik. Üç yılın deneyimiyle dansçılardan hocalar elde ettik, onları bir kademe daha yükselttik.

* Dawool'da izleyiciler ne ile karşılaşacak...
Bir günün içerisinde, güneşin doğuşundan Şişli'de günün başlamasına kadar, ibadet edenlerden akşam eğlenenlere kadar, birbirini sevip kavuşamayanlardan kavuşanlara kadar hayatın içerisinde ne varsa bu projede var. Fonunda bir aşk hikâyesi var, onun dışında güncel yaşamdan kesitler sunuluyor. Dansın da desteğiyle etnik komposizyonlarla kendi hikâyemizi anlatıyoruz. Bir mahallede yaşayan zengin-fakir çocuklar arasında geçen olaylar anlatılıyor. Benim bütün yaptığım şeylerde dualizm vardır, Anadolu Ateşi'nde de vardı.

* Projede İstanbul'un seçilmesinin özel bir nedeni var mı?
Özellikle İstanbul vurgusu yaptık çünkü biz her projemizde yurtdışını düşünürüz. Yurtdışında İstanbul önemli markalarımızdan biri.

* Mısırlı Ahmet ile çalışıyorsunuz değil mi?
Mısırlı Ahmet alanında dünyanın en iyi ismi, darbuka da bir efsane kendisi. Onun kendisine özgü bir darbuka çalma stili var, herkes onu taklit etmeye ve öğrenmeye çalışıyor. Dansçılarımızı çalıştırdı ve kendi stilini onlara da aktardı. Oyun içinde kendisinin de bir rolü ve ayrıca soloları da var.

BU AY SONU SAHNEDE
* Dawool'u ilk kez nerede izleyebileceğiz?
31 Ağustos'ta Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'- nda ilk gösterimi var. Ardından Tekirdağ, Bursa ve Türkiye turnesi var. Turneden döndükten sonra İstanbul'da oynamaya devam edeceğiz.

* Anadolu Ateşi hem Türkiye'de hem de yurtdışında çok başarılı oldu. Şimdi herkes Dawool'- dan da aynı başarıyı hatta daha fazlasını bekleyecek, bu durum sizde bir tedirginlik yaratıyor mu?
İki projeyi karşılaştırmamak lazım. Bu bir ritim projesi ve daha küçük bir kadroyla hazırlanmış bir projedir. Başarılı olsun diye yapıyoruz, olmazsa daha güzel bir şey yaparız.

* Dawool'un kadrosu ileride artabilir mi? Anadolu Ateşi'nde ekibin sayısı artmıştı çünkü.
Her şey olabilir ama çok kalabalık yordu beni biraz. Hadiseyi Çin ordusuna döndürmeden devam etmek istiyorum bu sefer.

* Bir de Troya müzikali projeniz vardı, ertelendi mi şimdilik?
Önümüzdeki sene hayata geçiriyoruz. Maliyeti olağanüstü yüksek. Bu projenin bütçesi daha kolay olduğu için bu projeyi öne aldık.

ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Festival starları ekstra zengini
 Altından kalkması zor karakterleri oynuyorum
 Kamera arkası bile film gibi
 Ne kadar pozitifsiniz?
 Son yaz konserleri
 Sörfle rahatlıyor
GÜLSE BİRSEL
Taocu beslenme sanatı!
Şimdi de bu çıkmış, iyi mi? Tam...
AYŞE TÜTER
Kolay bisküvi
Tozşeker, fındık ezmesi, tereyağı, vanilya...
Ünlüler annelik için gün sayıyor
Ünlüler annelik için gün sayıyor
Moda, sanat ve medya dünyasının tanınmış simaları, karınları...
Nasıl ince kalıyorlar?
Nasıl ince kalıyorlar?
Hep formda görünüyorlar. Peki ne yiyor, ne içiyorlar? Spor yapıyorlar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.