kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bebekleri Hasret için hurda topluyorlar
Bebekleri Hasret için hurda topluyorlar

Coşkun çifti üç yıldır çocuk özlemiyle yanıp tutuşuyordu. Bu hayalin ancak tüp bebek yöntemiyle gerçekleşeceğini öğrendiklerindeyse bütün umutları suya düştü. Çünkü Mehmet Coşkun geçimlerini kağıt ve hurda toplayarak sağlıyordu. Yani paraları yoktu ve yapacak bir şeyleri de... Ama Hasine hanım da kolları sıvadı ve geçti el arabasının başına....

Kadıköy'de bir karı-koca gecelerini gündüze katarak kağıt ve hurda topluyor. Koca evin geçimini sağlıyor, kadın ise kazandıklarını biriktiriyor. Tek amaçları var; hayalini kurdukları 'Hasret' bebeğe kavuşmak için doktorların tek çare olarak gösterdiği, tüp bebek yöntemine gereken parayı sağlamak. Hayatını hurdacılık yaparak kazanan Mehmet Coşkun ile Hasine Coşkun çifti, üç yıl önce dünyaevine girdi. Hasine Coşkun'un en büyük hayali, yıllarca özlemini çektiği bir çocuğa kavuşmaktı. Ama çift çocuk sahibi olamadıklarını anladıklarında çareyi doktora başvurmakta buldu. Gereken tedavileri uyguladılar ama başarı sağlanamadı. Doktorlar tek şansınız "Tüp bebek yöntemi" dedi. Bunun için de 7.5 milyar lira gerekiyordu. Çift, önce umutsuzluğa kapıldı çünkü Mehmet Coşkun'un hurdacılıktan kazandığı para sadece geçinmelerine yetiyordu. Her şeye rağmen Hasine hanım, hayallerinden vazgeçmek istemiyordu. Ve kendisine de bir el arabası yaptırdı. Böylelikle o da eşi gibi sokaklarda kağıt ve hurda toplamaya başladı.

ÇÖP TOPLAYAN KADIN
"Tüm tedavilerimizi olduk ama tüp bebek için gerekli olan 7.5 milyar lirayı bulabilmemiz çok güç. Eşim hurdacılık yaparak ancak evimizin geçimini sağlıyor. Ben de topladığım kağıt ve katı atıklarla tüp bebek parası biriktiriyorum. Amacımı dürüstçe anlattığım tüm kadınlar bana destek veriyor" diye konuşuyor Hasine hanım. Arkasından da ekliyor: "Kadıköy'de herkes beni tüp bebek için çöp toplayan kadın olarak tanıyor." Çöp konteynırlarından eski giysi, teneke kutu, metal parçaları, gazete, dergi, plastik şişeler gibi geri dönüşüme uygun maddeleri toplayan Hasine hanım çöpleri karıştırmaktan utanmadığını belirtiyor: "Çöpte bulduğum cep telefonuyla bana ulaşanlar evlerinde kullanmadıkları eşyaları veriyor. Bunları da bit pazarında satıyorum." Evlat özlemini de şimdilik okuduğu şiir kitaplarıyla gideriyor genç kadın. Zaten kız çocuğu olursa da adını 'Hasret' koymayı planlıyor. Her sabah 05.00'te sokaklara düşen Hasine hanım, "Çocuğumuz için gerekli parayı toplayana kadar sokaklarda çöp toplamaya devam edeceğim" diyor.

EŞİME KARŞI ÇIKMADIM
Eşinin çocuk sahibi olmayı çok istediğini belirten Ahmet Coşkun ise şunları söylüyor: "Evlendikten sonra eşim çocuk sahibi olmak istedi ama olmadı. Tüp bebek yöntemi için de para gerekiyordu. Eşim de kağıt ve çöp toplayarak kendi kazandığı para ile tüp bebek tedavisi görmek istediğini söyleyince karşı çıkmadım. Benim kazandığım para ile evimizin geçimini sağlıyoruz. Eşimin kazandığı parayı da tüp bebek için biriktiriyoruz."

Gülcan DEMİRCİ / MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 35'inden sonra zor mu oluyor?
 Ne prezarvatif ne de hap etkin yöntem robot bebek
 İndirime doyacaksınız
 Nostaljik yudumlar
 150 yıllık konak neredeyse yakacak oluyordu
 Antik çatlatma
 Akrep yönetir, Yay inceler Oğlak ise iyi organize eder
 Sevgi Sözcükleri
 Nesilleri tükeniyor
 Şirinlik muskası
HAKAN & UTKU
Oran'da bir hüzün var uzakta
- Rahşan biz şimdi sahiden...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Karamel soslu elmalı tart...
Laila tarih mi oluyor.?
Laila tarih mi oluyor.?
Yaz mevsiminin en gözde birkaç kulübünden biri olan Laila'nın, en...
Uçaktan korkmuyor!
Uçaktan korkmuyor!
Deniz'in, Ali Rıza'ya deliler gibi aşık olduğunu duyuyorum. Bir de bu...
Kadın kanserlerinde artış var
Kadın kanserlerinde artış var
Kadın kanserlerinde geçtiğimiz yıllara oranla artış olduğunu belirten...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.