kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünyaya açılacağız'
Dünyaya açılacağız'
İyi eğitimli işini seven sportmen bir patron o

Dünyaya açılacağız'

Türkiye'nin dört bir yanında 16 mağazası bulunan "Ender"in patronu Nevzat Gizer 13 yaşından beri "işin" içinde. Ve onun en büyük hayali Amerika'da mağaza açmak.

* İş hayatına ne zaman başladınız?
13 yaşımdan beri mağazalarımızda çalışıyorum. 1999 yılında Amerika'da 'The Athlete's Foot' diye bir firmanın isim hakkını aldım ve ikiz kulelerin hemen yanında Broadway Caddesi'nde ilk mağazamızı açtım. Ama şanssızlık işte, patlamadan sonra 6 ay mağazamıza giremedik. Zaten o bölge tamamı ile hayatını kaybetti. Ondan sonra da ben temelli Türkiye'ye geri döndüm.

* Türkiye'ye dönmek sizin tercihiniz miydi?
Evet. Babamın üstünden yükü almak istiyordum hep. Ayrıca işimi seviyorum, çok zevkli bir iş. İşin güzel yanı bizim bin kadar çalışanımız var ve yüzde 80'i 18- 25 yaş arasında. Çok genç bir firmayız. Burası çalışanları ile büyük bir aile gibi, birinin akrabasına bir şey olsa, herkes hemen ilgilenir. Kurumsallaşmamıza rağmen insan ilişkilerimiz çok güçlüdür. Profesyonel yöneticilerimiz de kendi içimizde yetişen insanlardır, dışarıdan birini alma taraftarı değiliz.

* Firmanızı rakiplerinizden ayıran özellikleri nedir?
Bugün 16 mağazası olan Türkiye'nin önde gelen çok katlı departman mağazalarından biriyiz. 1 milyonun üzerinde mağazamızın kartına sahip müşterimiz var. Ağırlıklı olarak İstanbul'da, Antep'te, Eskişehir'de, Adana'da ve Mersin'de mağazalarımız var. Ev tekstilinden, spor malzemelerinden, spor giyimden elektronik eşyaya kadar her şey var. Bizim çalışanlarımız da, hitap ettiğimiz kesim de çok genç. Ayrıca Ender Mağazacılık Okulu'nu kurduk, pilot mağazamız Bakırköy şubesiydi. Good to Grade adlı danışmanlık firmasıyla anlaştık. Her ay düzenli olarak onların ofisinde yöneticilerimize okul açtık. Yurt dışından getirilen programları uyguluyoruz. Bunun yanı sıra belirli kriterleri dolduran müşterilerimize VIP Müşteri uygulaması başlattık. Her türlü hizmetimizden hızlı faydalanabildikleri gibi, çalışma saatleri dışında da VIP Müşterilerimiz için mağazalarımızı hizmete açabiliyoruz.

* Firmanızın reklamına çok rastlanmıyor..
Ben Türkiye'ye geldiğimde ilk yapmak istediğim reklamlarımızı arttırmaktı. Bu doğrultuda Türkiye'nin en önde gelen reklam şirketlerinden biri ile çok yüksek bütçeye anlaştık. Onların bize öğrettiği, bizim gibi firmaların ulusal boyutlarda reklam yapmasının gereksiz olduğu, lokal reklamlara ağırlık vermemiz gerektiği oldu. Eskişehir mağazası için oranın müşterilerine, Adana mağazamız için oranın müşterilerine yönelik reklamlar yapmamız gerektiğini öğrendik. Yani 'Mahallenin Abisi' pozisyonunda olmanın doğrusu olacağına karar verdik. Örneğin Bakırköy'deki mağazamızdan alış veriş yapan müşterilerimizin çocuklarına tiyatrolar düzenlemeye başladık. Kadir Has Üniversitesi'nin koşusuna sponsor olduk.

* Firmanız için koyduğunuz hedef nedir?
Firmamızı kuran Abdurrahim Gizer öncülüğünde, babam ve 3 amcam kendi hayallerini en üst seviyede gerçekleştirmiş, hatta aşmışlar. Ben 3'üncü jenerasyonu temsil ediyorum ve firmamızı bugün geldiği noktadan çok daha yukarıya taşımam lazım. En büyük hayalim tekrar Amerika'ya gidip, mağaza zincirimizin devamı olarak orada bir mağaza açmak. Zaten bir şirket dünyaya açılmak istiyorsa ya New York ya da Londra'dan başlamak durumunda.

* Yapmak istediğiniz ya da içinizde kalan başka bir iş var mı?
Henüz 25 yaşındayım, işi burada öğrenmek, tecrübeyi burada kazanmak istiyordum her zaman. Babanızın kontrolündeyken işin zorluklarını görmek, hatalar yapmak çok büyük avantaj. Fakat hazır olduğuma inandığımda Telekom özelleştiriliyor, bu işe girmek istiyorum, bu konuda eylül ayında olacak gelişmeleri bekliyorum.

Didem Özkan İçöz

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Yurtdışında bakan olduğuma inanmıyorlar...
 Kasabaya gelen yabancı kapımızı mutlaka çalar
 Üstü açıklar gözde oldu devlerin rekabeti kızıştı
 Paniğe gerek yok, havada ucuz bilet devri uzun sürmez
 'Türkler son anda tatil planı yapıyor'
 Antalya'da doluluk oranı yüzde 90
 Şener, Sivas'a yatırım için aracı olacak
 Bilişim panayırının Türkiye turu
 İşyeri kapatmak için 77 dereden su getir
 Bakü-Ceyhan inşaatına Gürcistan'da 'çevre' freni
 İhracatımızın yarısı altı ülkeye yapılıyor
 Doğalgaz Doğu'ya gidiyor
 İngiltere kapalı yerde sigarayı yasaklıyor
GÜNTAY ŞİMŞEK
Her kafada ray tıngırtısı
Tren devrilince medyada ne...
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Yeni programın hatları oluşuyor
Başbakan Tayyip Erdoğan;...
Rapor sonucuna göre istifa ederim
TCDD Genel Müdürü Karaman, kaza oldu diye istifa etmeyeceğini...
Tren minibüsü biçti
Aydın'da kapanan bariyerlere rağmen hemzemin geçitten geçmeye çalışan...
IMKB
E: 18,904 D:% 1.48
DOLAR
S: 1,463,000 D:% 0.21
EURO
S: 1,779,000 D:% -0.61
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.