kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Alistair'in katiline 36 yıl
30'u Alistair için

Foça'da bir arkadaşını ve yan masadaki 2.5 yaşındaki Alistair bebeği öldürene 58 yıl verildi, ceza 36 yıla indi

Bir kafede tartıştığı Ali Bektaş ile yan masada anne ve babasıyla oturan İskoçya uyruklu 2.5 yaşındaki Alistair Grimason'u öldüren, iki kişiyi de yaralayıp kaçan Daimi Akyüz hakkındaki dava sonuçlandı.

'Silahlanmaya ceza'
30'u Alistair'in ölümü için olmak üzere 58 yıl hapis cezasına çarptırılan Akyüz'ün cezası sonuçta 36 yıla indi. 22 yıl hapis yatacak Daimi Akyüz'ün cezası için Grimason ailesi "Bu ceza silahlanmaya verildi" dedi.


***

Alistair'in katiline 36 yıl

İzmir'de bir kafede tanıştığı kişiyle yan masadaki 2.5 yaşındaki Alistair'i öldüren Daimi Akyüz, 58 yıl hapis cezası aldı. Ancak bir kişiye verilebilecek ceza sınırı nedeniyle Akyüz 36 yıl hapse mahkum oldu. İnfaz Yasası'na göre 22 yıl yatacak.

İzmir Foça'da Ayti Kafe'de arkadaşı Ali Bektaş ile tartışırken 2,5 yaşındaki Alistair Grimason'u öldüren Daimi Akyüz, 58 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Son sözünde "Kimseyi öldürmek istemedim, pişmanım, üzgünüm" diyen Akyüz'ün cezası kanun gereği 36 yılla sınırlandırıldı. İnfaz Yasası'na göre Akyüz, 22 yıl hapis yatacak. Karar sonrasında açıklama yapan Alistair'in dedesi avukat Tuncer Eşsizhan, "Bu davayı kin güderek takip etmedik. Silahsızlanmaya karşı yargı en güzel kararı verdi, sıra siyasilerde" dedi. Alistair'in babası David Grimason ise yargılamanın uzun sürmesinden yakınarak "Geç de olsa katile gereken ceza verildi" dedi. Kararın ardından anne Özlem Eşsizhan Grimason ise gözyaşı döktü.

İKİ AY SONRA YAKALANDI
Foça Fevzi Çakmak Mahallesi Kordon Caddesi'ndeki bir kafede 7 Temmuz 2003'te çıkan silahlı kavgada, Yılmaz Ergün ve Günay Özdemir ile aynı masada oturan Ali Bektaş (29) ve Daimi Akyüz (32) tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Akyüz silahıyla ateş açınca Bektaş hayatını kaybetti, Ergün ile Özdemir ise yaralandı. Seken kurşunlardan biri ise ailesinin yanında bebek arabasında uyuyan 2.5 yaşındaki Alistair Grimason'a isabet ederek ölümüne neden oldu. Olayın ardından firar eden Daimi Akyüz, polisin sıkı takibi sonucu yaklaşık iki ay sonra yakalanıp tutuklandı. Tutuklu sanık Daimi Akyüz, dün son duruşmasına çıktı. Adliye içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, yerli ve yabancı 17 ayrı basın kuruluşunun temsilcisi de davayı takip etmek üzere adliye önünde hazır bulundu. Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasına daha önce yapılan her duruşmaya İskoçya'dan gelerek katılan Alistair'in annesi Özlem ve babası David Grimason da katıldı. .

ÖMÜR BOYU KAMU YASAĞI
Akyüz, Ali Bektaş'ı öldürmekten 21 yıl, Alistair Grimason'u öldürmekten 30 yıl, Günay Özdemir ve Yılmaz Ergün'ü silahla yaralamaktan 5 yıl, ruhsatsız silah kullanmaktan da 2 yıl olmak üzere, toplam 58 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Akyüz'ün cezasını, üst sınır olan 36 yıl ağır hapis cezasına çevirdi ve ömür boyu kamu hizmetlerinden faydalanmamasına karar verdi.

SİLAHA KARŞI MÜCADELE
Ölen Alistair'in dedesi avukat Tuncer Eşsizhan, duruşma sonrası basın mensuplarına açıklama yaparak, "Bu karar silahı mahkum eden bir karardır" dedi. Eline ölen torununu resmini alan dede Eşsizhan şunları söyledi: "Biz bu davayı kin duyguları içinde kalarak takip etmedik. Amacımız Türkiye'de bireysel silahlanmaların önüne geçilmesini sağlamaktır. Bu davada yargı silahlanmaya karşı gerekli cevabı en güzel şekilde vermiştir. Şimdi görev sivil toplum kuruluşlarında ve özellikle siyasilerimizde. Bireysel silahlanmanın önüne geçmek için topyekün mücadele etmemiz gerekiyor." Baba David Grimason, "Doğru bir karar verildi. Tehlikeli bir adam cezaevinde. Türkiye'de silahlanmaya karşı yeterli derecede mücadele edilmiyor, ama önümüzdeki yıllardan umutluyum" dedi.

Ali EYCE / MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Denizlerin 'Narin'i bu yıl da iddialı
 Fidyecilere nefes kesen baskın
 Kızını fidyecilerden iki kez kurtarmış
 Çocuklara çarpmadı ailesiyle öldü
 Çarptığı yaya öldü: 'Eyvah ne yaptım'
 250 kişi tavuktan zehirlendi
 Küreselleşme karşıtları 'korsan' oldu
 Arıların soktuğu bir kişi öldü
 3 yıl önce açılan kiliseyi ateşe verdi
 Polis üniforması giyen gaspçılar yakalandı
REHA MUHTAR
'ÇÜK'lerin telefonlarını açmayın
Cep telefonu çaldığında...
ERDAL ŞAFAK
Erdoğan'ın randevuları
Londra, Berlin, Madrid tamam.
AHMET HAKAN COŞKUN
Türban mürban
Postacı tatil gününde "şöyle bir mahalleyi...
MANSUR FORUTAN
Kısa bir çay ve ihtiyaç molası!
Geçenlerde bir aşk...
MEHMET BARLAS
Yarışın değil, 45-60 yaş kategorisinin birincisi olmak...
HINCAL ULUÇ
Cennette iki gün..
Vallahi aslında Atilla Dorsay'a...
Havuz bozulmaz
Havuz bozulmaz
"Havuz sisteminin kriterlerini kulüpler belirlemişler. Bu yıl için...
Sambaya devam
Sambaya devam
Brezilya, çeyrek final maçında Meksika'yı 4-0'la geçerken, ilk golü...
Sürpriz ittifak
Arınç, vekile ucuz konut projesiyle Erdoğan'ı karşısına CHP'yi yanına...
Erdoğan: Buna izin vermem
TOKİ'den vekillere 'ucuz konut' haberini önceki gün yalanlayan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.