kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Maçın röntgeni
Maçın röntgeni
Müftüoğlu'ndan sarı kart önlemi

Maçın röntgeni

1- Fenerbahçe'nin iki devrede iki ayrı görüntü vermesinin nedeni neydi? Daum taktik hata yaptı mı? Çalımbay oyunu nasıl dengeledi?
2- Alex'in takıma katılması Fenerbahçe orta sahasını rahatlatır mı yoksa savunma anlayışında problem mi yaratır?
3- Hakemlerin yönetimi ve kararları sonuca etki etti mi?
4- Maçın öne çıkan isimleri kimlerdi?

HINCAL ULUÇ
Penaltılar doğru
1. Bence bu görüntünün asıl sorumlusu Rize Teknik Direktörü Rıza Çalımbay. İlk yarıya baktığınız zaman Rize'nin tükürük gibi giden 1 tane tıngır mıngır şutu var. Ama Rizespor, hücum oynamaya başlayınca, F.Bahçe'yi sürklase etti. İkinci yarıda 3 gol kurtarışı var kaleci Volkan'ın. Rize, maçın başından itibaren Murat'ı çift forvetli düşünseydi, ki düşünmeliydi, 3 puanı alırdı.

2. Hiçbir fikrim yok. Çünkü Alex'i uzun uzun izlemiş değilim. Ne derece uyum sağlayacağını da bilmek mümkün değil. F.Bahçe'de Ortega'yı ve G.Saray'da Felipe'yi gördükten sonra onun hakkında yazılan destanların birer kurgu bilim olduğunu düşünüyorum. Gelecek göreceğiz ve ondan sonra konuşacağız.

3. Hayır. Maçın sonucunu değiştirecek hata yapmadılar. Büyük hata olduğu söylenemez. Kararlar tartışılır ama doğrudur. 2 penaltı da doğrudur. İlk yarıda Rize lehine bir elle oynama kaçırdı ama kaçırılabilecek bir pozisyondu. Sarı kartlar çok yerindeydi. Bu sene futbolcular öyle canlarının istediği gibi davranamayacaklar.

4. İlk yarıda büyük hatalar yapan Volkan'ın ikinci yarı yaptığı 3 muhteşem kurtarış, F.Bahçe'yi hezimetten kurtardı. En iyi de en kötü de Volkan'dı. Hayal kırıklığı ise Servet'ti. Zaten ondan bir şey beklemediğimi başından beri ifade ediyorum. Tomas'ı gönderip Servet'e kalmalarını düşünmek lazım.

MUSTAFA DENİZLİ
Servet yıldızlaştı
1. F.Bahçe'nin iki ayrı görüntüsü yoktu. Tam tersi Rize'nin iki ayrı görüntüsü vardı. Rize ikinci devre farklı kaybetmeyi de göze aldı. Murat Sözkesen'in girişi oyunun şeklini değiştirdi. Rize'nin oyun felsefesini değiştirdi. F.Bahçe'nin bu orta sahayla fazla etkinlik yaratması son derece zor. F.Bahçe Fabiano ile orta sahadan etkili çıkabilir ama rakip ataklarında da aynı bölgeden büyük problem yaşar. Sağ kanat da etkisizdi.

2. Şartlar ne olursa olsun Alex, F.Bahçe'nin işini kolaylaştırır. Çünkü F.Bahçe'nin bu orta sahayla etkinlik yaratması son derece zor. Eğer Alex gibi elinizde rahat kullanabileceğiniz kalitesi belli adam varsa bir tek şeyi risk edip oyunu ona doğru yönlendirmeniz lazım. F.Bahçe'nin ihtiyacı bir organizatör. Alex kendi liginde ve milli takımda başarılı ama dışarıda başarısız olmuş. Bir Ortega çağrışımı da olabilir.

3. Evet, bir hakem kararı sonuca etki etti. Ama bu yardımcı hakemin kararıydı. Orta hakemin değil. O bakımdan hem yardımcı hem de orta için zor pozisyondu. Mantıkları doğrultusunda, hislerinin doğrultusunda değil. Karar verdi. Ama yanılabilir. İlk maç itibariyle hakemlerin oyun yönetme şeklini iyi buldum.

4. Öne çıkan birkaç isim vardı. Rizespor'dan Fahri, Beşir ve Fenerbahçe'nin en büyük transferi Servet. Servet bundan sonra daha iyi olacak. Volkan ise Daum'un kendisiyle ilgili düşünceleriyle maça başlayacak ve öyle bitirecek. Güven gerektiren, polemik pozisyonlarında son derece tedirgin. Kafasının rahat olması lazım.

ALTAN TANRIKULU
Gürol mükemmeldi
1. F.Bahçe kolay bir golle öne geçip Tuncay- Murat-Hooijdonk ve Aurelio'nun etkili oyunu ile ilk yarıya ağırlığını koydu. İkinci golle maçın bittiğini sandı. Rize'nin 10 dakikalık baskısıyla fark bire inince, F.Bahçe savunması oyundan düştü. Daum'un en belirgin hatası Serkan'ı orta sahaya çekmek yerine çıkartması oldu.

2. Alex büyük ihtimalle Murat Hacıoğlu'nun yerine görev yapacak. Ancak onun takıma katılma sürecinden çok F.Bahçe'nin savunma anlayışını geliştirmesine ihtiyaç var. Alex-Hooijdonk ikilisinin savunma konusunda sıkıntı yaratacağı da ortada. Daum'un acilen savunma-orta saha bloğunda tedbir alması gerek.

3. İlk penaltıda Beşir'in topa doğru bir hamlesi vardı. Ama kol da vücuttan çok ayrılmamıştı. İkinci penaltı net bir şekilde yanlıştı. Yardımcı hakem Kaya, Fabiano'nun rakibini çektiğini düşündü ve penaltıyı verdi. Ama cesaret açısından olumluydu. Hakemler Müftüoğlu gibi kolay kart çıkartırsa Avrupa standartında oynamamız zorlaşır.

4. Rizespor'un sağbeki Gürol maçın yıldızıydı. Son derece etkili ataklar yaptı ve takımına bir penaltı kazandırdı. Fabiano ise hücumda etkili ama savunmada hayal kırıklığıydı. Yardımcı hakem Kaya da cesur ama yanlış kararıyla konuşuldu.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 "Temposu gerekliydi"
 Konuşan değil koşan sevindi: 2-2
 Başkan Yıldırım'a üçüncü darbe
 Bir sağ bek daha
 Para peşindeyiz
 Trabzon'un güveni tam
 Welcome to İstanbul
 7 yabancıya veto
 Kartal'ın uçma vakti
 Günün İçinden
AHMET ÇAKAR
2. yarı kâbustu
Fenerbahçe gibi bir takım olacaksınız,...
KENAN ONUK
Daum hatalı
F.Bahçe geçen sezon olduğu gibi bu sezona da...
HINCAL ULUÇ
Suçlu hocası ve kocası Kop
"Yanlış teşhis ve tedavinin...
KAZIM KANAT
Para için sattılar!
Hayır, hayır ben söylemiyorum. Bu...
HASAN SAYDAM
Yanlış Aksettirmek
İki atın aynı gün hemen hemen benzer...
RECEP GİRGİN
Sabırlı günün favorisi
1.AYAK: Gazi Koşusu'ndan...
Şoförler: Irak'a kimse gitmesin
Şoförler: Irak'a kimse gitmesin
Irak'ta kaçırıldıktan sonra önceki gün serbest bırakılan TIR...
Akıllı öğrenciler 'akıllı okul'larda okuyacak
Akıllı öğrenciler 'akıllı okul'larda okuyacak
İlköğretim ve lise müfredatını yeniden hazırlayan Milli Eğitim...
Yeni moda kızıllar
Yeni moda kızıllar
Artık eskiden olduğu gibi sarışın olmak moda değil... Manken...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.