kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Stresle yaşamanın sırlarını anlatacak
Stresle yaşamanın sırlarını anlatacak
Stresle nasıl başa çıkılır?

Stresle yaşamanın sırlarını anlatacak

Beyaz Saray'ın yoga eğiticisi Elvan Demirkan, stresle başa çıkma yöntemlerini anlatmak için Çeşme'ye geliyor. Demirkan, Türkiye'deki yüzeysel yaşam biçiminin stres yaptığını hatırlatıyor
Cumartesi Sabah ekinde geçtiğimiz yıl "Temiz Hava" başlıklı köşesinde olumlu düşünce ve yoga konularında bilgiler veren Elvan Demirkan, Çeşme'deki Kamino Meditasyon Kampı'nda stresle başa çıkma yöntemlerini anlatacak. Washington'da yaşayan ve 10 yıldır yoga ile ilgili çalışmalar yapan Demirkan, şimdiye kadar USA Today, Pentagon Amerika Savunma Bakanlığı, IMF, Beyaz Saray çalışanları, Time dergisi gibi çeşitli kurumlara eğitim vermiş. American University'de konuyla ilgili kredili dersler de veren Demirkan, hastanelerde kronik ağrıları olanlara kendilerini içten ve dıştan kuvvetlendirici yöntemler öğretmesiyle de tanınıyor. Demirkan, 4 Temmuz Pazar akşamı saat 20.00'de Living Yoga organizasyonuyla Kamino Meditasyon Kampı'nda düzenlenecek toplantıda günümüz insanının en büyük sorunlarından olan stres ile nasıl baş edileceğini anlatacak. Amerika'da yaşayan Demirkan, Türkiye'de ilk kez böyle bir çalışmaya katılıyor: "Kendimi tanıma ve kişisel gelişim sürecine girdiğimden beri hayatım olumlu yönde değişti. Aynı şekilde Amerika'da yüzlerce öğrencimle senelerdir aynı gelişimi izliyor ve paylaşıyorum. Özellikle Türkiye gibi yüzeysel yaşantının hüküm sürdüğü bir ülkede bu tip çalışmaların taze kan getireceğinden eminim."

Binlerce Mail Aldım
Demirkan, gazetedeki köşesini hazırlarken okuyucularından binlerce mail aldığını ve aralarında oluşan enerjinin böyle bir projede yer almasına neden olduğunu söylüyor. Bu toplantının üzerinde çalıştığı projenin ilk ayağı olduğunu da ekleyen Demirkan: "Bu toplantıları üç büyük il ile Bodrum ve daha sonra tüm Türkiye'ye yayacağız. Bu aradaVCD, CD için de sürpriz bir çalışmam var. Stres ile yaşamayı öğrenmek konusunda, insanlara her kanaldan ulaşmak istiyorum. Proje tam bir paket. Bu paketin içinde 'Hayatla Savaşmaktan Yaşamaya Geçiş' isimli bir kitap üzerinde çalışıyorum." Temmuz ayı boyunca bu tarz toplantılara katılacak Demirkan, uygulayacağı programın amacını, katılımcıların ilişkilerini ele alışlarını kökünden değiştirecek bir bakış açısı sunmak ve motivasyon vermek olarak özetliyor. Bilinçsiz, yüzeysel yaşamanın karanlığından kurtulup kişisel gelişmeye giden kapıyı açabilmek ve farkında yaşamanın önemini anlatmak istediğinin altını çiziyor.
Programı "A Night To Understand What Stress Is?" (Stresin gerçekten ne olduğunu anlamak) olarak isimlendirmiş. Demirkan, Çeşme'deki toplantıda çocukluktan itibaren strese karşı bilinçsizce verdiğimiz reaksiyonlar yerine, duygularımızı bastırmadan, kontrol etmenin yollarını göstermek istediğini belirtiyor. Demirkan, bu toplantıda iş, yemek, ilişki, yaşlanma ve alışkanlıklarımızın getirdiği strese karşı vücudun savunma mekanizmasını kuvvetlendirecek yöntemler anlatacak. Demirkan: "Stres yaşadığımız sürece hep var. Strese karşı koymanın yerine stres ile kendimizi harap etmeden yaşamayı öğretmek istiyorum. Söyleşi rahat bir ortamda olacak. İnsanların kendilerine dönmelerini sağlayacak bir müzik eşliğinde vücutlarını ve nefeslerini tanımaya teşvik edeceğim.

Hayatla Başa Çıkma Dersi
Hafif yoga pozisyonlarının terapik etkisini vücutlarında ve düşüncelerinde hissedecekler. Katılımcıları başkaları için değil kendileri için yaşamaya yönlendirmek istiyorum" diyor. Elvan Demirkan'ın stres konusundaki bu çalışması Türkiye'de ilk kez yapılacak. Demirkan, kimlerin bu toplantıya katılmaları gerektiği konusundaki soruyu da şöyle yanıtlıyor: "Aslında paylaşacağım her şey hepimizin içinde var. Ancak çoğumuz uzun süre önce kendimizle kontağı kapattığımız için bunları görmezden geliyoruz. Yaşadığı hayatla başa çıkamayan, sevgisini belli edemeyen, hayattan ne beklediğini bilmeyen, negatif hislerine alışkanlıkla negatif cevap veren, evliliğinin / ilişkisinin yürümediğine inanan, işinden nefret eden, amaçsız yaşayan, çocuğunu nasıl yetiştireceği konusunda hiçbir birikimi olmayan, bir boşlukta olan, kronik ağrılardan şikayetçi olan ve kendisini sevmek isteyen her yaştan insanın katılabileceği bir söyleşi olacak. Hepimiz dünyanın bize vermiş olduğu zarardan bahsedecek çok şey buluyoruz ama kendimize verdiğimiz zararı hiç düşünmüyoruz. Olayları algılama şeklimiz stresi tetikliyor. Bize en büyük stresi yaratan iç diyaloğumuzu kontrol edebilmenin yollarını bu toplantıya katılanlarla paylaşacağım." Adres: Kamino Meditasyon Kampı, Altınkum, Çeşme
Tel: (0232) 365 26 11 - 463 22 11

Aynur Erdem

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Önce defile, sonra doğum
 'Gaultier' marka ekmek
 Otomobiliniz sizi hemen ele veriyor
 Dünya devleriyle aynı sahnedeler
 Bu motosikletler hiç devrilmiyor
 Dans sevişmeye benzer'
 Çocuklar sokağa dönüyor
 Türkiye'den bir güzel ansızın gelip geçti
 Engelliler için sorumluluk projesi
 Elinin hamuruyla erkekleri solladı
 İpekyol'da indirim var
 Osmanlı gözüyle Avrupa
 Katarine Hepburn'un eşyaları kapış kapış
 Şifalı bitkiler müzesi
 Yoga yapmayı öğrenen herkes formda kalacak
 Moda değil, 7 bin yıllık gerçek
 Tarihi konak yenilenip bebek müzesi oldu
 Kaleyi içerden fethedecekler
 Makyajınızla parıldayın
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Devir kilo ölçen bilgisayar devri
İstemedim cumartesi...
İstanbullular denize koşuyor
İstanbullular denize koşuyor
Güneyden İstanbul sahillerine transfer olan "beach club"lar, hafta...
Özel formüllerle evde güzelleşin
Özel formüllerle evde güzelleşin
Bitki bilimi ve güzellik uzmanı Suna Dumankaya, genç kalmanın...
Sanayi toplumunun 'gay' aşıkları
Haftanın iki filmi de cinsellik temalı. Ama geçmişte yaz aylarının...
Kadın bedeninin vazgeçilmez cazibesi
Yönetmen Catherine Breillat, ilerleyen yaşının da etkisiyle artık...
Istakoz bahane ama balık şahane
Üç yıldır Çeşme'nin Çiftlikköy'ünde faaliyet gösteren ıstakoz...
Evimizin can damarı Mutfaklarımız
Mutfaklar, evimizin en sıcak bölümüdür. Ancak bu mekanı dekore ederken dikkat...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.