kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Jigolo astsubay ordudan atıldı
Jigolo astsubay ordudan atıldı
Astsubayın saat ücreti 100 dolardı
İnternet üzerinden 'hizmet' veriyorlar

Jigolo astsubay ordudan atıldı

Saati 100 dolara jigololuk yapan astsubay S.B. "Ahlak dışı davranış" nedeniyle Silahlı Kuvvetler'den ihraç edildi.

İstanbul'da bir birlikte görev yapan S.B. "Dünya Jigolo Derneği üyesiyim. Saatim 100 dolar" açıklamasının ardından takibe alındı. Jigolo olduğu kesinleşen S.B. için ihraç kararı verildi.

Gerekçe: Cinsel meta
Karara dava açan S.B.'nin itirazını askeri mahkeme şu gerekçeyle reddetti: "Jigololuk bedenin cinsel metaya dönüştürülmesidir. Bu da ordudan ihracı gerektirir."


Jigolo astsubay ordudan atıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri, jigololuk yaptığını belirlediği astsubayı, ihraç etti. TSK, astsubay S.B.'ye, daha önce de 'disiplinsizlik' nedeniyle şiddetli uyarı ve oda hapsi cezaları vermişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), jigololuk yaptığını tespit ettiği astsubayı, ahlak dışı davranışları nedeniyle ordudan ihraç etti. Kararının kaldırılması için askeri mahkemeye başvuran Astsubay S.B., mahkemeden şu yanıtı aldı: 'Bu, insan bedeninin cinsel metaya dönüştürülmesinden başka bir şey değildir.' TSK'nın, jigololuğu, hayat kadınlığı ile eşdeğer tutarak, bu davranışın ordunun itibarını zedelediği yönünde tespitler yapmasına neden olan süreç şöyle işledi. S.B.'nin çok parlak bir mesleki yaşamı olmadı. Disiplinsiz davranışları nedeniyle 6 kez oda hapsi ve kınama cezaları aldı. S.B. için "ihaleye fesat karıştırdığı" ve "askeri eşyayı özel menfaatinde kullandığı" iddiaları da sürekli gündeme geldi. Nitekim hakkında, "askeri eşyayı özel menfaatinde kullandığı" iddiasıyla ceza davası açıldı. TSK bütün bu süreçte S.B.'yi izledi ve bu nedenlere rağmen askeriyeden atma kararı vermedi.

JİGOLOLUK SİCİLE İŞLENDİ
TSK, İstanbul'da görev yapan S.B.'nin jigolo olduğunu SABAH'ta yer alan haberden öğrendi. Bunun üzerine siciline, "TSK'da kalması uygun değildir" görüşü işlendi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) komisyonu bu sicili değerlendirdi ve 'sabıkalı astsubay'ın Ordu'dan atılması gerektiği yönünde bir rapor hazırlayarak komutanlık katına sundu. Karar da bu doğrultuda çıktı.

DİĞER CEZALAR NEYSE DE...
S.B., KKK'nın bu kararının kaldırılması için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme kararına yansıyan bilgilere göre, S.B. ve avukatı dava sırasında "jigololuk tabirini kendisine maledecek davranışlardan her zaman ihtiyat ile vazgeçebileceğini" söyledi. Astsubay S.B.'nin bu "pişmanlığı" mahkeme tarafından dikkate alınmadı ve Mahkeme S.B.'nin Ordu'dan atılmasının doğru olduğu sonucuna vardı. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin gerekçeli kararında S.B.'nin diğer disiplin cezalarının affedilebileceği ancak jigololuğunun TSK'dan uzaklaştırmayı gerektirir nitelikte olduğu şu ifadelerle anlatıldı: "Mevcut açıklamalar ışığında davacının (S.B.) somut durumu ele alındığında; davacının mevcut disiplin cezalarının içerik ve sayı itibariyle hakkında disiplinsizlik nedeniyle ayırma işlemine tabi tutulamayacağı açık ise de; davacının yazılı basına ve TV'ye yansıyan 'jigololuk' konusundaki durumunun ahlaki açıdan ayrıntılı bir şekilde irdelenmesi gerekir. Davacının jigololuk yaptığı ve bunu meslek edindiği yönünde bir değerlendirme yanlış olmayacaktır."

JİGOLOLUĞUN TARİFİ YAPILDI
Mahkeme bu görüşlerden sonra "jigolo" kavramını uzun uzun tartıştı. Kararda, jigololuğun; "yaşlı kadınların para ile tuttuğu genç aşık" ve "yaşlı kadınlarla parası için gezip tozan genç oğlan" şeklinde tanımlandığı belirtildi. Mahkeme kararının bu aşamasında şu tespit yapıldı: "Bu tanımlamaların genel çerçevesini erkek cinsiyetine sahip bir insanın para karşılığı yaşlı (veya değil) karşı cins ile beraber olması oluşturmaktadır. Başka bir anlatımla bir insanın bedeninin cinsel metaya dönüştürülmesi anlayışından başka birşey değildir." Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin kararında, S.B.'nin savunmalarında ve basına yaptığı açıklamalarda jigololuk yaptığını kabul ettiğinin altı çizildi. Mahkeme, SB'nin, Ordu'dan atılmasında kamu yararının bulunmadığı yönündeki iddialara karşı da şöyle dedi: "Böyle bir yaklaşımda ahlaki boyutunun TSK tarafından yürütülen hizmetinden kaynaklanan kamu yararı ile bağdaştırmak hukuken mümkün değildir."

ERSAN ATAR / ANKARA

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Sağanak yağmur üç kardeşi yuttu
 Dikiz aynasına bakıp yola devam edemem
 Ağabey bana yardım et
 Halil Ergün ölümden döndü
 'Alo eşimi öldürdüm'
 Apartman girişinde bıçaklandı
 İki ortağı vurdular
 Elektrik çarptı
 Gaspçı travestiler tutuklandı
 Ölen taksici de kusurlu
MANSUR FORUTAN
11 Ağustos kutlu olsun!
İki yıl... Bu işi çok uzun süre...
REFİK DURBAŞ
Eczacının "iflas" nedeni...
2Ağustos 2004 tarihli SABAH...
SAİT GÜRSOY
Özel yeteneğinizi değerlendirin...
Üniversite adayları...
SAVAŞ AY
Erkan Mumcu'ya ihbar mektubudur!..
Sayın Mumcu. Bir...
HINCAL ULUÇ
Özdemir'in öpülesi elleri..
"Vur" dedim, "Boğaz yoluna..
EMRE AKÖZ
Yargıtay'ın skandal kararı
Haber önemli: İddiaya göre...
Trabzon tarih aldı: 2-1
Trabzon tarih aldı: 2-1
21'de Verpakovskis'in golüyle geriye düşen bordo-mavililer 34'te...
Bu rüyaya doyamadık: 68-80
Bu rüyaya doyamadık: 68-80
26 dakikada 26 sayı üreten İbrahim gençlere önderlik yaptı. Ender,...
Sonucuna katlanırlar
1. Ordu Komutanı "Tartışmak bile yersiz" derken, İçişleri Bakanı,...
Fahiş fiyatlı ilacı Teftiş Kurulu çözecek
Roche firmasına ait ilacın SSK'ya yüksek fiyattan satılmasının yeni...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.