kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İtalyanlar'dan Türk bilim adamına özel laboratuvar
İtalyanlar'dan Türk bilim adamına özel laboratuvar

İtalyan askeri uçak ve uydu firması Galileo Avionica, elektromanyetik dalga alanında uzman Dr. Görgün'e, araştırmalar yapması için İstanbul'da laboratuvar kuruyor.

İtalyanlar, bilim adamı Dr. Seçkiner Görgün'ün araştırma yapması için İstanbul'a laboratuvar kuruyor. Uçaklarda radar görünmezlik projesini bitiren Görgün, "ışınlama" sistemi, bakteri, virüs plastik patlayıcı, uyuşturucu tesbiti ve radyoaktif olmayan maddeden "temiz nükleer enerji" gibi bir dizi projeyi hayata geçirmek istiyor. İtalyan askeri uçak ile sivil ve askeri uydu firması Galileo Avionica, yurtdışında üniversiteler ile özel firmalarda elektromanyetik dalga ve tıp konularında araştırma çalışmalarına katıldıktan sonra 5 yıl önce Türkiye'ye gelen ve halen fizik tedavi ve rehabilitasyon konusunda teknik danışmanlık yapan Dr. Seçkiner Görgün ile anlaşma imzaladı.

DAVETİ GERİ ÇEVİRİNCE
Araştırma çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Dr. Görgün, Galileo Avionica firmasının önce kendisini İtalya'ya davet ettiğini, ancak İstanbul'da fizik tedavi ve rehabilitasyon konusunda teknik danışmanlık yaptığını söyleyerek bu daveti kabul etmediğini söyledi. Dr. Görgün, "Bu firmaya teknik danışmanlık yapıyordum. Yeni projeler üretiyordum. Türkiye'ye geldikten sonra da elektronik, elekromanyetik ve radar sistemleriyle ilgili çözemedikleri problemleri bana getirdiler" dedi. Ancak bazı problemlerin çözümü için laboratuvarın gerekli olduğunu belirten Dr. Görgün, "7 Şubat 2004 tarihinde İstanbul'a geldiler. Gelemeyeceğimi söyledim. 'O zaman laboratuvarı buraya getireceğiz' dediler ve anlaşma imzaladılar. Anlaşmada, 'Görgün prensiplerine göre yapılmış her şeyi istiyoruz. Sizin bulunduğunuz her yere bu laboratuvarı taşıyoruz' diye yazdılar" ifadesine yer verdi. Dr. Görgün, laboratuvarda en mükemmel şekliyle uzay teknolojileri gereği hassas ölçüm teknolojisi, izolasyonlu oda, radar sistemleri, özel bilgisayar programları bulunacağını, güvenirlilik ve kalite testlerinin yapılabileceğini anlattı. Dr. Görgün, "Özel olarak bir fabrikada üretilen ve sadece askeri amaçlı kullanılan malzemeler. Bu malzemeler, piyasada satılmaz. Sadece askeri ve uzay tesislerinde bulunur" dedi. Laboratuvar malzemelerinin havayoluyla Türkiye'ye gönderilmeye başlandığını, ancak "kapıya teslim" gönderilen malzemeleri kargo şirketinin gümrükte teslim alınması şartını koşması nedeniyle aksaklık yaşandığını ifade eden Dr. Görgün, şu anda bu sorunun aşılmaya çalışıldığını söyledi.

GÜVENLİK SİSTEMLERİ
Araştırmalarını laboratuvarda 3 asistanla gerçekleştireceğini kaydeden Dr. Görgün, biten projelerinin test ve güvenirliğini yapacağını, halen çalışmaları devam eden bazı projelerini geliştireceğini, ayrıca yeni projeler üreteceğini bildirdi. Dr. Görgün, önceki çalışmaları sırasında uçaklarda radar görünmezlik projesini bitirdiğini, bu projenin ABD'nin hayalet uçaklarından farklı bir sistem olduğunu, mekanik değil, elektronik sisteme dayandığını söyledi. Kalite ve kontrol aşamasında olan diğer bir projenin de güvenlik sistemleriyle ilgili olduğunu anlatan Dr. Görgün, bu projeye göre virüs ve bakteri gibi organik, plastik patlayıcı, porselenden yapılan tabanca, uyuşturucu gibi maddelerin güvenlik kontrolünde kolayca belirlenmesine yarayacağını belirtti. Dr. Görgün, projeye göre, bu maddelerin bilgisayar programına tanıtılması ile güvenlik sisteminde ele geçirilebileceğini söyledi. Projeleri arasında "Uzay Yolu" dizisinin ilginç "ışınlama" sistemi de yer alan Dr. Görgün, şöyle dedi: "Buna uzak değiliz. 1975 yılında hücre kültürü üzerinde laboratuvar tatbikatı yapılan mikro bir çalışma. Kapalı bir şişedeki hücre kültürü 1.5-2 metre uzaktaki başka kapalı bir şişe içine nakledildi. Bunun makro düzeyde çalışmasını yapacağım."

Radyoaktif olmayan maddeden nükleer enerji
Radyoaktif olmayan maddelerden nükleer enerji elde etmek istediğini de belirten Dr. Görgün, "Bunun amacı çok uzun süreli, ucuz ve temiz yakıt. Atığı da radyoaktif değil. Bir kola kutusuyla arabanızı kullanabilirsiniz" dedi. Dr. Görgün, Hannover, Bordeux, Bangkok ve Torino Üniversiteleri ile İtalya dahil Avrupa ülkelerinde elekromanyetik dalga ve tıp konularında araştırmalar yaptı.
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Erdoğan'ın İran gezisine doğalgaz damga vuracak
 İran: Turkcell ve TAV'la ilgili kesin kanıt yok
 Bankalara sermaye enjekte edilmeliydi
 Armatörler birleşip Erdemir'i taşıyacak
 'Tüpraş satılmadan serbestleşme olmaz'
 EPDK, Gökkafes'ten çıkıyor
 Beklentisiz piyasayı cari açık düşürdü
 Olimpiyatlara gidecek Çinliler'i THY uçuracak
 Yeşim, AB için sosyal sorumluluk departmanı kurdu
 İstikrarsızlığı aşmak için IMF ile yeni program şart
 İşçinin üç aylık maaşı garantide
 Özen: Stratejimiz değişmedi
 Dünya Bunları Konuşuyor
 Santander devler ligine girdi
 Emek Elektrik Azerbaycan'a gidiyor
 YTL'de İngilizce ibare yok
 Akbank'tan düşük faizli KOBİ kredisi
 TMO, küçülerek dinamikleşecek
 Ekonomik programda süre aralık ayına uzadı
 Efes, yılın ilk yarısında 700 milyon litre bira sattı
 Her 6 saatte bir işçi hayatını kaybediyor
 Telekom reklamı yargıya götürülüyor
 82 bin araç nisanda trafiğe kaydoldu
 Varuna Turizm'in Başkanı Süreyya Pekuysal
 Sabancı, Bartın Çimento'ya talip
YAVUZ SEMERCİ
Veriler, hükümeti asmaya yetiyor mu?
Tren faciasında,...
İLKER SARIER
Korkuyoruz!
Feci tren kazası, toplumsal üzüntümüzün...
SERVET YILDIRIM
Hızlandırılmış ekonomi istiyorlar
Politikacılar...
İtelim bi'şey yapalım ya!
Aşk Gemisi'ni izlemiş olmanın getirdiği bir alt yapım var ama bu...
Büyük yarışın galipleri mutlu
İstanbul Beylerbeyi'den geçen cuma start alan SABAH Deniz Kuvvetleri...
IMKB
E: 18,645 D:% -1.37
DOLAR
S: 1,478,000 D:% 0.89
EURO
S: 1,795,000 D:% 1.18
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.