kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polis polisi suçladı: Tuzağa düşürüldük
Tuzağa düştük

Malatya polisinden Van skandalıyla ilgili şok sözler: "Van Emniyeti bizi trafik istasyonuna yönlendirdi.10 dakika sonra baskın oldu.."

Van'da, aşiretin baskınla polisten adam alma skandalındaki sırlar aydınlanıyor. Eski milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram'ı uyuşturucu iddiasıyla yakalayan Malatya Emniyeti'nden bir polis olayı şöyle anlattı:

BÖLGE TRAFİK'TE BEKLEYİN DEDİLER
"Van polisi, Hamit Bayram'ı Bölge Trafik İstasyonu'nda teslim etmemizi istedi. Biz sekiz kişiydik. Şube Müdürümüz Van Emniyeti'ne gitmişti. 10 dakika geçmeden lüks ciplerle onlarca takım elbiseli kişi geldi."

NÖBETÇİYE RAĞMEN SERBESTÇE GİRDİLER
"Biz onları Van Narkotik polisleri sandık. Çünkü nöbetçiye rağmen ellerini kollarını sallayarak içeri girdiler. Bizi elleriyle koymuş gibi buldular."




***

Polis polisi suçladı: Tuzağa düşürüldük

Malatya polisi gözaltı skandalının sorumlusu olarak Van Emniyeti'ni gösterdi: Yolladıkları Bölge Trafik İstasyonu'nda baskına uğradık.

Van'daki gözaltı skandalındaki sır perdesi aralanmaya başladı. Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden bir yetkili Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın uyuşturucu kaçakçılığından gözaltına alınan oğlu Hamit Bayram'ın emniyet müdürlüğüne bağlı bir birimden kaçırılmasının sorumlusunun Van polisi olduğunu açıkladı. Yetkili, "Van polisinin yönlendirdiği yerde baskına uğradık" dedi.

'TRAFİK'TE BEKLEYİN DEDİLER'
Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yetkili, operasyonda görevli bir polisin anlattıklarından yola çıkarak Hamit Bayram'ın kaçırılmasında Malatya polisinin tuzağa düşürüldüğünü ifade etti. Malatya'da başlayıp, Van'da son bulan operasyona katılan bir polisin amirlerine olayı şu şekilde anlattığı öğrenildi: "Hamit Bayram sorgusunda 48 kilo saf eroinin Van'ın Başkale ilçesinde bir köyde olduğunu söyledi. Operasyon için savcıdan izin alarak Van'a doğru yola çıktık. Van'a ulaştığımızda ekibin müdürü, Van Narkotik Müdürlüğü'ne geldiğimizi haber verdi. Van Narkotik Müdürü, araçların şehre 5 km uzaklıkta bulunan Bölge Trafik İstasyonu'na çekilmesini ve ekibin başındaki kişiyle emniyet müdürlüğü'ne gidip, ikinci operasyon için taktik hazırlamaları gerektiğini söyledi.

'NÖBETÇİ VARDI AMA...'
Bunun üzerine şube müdürümüz Van Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Aradan 10 dakika geçmeden lüks ciplerle onlarca takım elbiseli kişi geldi. Biz onların Van Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları olduğunu sandık. Çünkü kılık kıyafetleri düzgündü ve ellerini kollarını sallayarak içeriye girdiler. Bir anda bize saldırdılar. Bir başkomiser yaralandı. Bizler de yaralandık. Ne olup bittiğini anlamadan suçluları kaçırdılar. Sanığı kaçıran kişiler, Trafik İstasyonu'nun önündeki kaleşnikoflu nöbetçiye rağmen direkt olduğumuz yere geldiler. Yani bizi elleriyle koymuş gibi buldular" diye konuştu. Öte yandan Hamit Bayram'ın yerini, yakınlarına telefon ederek bildirdiği şeklindeki açıklamaların doğru olmadığı ortaya çıktı. Bayram'ın yakalandığı sırada üzerinde bulunan cep telefonunun görevli polislerde olduğu oğrenildi. Bu arada eski milletvekili Mustafa Bayram'a oğlunun Van'a getirilmesinin ardından, oğluna yönelik uyuşturucu operasyonu olduğu şeklinde bir uyarı mesajı geldiği öğrenildi.

Sırrıberk ARSLAN / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Açlara giden yardım zengin sofrasında
 34 yıllık GAP rüyası artık kâbusa döndü
 Oldu bir hata
 Hac ön kayıtları bugün başlıyor
 Mudanya feribotu seferden kalktı
 Dövizli askerlikte süre kısalıyor
 15 kilo Aşiret gelinine 15 kilo altın takı
 Yalova kartalları
 Unutulan oyuncak panik yarattı
MEHMET ALTAN
Üniter devlet burada, üniter halk nerede?
AB süreci, ...
UMUR TALU
GAP'ın adaleti
Hepimizin kendine göre hayalleri...
İşte "ünlü" Ebu Garib
AP, Amerikalı askerlerin Iraklı mahkumlara işkence yaptığı Ebu Garib...
Rakibi hakkında araştırma yapsın diye dedektif tuttu, azledildi
"Poraz'ın bütün kirli çamaşırlarını ortaya çıkarın"... Bunu söyleyen...
Del Bosque'yi seçtim
Del Bosque'yi seçtim
"Beşiktaş bana çok heyecan verici geliyor. Ayrıca Del Bosque'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.