kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta Lezzet Güneşi

Kişniş tohumu, köri ve rezene tohumunu birlikte dövün. Sarmısak, baharat karışımı, kırmızı pulbiber ve zencefili karıştırıp, etleri ekleyin. Sallayarak etleri baharata iyice bulayın, tuz serpin. Su, esmer şeker ve domates püresini karıştırın. Derince bir tavada yağı kızdırın, etleri yaklaşık 5 dakika kızartıp, tabağa alın. Ayrı bir tavada patatesleri hafif kızartın, etleri de tavaya ilave edin. Şekerli su, çubuk tarçın ve limon suyunu ekleyip, üzeri kapalı olarak 10 dakika ağır ağır kaynatın. Bamyaları katıp, sebzeler ve etler pişene kadar 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 500 gram bamya (temizlenmiş)
* 4 adet piliç but
* 1 çorba kaşığı kişniş tohumu
* 2 tatlı kaşığı köri
* 1,5 tatlı kaşığı rezene tohumu
* 2 diş büyük boy sarmısak (kıyılmış)o Yarım tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
* 1 çorba kaşığı zencefil
* 1,5 su bardağı su
* 2,5 çorba kaşığı esmer şeker
* 2 çorba kaşığı domates püresi
* 500 gram taze patates (yıkanmış, 2'ye bölünmüş)
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 adet çubuk tarçın
* 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
* 2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)

Pırasalı börek

Unun ortasını havuz gibi açın. Tuz, sirke, zeytinyağı, süt ve suyu koyup, una yedirin ve yumuşak bir hamur oluncaya kadar unlu bir yüzeyde 10 dakika yoğurduktan sonra üzerini mutfak havlusu ile örterek 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 10 parçaya bölün. Her bir hamur parçasını 25 cm. çapında açın ve üzerlerine tereyağı sürün. Beş adet hamuru üst üste koyup, strece sarın. Diğer beş adet hamuru da, aynı işlemi yapıp, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Isıtılmış zeytinyağında pırasayı karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Yumurta, yoğurt ve peyniri katıp, karıştırın. Üst üste koyduğunuz beş adet hamuru unlu bir yüzeyde 40 cm. çapında açın ve yağlanmış 35 cm. çapında bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine pırasalı içi yayın. Diğer beşli grup hamuru da unlu bir yüzeyde 35 cm. çapında açın ve harcın üzerine yerleştirin. Hamurların kenarlarını bastırarak birbirine yapıştırın. Üzerine yağ sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER (12 kişilik)
* 2 su bardağı+1 çorba kaşığı un (elenmiş)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı süt
* 1,5 çorba kaşığı su
* 125 gram tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)

İçi:
*
250 gram pırasa (ince doğranmış)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 125 gram beyaz peynir

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sürpriz dondurma   / 05-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 04-08-2004
 Bulgur pilavı   / 03-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 02-08-2004
 Mısır unlu topkek   / 01-08-2004
 Üzüm reçeli   / 31-07-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 30-07-2004
 Ayşe Tüter'le Lezzet Güneşi   / 29-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 29-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 28-07-2004
HAKAN & UTKU
Hisseli Harikalar Kampanyaları
* Hava durumunun starı...
AYŞE TÜTER
Yumurta güzeli
Ekmekleri hafif kızartıp, üzerlerine...
Koca parası yiyen bir kadın olamam
Koca parası yiyen bir kadın olamam
Uzun yıllar mankenlik yaptıktan sonra iş hayatına tanınmış bir giyim...
Aşkı ikinci eşinde buldu
Aşkı ikinci eşinde buldu
Aşk, Şebnem Dinçgör'ü Londra'ya yerleşmeye karar verdiği bir dönemde...
Kiloyu korumanın altın kuralları
Kiloyu korumanın altın kuralları
Ege Obez Hasta Derneği'nin hazırladığı kitapta, şişmanlığı önlemek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.