kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güneş sermayenizi boş yere harcamayın
Güneş sermayenizi boş yere harcamayın

Dünyanın önde gelen dermakozmetik markası Vichy, 2000 yılından bu yana Güneşten Korunma Merkezleri ile toplumu güneşin zararları etkilerine karşı bilinçlendiriyor, güneş sermayesinin iyi kullanılması yönünde uyarıyor.

Güzellik, kadınlar için vazgeçilmez bir kavram... Öyle ki bu uğurda bıçak altına yatıyor ve hiçbir harcamadan da kaçınmıyorlar. Eskiye göre değişen bir şey var ki, artık kadınlar satın aldıkları ürünlerin kendilerini güzelleştirmesinden çok, sağlık açısından ciltlerine zararlı olup olmadığına dikkat ediyor. Kısacası kadınlar makyajdan önce cilt bakımına önem veriyor. Ve tabii güneşin zararlı ışınlarından korunmaya... İçinde bulunan sağlık aktifleri nedeniyle dermakozmetik bir marka olarak sınıflandırılan Vichy, güneşte kalma davranışlarını değiştirmek ve riskleri azaltmak için Güneşten Korunma Merkezleri faaliyetleri çerçevesinde toplumu güneşin zararlarına karşı bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriyor. 2000 yılından bu yana çeşitli illerde hizmet veren ve ürün satış amacı taşımayan bu merkezlerde, eczacılar ve dermatologların etkin işbirliği ile yapılıyor. Çalışmalar eczanelerde olabildiği gibi, kimi zaman büyük meydanlarda kurulan halka açık çadırlarda da yapılabiliyor. Ziyaretçilerin ciltlerine, özel aletlerle analiz yapılarak cilt fototipleri belirleniyor, buna göre güneşin ciltlerinde oluşturabileceği zararlar hakkında bilgi veriliyor ve tavsiyelerde bulunuluyor.

Önce Çocuklar Ve Gençler
Vichy, güneşten en çok zarar gören çocuklara yönelik olarak çeşitli projeler gerçekleştiriyor. Vichy Ürün Müdürü Neslihan Üner, güneşin zararlı etkilerinden korunma yollarını çocuklara anlatmak için beş ilkokula gidip, öğrencilere, oyunlarla dermatolog eşliğinde güneşten korunma yöntemlerini anlattıklarını belirtiyor. Üner, çeşitli sahil şehirlerinde ve İstanbul'da çadırda hizmet veren Vichy Güneşten Korunma Merkezleri'nin, bu yıl tıra dönüştürüldüğünü söylüyor ve şöyle devam ediyor: "Yeni tırımızla, öncelikle güneşin zararlı etkileri karşısında vurdum duymaz olan üniversite öğrencilerine gittik. Onları bilinçlendirelim ki yeni nesiller de bu konuda bilinçli yetişsin istedik. Yüzlerce kişiye cilt analizi yaptık ve korunma yöntemlerini anlattık. Avrupa'da yüksek faktörlü güneş ürünlerinin tercih edildiğini, düşük faktörlü ürünlerin neredeyse hiç satılmadığını açıklayan Üner şunları söylüyor: "Türkiye'de güneşten yeteri kadar koruma sağlamayan düşük faktörlü ürünler çok satıyor. 26 ilde insanlara bir anket yaptırdık ve sonucunda güneş lekesi problemlerinin çok yüksek olduğunu gördük. Biz de şu zihniyet var: "Zaten 1 hafta tatile gidiyorum, niye korunayım ki!" oysa bu çok yanlış. Güneş cilde inanılmaz zarar veren bir faktör, hatta cilt kırışıklıklarının oluşma nedeninin yüzde 80'ini güneş oluşturuyor. Güneş aynı zamanda cilt kanserine de neden oluyor." Canlılık kazanmak için güneşe ihtiyacımız var. Ancak, güneş ışınları enerji bakımından öyle zengin ki çok az bir miktarı bile yeterli oluyor.

Zararın Telafisi Yok
Güneşte aşırı kalınması durumunda, güneş ışınları deri için tehlike oluşturmaya başlıyor. Üstelik bu zararların telafisi yok. Güneşin zararlı etkilerine karşı koymak için, cildimiz, güneşte fazla kalmanın yol açtığı bozulmalara karşı bir dizi doğal savunma ve kendini onarım mekanizmasına sahip. Bu savunma sistemlerinin tümüne Güneş Sermayesi deniyor. Bu sermayenin bir eşi bulunmuyor ve herkesin kendine özgü bir güneş sermayesi var. Güneş sermayesi ergenlikten önce olgunlaşmıyor. Bir daha da yenilenmiyor. Güneş yanığı 3 günde geçiyor. Ama deri bunu hayatı boyunca unutmuyor. Ayrıca Güneş Sermayesi'nin yarısı 18 yaşında kaybediliyor. Bu nedenle özellikle çocukların güneşten çok iyi korunması gerekiyor.

AYSUN ÖZ Fotoğraf: Korkut Kalaycı

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Erkekler de bakım ister
 Ürün seçerken dikkat!
 Bu kez şans kapıyı çaldı
 Esra Ceyhan'la A'dan Z'ye 8 yaşında
 300 bin Euro'luk akciğer nakli için 1 haftası kaldı
 Görkem için arkadaşları kampanya başlattı
 Melekler Adası oyuncuları eğlendi
 'Çalıkuşu'na Tataristan'dan büyük ilgi
 Muhtaçların yüzünü güldüren dayanışma
 Mary-Kate zayıflama hastalığına yakalandı
 Yaşlanma belirtileri
 Papatyalı tuvalet aynası
 Sette kıskanclık krizi
 Affleck depresyonda
HAKAN & UTKU
NATO Zirvesi Kriterleri
NATO Zirvesi yüzünden...
AYŞE TÜTER
Komşu duymasın
Süt, şeker, pirinç unu, nişasta ve kayısı...
Çiğ domates etin zararını önlüyor
Çiğ domates etin zararını önlüyor
Beslenme uzmanları, domatesin yararlarını saymakla...
Stresin ilacı: Ayran
Stresin ilacı: Ayran
Ayran, içerdiği triptofan ve kalsiyum nedeniyle, stres giderici etki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.