kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Top atışlarıyla tahliye oldu
Top atışlarıyla tahliye oldu
'İkinci Ergenekon' töreni

Vatan sağolsun

41 pare top atışı eşliğinde cezaevinden çıkan eski MİT'çi Korkut Eken 2.5 yıllık cezası için "Devlet istedi, yattık" dedi.

Susurluk davası kapsamında aldığı 6 yıl hapis cezasının infazını tamamlayan Eken, dün Ayaş Cezaevi'nden "özel törenle" tahliye oldu.

Mecburi istirahat
Top atışları, mehter takımı, Atatürk ve kendisinin fotoğraflarını taşıyan paraşütçülerin şovuyla karşılanan Eken, "Mecburi istirahatı şerefle tamamladık" dedi.


***

Top atışlarıyla tahliye oldu

Susurluk hükümlüsü eski MİT'çi Korkut Eken, tutuklu bulunduğu Ayaş Kapalı Cezaevi'nden tahliye oldu. Kalabalık bir grup tarafından görkemli bir törenle karşılanan Eken, hükümeti eleştirdi.

Susurluk davası hükümlülerinden eski MİT'çi Korkut Eken, 6 yıllık ağır hapis cezasının infazını tamamlayarak tahliye oldu. Ayaş Cezaevi'nden 41 pare top atışı, mehter takımı, Atatürk ve kendisinin fotoğraflarını taşıyan paraşütçülerin gösterileri eşliğinde tahliye olan "Efsane Yarbay" Eken'in ilk adresi, Anıtkabir oldu. Anakara, Ayaş Kapalı Ceza ve Tutukevi çıkışında, bir kamyonet üzerine yerleştirilen kürsüye çıkarak konuşan Eken, "Devlet hizmetinde bir ömür geçirdim" dedi. "Terör örgütü PKK'nın menfur saldırılarına karşı Cumhuriyeti koruma görevini, önce ordu saflarında, daha sonra da devletin bir görevlisi olarak kanun ve nizamlara uygun şekilde yerine getirdim" diyen Eken, "Devletin bekasına yönelik her türlü tehdidi def etmek azmini hiçbir zaman yitirmedim. Vatan hainlerinin ve işbirlikçilerinin bizleri pasifize etmek maksadıyla yürüttüğü iftira kampanyaları sonunda mahkum edildim. Ancak ben sizin vicdanlarınızda hürdüm" şeklinde konuştu.

HÜKÜMETE YÜKLENDİ
Eken konuşmasını şöyle sürdürdü : "Kıbrıs'ta, Cudi Dağı'nda şehit olan arkadaşlarımın niçin şehit olduğunu en iyi bilenlerdenim. Onların ruhlarını ayaklar altında ezdirmeyeceğim. 30 bin vatan evladını katleden Terör örgütü PKK'nın ele başı, İmralı'dan cinayet şebekesini yönetebiliyor. İşlenen cinayetler hafızalardan silinmeden "eve dönüş" adıyla özel yasa çıkarılabiliyor. DEP'in eski 4 milletvekili, AB'ye uyum mantığıyla meydanlara salıveriliyor. AB uyum ve kültürel zenginlik saçmalığı arkasına sığınılarak PKK'nın AB tarafından dile getirilen taleplerini karşılamak üzere yöresel ağızları 'Kürtçe' adı altında devlet televizyonlarında yayınlamaya, bu maksatla kurslar açılmasına dolayısıyla bölge halkının asimilasyonuna zemin hazırlanıyor."

'TBMM'DE AB İRADESİ HAKİM'
TBMM'de, milli irade yerine AB'nin iradesinin hakim kılınmaya çalışıldığını" da iddia eden Eken, "Bütün bunları yaparken önlerinde yegane engel olarak gördükleri kahraman ordumuz yıpratılmaya ve pasifize edilmeye çalışılıyor" iddiasında bulundu. Ayaş cezaevinden yüzlerce araçlık konvoyla Ankara'ya gelen Eken'in ilk adresi ise Anıtkabir oldu. Atatürk'ün mozolesine çiçek bırakan Korkut Eken, daha sonra Sancak mahallesindeki evine geldi.

AĞAR ZİYARET ETTİ
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, eski i cezaevi kapısında karşılamak yerine evinde ziyaret etti. Korumasız bir şekilde gelen Ağar, aracından inerek hızla Eken'in evine doğru ilerledi. Ağar, çıkışta, "Bizim geleneğimizde iki önemli ziyaret vardır. Biri hastane, biri hapishane ziyaretidir. Girerken sıkıntıları, çıktığında da sevincini paylaşırsınız. Burada sıkıntıyı çeken aile fertleridir. Aile fertleri ile sevinci paylaştık. Allah kendilerine sağlık versin. Bir daha sıkıntı, üzüntü vermesin" açıklamasında bulundu.

Göksel ÇAĞLAV- ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CHP'den Yıldırım salvo
 Muhalif 3 milletvekili disipline sevk edildi
 AK Parti'de yas
 Validen rapor tepkisi
 Bakan Sami Güçlü yavru puma sevdi
 Erdoğan'ın ziyareti AB için olumlu
 TRT'de yeni yönetim belirleniyor
ERDAL ŞAFAK
Altın tabanca
İki şeyden çok huylanırım. Daha doğrusu...
ÖMER LÜTFİ METE
Güle güle oturun efendimiz
Padişah, Düvel-i...
YAVUZ DONAT
Kıyaslamalı siyaset haritası
Toplumsal Ekonomik Siyasal...
Cocuğun babası DNA'dan çıktı...
İşadamı Ali Güreli, sahibi olduğu şirketin yönetim kurulu üyesi Rabia...
Tamer Karadağlı'ya 'seks tuzağı'
'Çocuklar Duymasın'ın ünlü oyuncusu Tamer Karadağlı'ya, "Elimde seks...
'Avanak Avni'nin esin kaynağı
'Avanak Avni'nin esin kaynağı
‘Avanak Avni’ tiplemesinin esin kaynağı olan Rıza Külegeç, yanında...
Şanlıurfalı şampiyonlar
Şanlıurfalı şampiyonlar
Lise Giriş Sınavı Türkiye başarı ortalamasında 81 il arasında 70.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.