kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Yumurtalı pay

Unu eleyin. Un, krem peynir ve tereyağını robota koyun ve ufalanana kadar karıştırın. 2 adet yumurta sarısı ve suyu yavaş yavaş ilave edin. Unlu bir yüzeyde özleşene kadar yoğurup, üzerini kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamurun yarısını, unlu zeminde, 23 cm. ebatlarında bir tart kalıbına göre açıp, kalıba yerleştirin ve kenarlarını keserek düzeltin. Hamuru çatalla birkaç yerinden hafifçe delin. Kalıbı fırına yerleştirip, hamurun üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve kağıdın üzerine kuru fasulye ya da pirinç atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fasulyeleri ve kağıdı alıp hamur hafif sararıncaya kadar 10 dakika daha pişirin, soğumaya bırakın.
Harç: Yağı ısıtın. Soğanlar yumuşayana ve sararıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Salamları katıp 1-2 dakika daha pişirin. Yumurtaları, pişirdiğiniz hamurun içine dikkatlice kırın. Üzerine hazırladığınız harç, peynir, biber ve taze soğanı serpin. Hamurun kalan yarısını, harçlı hamurun üzerini örtecek büyüklükte açıp, dikkatlice yerleştirin ve kenarlarındaki taşmaları keserek düzeltin. Kalan yumurta sarısı ve sütü karıştırıp, bir fırça ile hamurun üzerine sürün. Arzu ederseniz, en üste susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 4,5 su bardağı un

* 250 gram krem peynir

* 125 gram tereyağı (doğranmış)

* 3 adet yumurtanın sarısı

* 1 kahve fincanı su

Harç:
*
2 tatlı kaşığı zeytinyağı

* 1 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış)

* 10 adet salam (3'e bölünmüş)

* 6 adet yumurta

* 250 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

* Yarım tatlı kaşığı biber

* 1/4 su bardağı taze soğan (ince kıyılmış)

* 2 tatlı kaşığı süt

* 2 tatlı kaşığı susam

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yumurtalı pay   / 20-06-2004
 Mantar graten   / 19-06-2004
 Damla   / 18-06-2004
 Enginarlı pizza   / 15-06-2004
 Enginarlı lezzetler   / 14-06-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-06-2004
 Ispanaklı mercimek   / 12-06-2004
 Lezzetli bir salata tarifi   / 10-06-2004
 Kuzu kulağı salatası   / 10-06-2004
 Ayşe Tüter'le lezzet güneşi   / 09-06-2004
HAKAN & UTKU
Who yaptı this mistake?
17 Haziran 2004 günü köşemizden...
AYŞE TÜTER
Kabaklı ekmek
Un, tuz, kabartma tozu, karbonat ve...
İşini bilen şirket çalışanını koruyor
İşini bilen şirket çalışanını koruyor
Prof. Dr. Emel Özcan, şirketlerin iş kazalarını ve meslek...
Bulaşıcı hastalıklar kapımızda
Bulaşıcı hastalıklar kapımızda
Yaz mevsimi, bulaşıcı hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar önlem...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.