kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sivil toplum öğrenciyi bursla ayakta tutacak
Sivil toplum öğrenciyi bursla ayakta tutacak
Burs veren kuruluşlar
Kredi ve Yurtlar Kurumu da verecek

Sivil toplum öğrenciyi bursla ayakta tutacak

Kamu kurumlarının öğrencilere verecekleri bursların dağıtımını artık sadece Yurt-Kur yapacak. Ancak sivil toplum kuruluşları ve belediyeler kendi ölçülerine göre burs vermeye devam edecek.

Yeni çıkarılan 5102 numaralı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun'a göre üniversite öğrencilerine üniversiteler ve diğer kamu kuruluşları tarafından verilen burslar, artık Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ödenecek. Yeni yasa sadece belediyeler ve diğer sivil toplum örgütlerinin kendi belirledikleri öğrencilere burs vermesine izin veriyor. Yeni öğrenim yılında sivil toplum örgütlerinin öğrencilere verdiği burs miktarları aylık 75 milyon ile 200 milyon TL arasında değişiyor. Burs verecek olan sivil toplum kuruluşları ise şunlar:

21'İNCİ YÜZYIL EĞİTİM VAKFI: Her yıl 10 bini aşkın öğrenciye karşılıksız burs veriyor. Öğrencinin İstanbul'da bir üniversiteyi kazanması, ailesinin kırsal kesimde ikameti, okuyan kardeş sayısı, anne ve babadan birinin veya ikisinin de hayatta olmaması, öğrencinin özel yeteneğe sahip olması gibi koşullar dikkate alınıyor. Başvurular Eylül'de yapılıyor. Bu yılki burs ücretinin 100 milyon lira olması bekleniyor.
Tel: 0212 274 15 02

HACI ÖMER SABANCI VAKFI:
Yılda bin üniversite öğrencisine 9 ay süreyle burs veriyor. Başvurular 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yapılıyor. Geçen yıl aylık 155 milyon lira olarak belirlenen burs ücreti ve başvuru koşulları Ağustos'ta belli olacak. Tel: 0332 363 09 88

ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI:
Üniversitelerin seçtiği başarılı öğrencilere mülakat sonucu belirliyor. Yaklaşık 800 öğrenciye burs veriyor. Ekonomik durumlarını ve başarı oranlarını dikkate alınıyor. Bursun sürekliliği başarıya bağlı. Bu yıl aylık 75 milyon lira verecek.
Tel: 0212 297 69 79

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI: İstanbul'daki devlet üniversitelerinin mühendislik bölümlerinde ve meslek yüksek okulları birinci ve üst sınıf öğrencilerine veriyor. Başka kurumdan ücret veya burs almama şartı aranıyor. Bu yıl 100 öğrenciye verilecek.
Tel: 0212 293 54 18

VEHBİ KOÇ VAKFI: Boğaziçi, Ege, Marmara, İstanbul, ODTÜ ve İTÜ'de öğrenim gören öğrencilere ve Ege, Dokuz Eylül, Marmara, Hacettepe, İstanbul, Sivas Cumhuriyet ve Erzurum Atatürk Üniversiteleri'nin Hemşirelik Yüksek Okulu öğrencilerine veriyor. Başvurular üniversitelerin dekanlıkları aracılığıyla yapılıyor.
Tel: 0216 531 06 72

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ: ÇYDD Genel Merkezi'nin ve şubelerinin bulunduğu illerdeki üniversitelere kayıtlı olan ve burs başvurusu yapan öğrenciler bu üniversitelerdeki ÇYDD Koordinatörleri aracılığıyla başvuru yapıyor. Bu yıl bin kişiye burs verilecek. Ekonomik açıdan zor durumda olan kız öğrenciler tercih ediliyor. Bu yıl eğitim fakülteleri ile iki ve dört yıllık meslek yüksek okullarına ağırlık verilecek. Burs aylık 75 milyon TL. ÇYDD ayrıca öğrencilere burs vermek isteyen kişi ve kurumların da başvurularını kabul ediyor.
Tel: 0212 252 44 33

TÜRK EĞİTİM VAKFI: Bu yıl 7 bin 250 öğrenciye burs verilecek. Ekim-Haziran aylarında ödenecek burslar üniversite öğrencilerine 150 milyon, master öğrencilerine 200 milyon, doktora öğrencilerine de 250 milyon lira olarak belirlendi. Burs almak isteyen öğrenciler 1-31 Ekim tarihleri arasında kendi öğretim kurumlarına başvurabilir.
Tel: 0212 217 58 58

TÜBİTAK: Üniversitelerin fen bilimlerinin matematik, fizik, kimya, biyoloji ve genetik bölümlerinde öğrenim gören T.C. uyruklu öğrencilere karşılıksız burs veren TÜBİTAK'ın aradığı şartlar bu bölümlerin birinci ve ikinci sınıflarında öğretim görüyor olmak, alttan dersi olmamak ve not ortalamasının 4 üzerinden 3 ya da 100 üzerinden 70 olması aranıyor. Başvurular 20 Eylül- 15 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Sınav Kasım ayında Ankara'da olacak. Aylık 180 milyon lira. Yılda iki kere birer aylık burs tutarında kitap desteği sağlanacak.
Tel: 0312 468 53 00
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İki yıl önce 'İslamcı'ydı şimdi 'sabırlı iyimser'
 'Eşsiz' Fransa ziyareti
 'Şartlı evet'e gelemeyiz'
 Dede zoruyla işe başladı
 Son Osmanlı Türk pasaportuyla geldi
 Eski MİT görevlisi Meral tutuksuz yargılanacak
 Çakıcı mönüyü beğenmedi
 ÖSS sonuçları yarın açıklanıyor
 Polisi piknikte yılan ısırdı
 Girne'ye 5 yıldızlı otel yapılıyor
 PKK mayını son anda fark edildi
 Bitlis'te 2 terörist ölü olarak ele geçirildi
 Cizre Köprüsü'nü havaya uçurmayı planlıyorlardı
SAVAŞ AY
Şişman çocuk, Nagasaki sen de öldün pilot...
ÖMER LÜTFİ METE
Frengistan cevizi
Başbakan Erdoğan'ın Fransa...
MEHMET TEZKAN
Dün alkış bugün feryat
Kasım 2002.. Tayyip Erdoğan, bir...
EMRE AKÖZ
Alex aşkına...
Pazartesi sabaha karşı dörtte uyanıp...
ERGUN BABAHAN
Dünyada mekân...
Kısa bir dönem çalıştığım...
UMUR TALU
Özgür insanlarla özgür bir hasbıhal
Özgürlük çağında...
MUHARREM SARIKAYA
AB'nin orantılı kuvvet kullanımı
Ankara uzun süredir...
Arafat'ın Tugayları ayaklandı
Yolsuzluklara son verilmesi ve reform isteyen El Aksa Şehitleri...
Olimpiyatlar'a 'BBG zeplini'
Güvenliğin en önemli bölümü 70 metrelik zeplinle sağlanacak. Cep...
Havuz bozulmaz
Havuz bozulmaz
"Havuz sisteminin kriterlerini kulüpler belirlemişler. Bu yıl için...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.