kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Bulgur pilavı
Gazpacho

Gazpacho

Domates ve sarmısağı geniş bir kaba koyup, önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda 1 saat pişirip, soğumaya bırakın. Soğuyan domates ve sarmısakları pürüzsüzleşene kadar robottan geçirin. Domateslere koruk suyu, tuz ve karabiberi katıp, iyice karıştırın. Arzu ederseniz çorbanın kıvamını biraz domates suyu ya da su katarak ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız çorbayı 6 saat ya da gece boyunca buzdolabında dinlendirin. Ekmek ve zeytinyağını bir fırın kabında harmanlayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında ara ara çevirerek 15 dakika pişirin. Bir kapta bütün salsa malzemesini iyice karıştırın. Fesleğenleri iyice doğranıncaya kadar robottan geçirin. Robot çalışmaya devam ederken zeytinyağını yavaş yavaş katın ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Çorbayı buzdolabından çıkartıp, üzerine salsa, ekmekler ve fesleğen yağını koyarak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 3 kg. domates (ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış)
* 8 diş sarmısak (soyulmamış)
* 500 ml. koruk suyu
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 adet ekmek (kabukları alınmış, içi 1 cm. ebatlarında küp doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı

Salsa
* 2 adet salatalık (ince doğranmış)
* 1 adet soğan (ince doğranmış)
* 1 adet etli kırmızıbiber (ince doğranmış)

Felseğenli zeytinyağı
* 1 avuç fesleğen yaprağı
* 1 su bardağı zeytinyağı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 MUTFAKTA Lezzet Güneşi   / 09-08-2004
 Domates soslu pirzola   / 08-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 07-08-2004
 Yumurta güzeli   / 06-08-2004
 Sürpriz dondurma   / 05-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 04-08-2004
 Bulgur pilavı   / 03-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 02-08-2004
 Mısır unlu topkek   / 01-08-2004
 Üzüm reçeli   / 31-07-2004
AYŞE TÜTER
Akdeniz payı
Una, robotta yavaş yavaş zeytinyağı, 2 adet...
Sosyetede hayal kırıklığı!
Sosyetede hayal kırıklığı!
Sosyetiklerin randevu alabilmek için aylarca peşinden koşturduğu...
Çok mutlular
Çok mutlular
13 yıllık eşi Aslı Kuseyiroğlu'ndan boşanan Mehmet Berker, geçen yıl...
Hafızamızı güçlendirmek mümkün mü?
Hafızamızı güçlendirmek mümkün mü?
Araştırmalara göre hafıza kadınlarda; yön bulma ise erkeklerde daha...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.