kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

Üniversitede seks skandalı tezgâh değilmiş...

5 gün önceki yazımı anımsayın. İddiaya göre; Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Yrd. Doç. Dr. H.B. ve Yrd. Doç. Dr. A.H. not tehdidi, master ve doktora vaatleriyle kandırdıkları, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile cinsel ilişkiye giriyordu. Yine iddiaya göre bu iki öğretim görevlisi, öğrencilerin resimlerini çekip, bu resimleri şantaj maksadı ile kullanıyordu. İki öğretim görevlisi, kendilerine mekân olarak da ortak kullandıkları odayı seçmişti.

Savcılar takipte
Bana gelen mail'de üniversitenin tarih bölümü öğrencisi N.Ş.'nin kameraya alınmış çıplak görüntüleri bulunuyordu ve bunların adı geçen hocaların odasında çekildiği ileri sürülüyordu.
İşte bu olayı anlatan yazımın sonuna eklediğim temenni ise; "Sayın savcılar bu işi araştırırsa rezil bir tezgâh mı, yoksa bir skandal mı sorusunun yanıtı bulunur. İnşallah doğru çıkmaz" şeklindeydi.

Hocalar odayı film seti yapmış
Ancak ne yazık ki doğru çıktı haber. Önce Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı olaya el koydu. Yanına bir grup personeli de alan rektör mesai saati bitiminde malum odanın kapısını açtırıp fotoğrafta görülen oda olup olmadığını inceledi. Ve görüldü ki oda aynı oda. Çıplak genç kadın fotoğrafının kime ait olduğu ise öğrenci bürosu kayıtlarından araştırıldı. Ne yazık ki bu ihbar da doğru çıktı. Objektiflere çırılçıplak ve gülerek poz veren N.Ş. gerçekten de kendi öğrencileriydi. Üniversitenin iki öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. H.B. ve Yrd. Doç. Dr. A.H.'nin ortak kullandıkları oda hemen kapatıldı ve içeriye girişler rektör tarafından yasaklandı. Rektör Çakmakçı ayrıca bu iki şahsı hemen görevden alıp haklarında idari soruşturma başlattı.

Durum vahim!..
Ertesi gün ayrıca yazımı ihbar kabul eden Isparta Cumhuriyet Savcısı İbrahim Demircioğlu ise hemen beni arayıp, yayın ilkeleri gereği yazmadığım bazı detaylı bilgileri de aldı benden. Ve hemen araştırma-soruşturma başlattı. Ne yazık ki bu araştırmadan ortaya çıkan gerçekler olayın doğruluğunu hatta çok daha vahim boyutlarda olduğunu ortaya çıkardı.

Nişanlısı isyan etti!..
Söz konusu genç kız üniversite öğrencisi olmanın yanı sıra Isparta Naşide Gelendost İlköğretim Okulu'nda öğretmen olarak da görev yapmaktaydı. Antalya'da bir özel şirkette çalışan bir de nişanlısı vardı ve bu yaz evlilik hazırlığı içindeydiler. İşte bu genç olayı duyunca genç kızı da alarak savcılığa getirdi. "İşin gerçeğini öğrenmek istiyorum. Bu benim hakkım. Eğer doğruysa bu nişanı atarım" dedi.

Olayı savcılıkta gözyaşları içinde anlatan genç kız ise herkesi şok eden şu açıklamaları yaptı: "Ben hayatımı sürdürebilmek için bir yandan üniversiteye devam ederken bir yandan da öğretmenlik yapıyorum. Bu yüzden fakülteye devamsızığım fazla. Derslerim ise zayıf. Hocam A.H. ile görüşmeye gittiğimde bana yardımcı olacağını ama ilişki kurmak istediğini belirtti. Ben reddedince bir bilimsel araştırmada kullanacağını söyleyerek çıplak fotoğraflarımı ve video filmimi çekti. Daha sonraları ise bunları herkese göstereceğini söyleyerek beni kendisiyle ilişkiye zorladı."

Savcılıkta bayıldı
Olayı anlatırken sinir krizleri geçirip bayılan genç kızın durumu ağırlaşınca savcılığa ambulans ve sağlık ekipleri çağrıldı. Genç kızın nişanlısı ise duydukları karşısında büyük bir infiale kapılarak parmağındaki nişan yüzüğünü çıkarıp attı. Ve; "Ben böyle bir insanla evlenmem. Katil olamam!" deyip oradan uzaklaştı.
Aynı anda devreye giren Isparta Milli Eğitim İl Müdürü genç öğretmeni okuldaki görevinden açığa aldı.

Doçent firarda
Savcılık, hakkında suçlamalar bulunan A.H. hakkında arama kararı çıkararak getirilmesini istedi. Ancak A.H. olayın patlak vermesi üzerine Isparta'yı acilen terk etmişti. Avukatı Yılmaz Bey aracılığıyla savcıyı arayan A.H.'nin ileri bir tarihte savcılığa gelip ifade vereceği belitildi.
Olayın şoku tüm Isparta'da özellikle de üniversitede sürerken gerek öğretim üyeleri, gerekse öğrencilerin son derece üzgün olduğu belirtildi. Bu arada söz konusu öğretim üyesi A.H.'nin çok önemli bir bilim kurumunun sevilen sayılan başkanı olan tanınmış bir tarih profesörünün (Y.H) kardeşi olduğu, ağabeyi tarafından defalarca uyarılmasına rağmen bu türden ilişkilerine devam ettiği ve yaptıklarının ayyuka çıktığı ileri sürüldü.

Diğer iddialar da araştırılıyor
Bu öğretim üyeleriyle ilgili başka iddialar da ortaya atılmıştı. Buna göre H.B. ve A.H.'nin daha önceden Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışırken, T.K. olan adını, T.T. olarak değiştiren öğrencilerinin mastır ve doktora tezini hazırladığı öne sürüldü. İddiaya göre T.K., bunun karşılığında H.B.'ye, çalıntı bir otomobil hediye etmişti.

Parayla sınav
Bitmek bilmeyen iddialardan bir di- ğeri şöyleydi: Üçlü çete oluşturan A.H., H.B. ve T.T., para karşılığında, KPDS ve ÜDS sınavlarında, sahte kimlik hazırlayarak bir başkasını bu sınavlara sokuyor ve yüksek notlar aldırıyordu. Hatta bir keresinde, eşi rütbeli bir asker olan ve S.D.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Yrd. Doç. olarak çalışan S. isimli şahsa KPDS veya ÜDS sınavında para karşılığı yüksek not aldırmışlar, bu durum ortaya çıkmış, ancak hemen istifa ederek soruşturmadan kurtulan bu kadın bir müddet sonra görevine geri dönmüştü. Ayrıca T.T. ve A.H. de, para karşılığı yerlerine başkasını sokup, sınavı geçmişlerdi.

Sonuna kadar
Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımdan kuşkunuz yoktur sanırım. Ayrıca bu yazımdan sonra pek çok başka iddialar da gelmekte ve inanılmaz olayların varlığı ileri sürülmekte. Ekip arkadaşlarımla birlikte hepsini tek tek inceliyoruz. Tekrar ediyorum ki inşallah hepsi de yalan çıkar sahte ihbar çıkar. Eğer bir bölümü bile doğruysa vay benim üniversitelerim vay benim memleketim durumu ortaya çıkar ki mevlam saklaya...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu gençlik beni korkutuyor Savaş Abi!..   / 21-06-2004
 Gerçek bir 'baba' hikâyesi...   / 20-06-2004
 Cumbadan rumbaya bilahare Reyna'ya   / 19-06-2004
 Çilem kıza Daihatsu'dan büyük müjde!...   / 18-06-2004
 Bu memleketin çocuğu olmaktan gururluyum!..   / 17-06-2004
 Babaya bak babaya!..   / 16-06-2004
 Bir dekan yardımcısının haklı isteği!..   / 15-06-2004
 Kütahya'da çini işinden Çin işine!..   / 14-06-2004
 Vatandaş kaleminden konsolosluk öyküleri   / 13-06-2004
 Üniversitede seks skandalı tezgâh değilmiş...   / 12-06-2004
ERGUN BABAHAN
Yanlış bir yöntem.
Ahmet Piriştina'nın ölümüyle boşalan...
ERDAL ŞAFAK
Saraybosna mı, Kudüs mü?
Türkiye'nin Kuzey Irak'ta yeni...
AHMET HAKAN COŞKUN
Bir aceminin Reina notları
Diyelim ki "Reina"nın ne...
MANSUR FORUTAN
Hazzı ertelemek
Kadınlar ve alışveriş arasındaki sapkın...
MEHMET BARLAS
Hemen okunması gereken ama okunmaları gecikmiş...
ALİ KIRCA
NATO düşmanını arıyor!
Bizler daha çocukken...
SAVAŞ AY
Erzurum çobanları ve piyano hamalları!.
Yer değişir,...
ÖMER LÜTFİ METE
Devletin afyon yutma hali
Irak'ta işgal güçlerinin...
REFİK DURBAŞ
Haydi parklara çıkalım...
Herhangi bir gün, herhangi bir...
HINCAL ULUÇ
Ahmet Piriştina ve ben..
Kör ölür badem gözlü olur"...
Şovalye Rooney: 4-2
Şovalye Rooney: 4-2
Kovac ile öne geçen Hırvatistan, Scholes ve Rooney'nin (2) gollerine...
Bir tek Henry yetti: 3-1
Bir tek Henry yetti: 3-1
Son şampiyon Fransa, yenilirse eleneceği İsviçre'yi Henry'nin 76 ve...
Uyum paketi imzada
Uyum paketi imzada
Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde Anayasa değişikliklerine...
'Neşter' Özkaya'da
Neşter Operasyonu'nun Yargıtay ayağındaki araştırma tamamlandı.
Mossad, Kuzey Irak'ta cirit atıyor
Mossad, Kuzey Irak'ta cirit atıyor
Saddam Hüseyin döneminde Irak'ın güçlenmesini engellemek için Kürt...
Kürtler devlet kurarsa Türkler savaş açar
Kürtler devlet kurarsa Türkler savaş açar
Amerikan askerlerinin Irak'taki işkence skandalını ortaya çıkaran...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.