kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Örümcek ağlarını örmeye devam ediyor
Örümcek ağlarını örmeye devam ediyor
Yönetmen, 'Spider Man' çizgi romanıyla büyüdü
Çizgi filmden sinemaya uyarlandı
Filmin künyesi

Örümcek ağlarını örmeye devam ediyor

Dünya vizyonlarının sabırsızlıkla beklediği 'Örümcek Adam 2', önümüzdeki cuma günü gösterime giriyor. 2002 yılında vizyona giren filmin devamı niteliğinde çekilen Örümcek Adam 2, serinin sonu olmayacak gibi görünüyor.

Serinin birinci filmiyle tüm dünyada fırtınalar estiren 'Örümcek Adam'ın (Spider Man) ardından ikinci film 'Örümcek Adam 2', Amerika'da 30 Haziran'da, Türkiye'de ise 2 Temmuz'da gösterime giriyor. İlk filmin tüm dünyada getirdiği yüksek hasılat, yapımcıları filmin ikincisini çekmeye itti. 200 milyon dolar (Yaklaşık 300 trilyon) bütçe ile çekilen filmin dijital efektlerine harcanan rakam ise 54 milyon dolar (yaklaşık 80 trilyon). Columbia Pictures'ın dev yapımı olan 'Örümcek Adam', 2002 yazında 820 milyon dolar (yaklaşık 1.5 katrilyon) hasılat yaparak ABD tarihinin en yüksek gişe rakamını elde eden beşinci filmi olmuştu. İlk filmde, başarılı bir lise öğrencisi olan Peter Parker'ın sıradan hayatı, bir okul gezisinin ardından tamamen değişiyordu. Bir araştırma laboratuvarına yapılan ziyaret esnasında Peter, genetik olarak değişime uğratılmış örümceklerden biri tarafından ısırılıyor ve Peter, bu olaydan kısa bir süre sonra inanılmaz bir güce ve yeni yeteneklere sahip olduğunun farkına varıyordu. Bir örümceğin yeteneklerine sahip olduğunu fark eden Peter, bu yetenekleri ile kötülere karşı savaşmaya başlıyordu. İkinci filmin konusu ise şöyle: Sevgilisi Mary Jane'den ayrılan Peter Parker, ona gerçek kimliğini açıklayıp açıklamamak arasında kaldığı için oldukça zor bir dönem geçirmektedir. Kararsızlık içine düştüğü bu dönemde Mary Jane'in, patronu Noah Jameson'ın astronot oğlu John'la birlikte olmaya başlaması iyice canını sıkar. Bunlara, halasının mali sıkıntıları ve hayattaki tek dostu Harry Osborne'un, babasının ölümünden kendisini sorumlu tuttuğu için kendisinden uzaklaşması onu depresyonun eşiğine getirmiştir. Bu esnada, yeni düşmanı Doktor Ahtapot'un ortaya çıkmasıyla Peter Parker/Örümcek Adam'ın hayatı içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

Maguire Film İçin İncecik Oldu
Filmin başrol oyuncusu Tobey Maguire, 'Örümcek Adam' olabilmek için çekimler öncesinde uzun bir süre aç kaldı. Maguire, bedenini incecik ve kıvrak gösteren kostüme sığabilmek için aylarca vejetaryen diyeti yaptı. Maguire, "Kostümün içine girmek en zor kısmıydı. Vücudumdaki tüyleri bile almak zorunda kaldım" dedi. Film için forma girmek uğruna aylarca uğraş verdiğini belirten genç oyuncu, "Bacaklarımdaki tüylerin neredeyse yüzde 30'u gitti. Diyetiyle, kostümüyle tam bir işkenceydi" yorumunu yaptı. Filmin yapımcıları filmin gördüğü yoğun ilgiden dolayı serinin devam edebileceğini açıkladı. Örümcek Adam'ın yapımcısı Avi Arad, Peter Parker'ın maceralarının devam edebileceğini söyledi. "Şu anda Örümcek Adam tam bir fenomen, büyük ilgi görüyor. İlgi gördüğü müddetçe biz de film çekmeye devam edeceğiz" diyen Arad'ın koşulu ise, yönetmen Sam Raimi'nin diğer maceraları da yönetmeyi kabul etmesi... Yönetmen Sam Raimi ile başrol oyuncuları Tobey Maguire ve Kirsten Dunst ise 2007'de vizyona girecek üçüncü film için çoktan anlaşma imzaladı. Raimi'nin bu ünlü çizgi romanının tutkunu olduğu biliniyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ata'nın okuluna eli Dost
 'Kardelen' bir köyü baştan yarattı
 Tek yumurta ikizleri dans güzeli seçildi
 Temizliğe bisikletli çözüm
 Monotonluğa hayır!
 Söyleyin, rahatlayın
 Akçaabat köftesi de tescilleniyor
 Motosiklet üzerinde evlendiler
 Eski eşyalarımızı yeniliyoruz
 Dekoratif Sandıklar salonların baş köşesine yerleşti
 Pazartesi sendromuna karşı konser terapisi
 Akrabalar arası reyting savaşları reyting savaşları
HAKAN & UTKU
Bill Clinton'un kitabından pasajlar
* Başkanlık...
AYŞE TÜTER
Hamurlu meyve
Erik, su ve şekeri 5 dakika kaynatıp,...
Sigaradan zarar gören mahkemeye gitmeli
Sigaradan zarar gören mahkemeye gitmeli
Ünlü Avukat Turgut Kazan, sigaradan zarar görenlerin "Nasıl olsa...
Cilt bakımı ürünlerinizi evde kendiniz yapın
Cilt bakımı ürünlerinizi evde kendiniz yapın
Filika Yayınevi'nden çıkan "Meslek Sırlarım" adlı kitapta Güzellik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.