kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
45 derece sıcaklıkta kızarmış dondurma keyfi
45 derece sıcaklıkta kızarmış dondurma keyfi

Türkiye'nin doğu bölgesinde hava sıcaklığının 45 dereceye kadar yükselmesi, restoran sahiplerini farklı serin tatlar aramaya yöneltti. 200 derece yağda kızartılmış dondurma alternatifi sunan Selma Sevinç, müşterilerinin kızarmış dondurmayı duyduklarında çok şaşırdığını, tattıklarında ise, bayıldıklarını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çöl sıcakları etkisini sürdürürken, bölgenin en sıcak illerinden biri olan Diyarbakır'da vatandaşlar serinleyecek bir yer ararken, Gurme Restoranın sahibi Selma Sevinç, 200 derece yağda kızartılmış dondurma satıyor. Avrupa ülkelerinde hem yazın hem de kışın rağbet gören kızartılmış dondurma ile Türkiye yeni tanıştı sayılır. İlk olarak İstanbullular'ın tanıştığı, Diyarbakır'da da yapılan kızartılmış dondurma 5 milyon liradan satılmasına rağmen, Diyarbakırlılar tarafından büyük ilgi görüyor. Soğuk dondurmanın yanı sıra, yağda kızartılan dondurmaya da büyük ilgi gösteren Diyarbakırlılar, bundan sonra dondurmayı sadece kışları değil, yazları da yiyebilecek. Kızartılmış dondurmayı internette gördüğünü ve daha sonra yapılışını öğrendiğini belirten Gurme Restoran'ın sahibi Selma Sevinç, "Müşterilerimize 'soğuk ve kızarmış dondurma alır mısınız?' diye sorduğumuzda şaşırıyorlar. Çünkü, Diyarbakır gibi sıcak iklimi olan bir yerde kızarmış dondurmanın olması onları da hayrete düşürüyor. Ancak, tadına baktıktan sonra çok şaşırıyor ve beğeniyorlar. Yazın hepimizin bildiği gibi normal dondurmalar satılıyor. Ama biz kızartılmış dondurma yapmaya başladığımız günden beri, duyan herkes merak ettiği için gelip tadına bakıyor. Hemen hemen normal dondurma kadar satış yapıyoruz" dedi.

HİNDİSTAN CEVİZİNE BULANIYOR
Türkiye'de kızartılmış dondurma ustasının ender bulunduğunu kaydeden Sevinç, "Avrupa'da çok tüketilen bu dondurma, Türkiye'ye yeni gelmeye başladı. Sadece İstanbul'da yapıldığını biliyorum ve Anadolu'da da sadece biz yapıyoruz. Bu dondurmayı ilk önce top top hazırlıyoruz. Hindistan cevizine buladıktan sonra, hazırladığımız sosa batırıyoruz. Daha sonra 200 derecelik sıvı yağda kızartıyoruz. 3 dakikada dondurma hazır hale geliyor. 5 dakikada ise yenmesi gerekiyor" dedi.

Hüseyin KAÇAR / MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Aldatılma acısı ölümden de beter
 Bu sefer komşu beste yürüttü
 Ege'de Nazan Öncel rüzgarı
 Kardeş Minogue Laila'ya geliyor
 Kızlarla rüya gibi bir klip çekti
 Cinsel uyum için yıldızları dinleyin
 Kadın yöneticiler motivasyonda daha başarılı
 Romantik misiniz?
 Kırmızı-pembe yarışı
 Şimdi de mücevher markası oluyorlar
 El arabasıyla sahneye çıktı
AYŞE TÜTER
Asma yapraklı bıldırcın
Taze asma yaprağı...
Sinem sevgilisini Gamze'ye kaptırdı!
Sinem sevgilisini Gamze'ye kaptırdı!
Manken Sinem Güven, önceki gün ikinci evliliğini yapmaya hazırlandığı...
Emekliliği film oluyor!
Emekliliği film oluyor!
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un, içinde tekne ile dünya...
Sevginin fazlası zarar
Sevginin fazlası zarar
Çocukları aşırı sevgi ve ilgiye boğarak, korumacı bir şekilde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.