kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Enginarlı piliç rulosu

Enginar, peynir, mayonez, sarmısak ve dereotu veya fesleğeni robotta püre haline getirin. Karışıma dövülmüş karabiber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Etleri yarım santimetre kalınlıkta olacak şekilde döverek inceltin. Salamları her bir etin üzerine ikişer adet yan yana yerleştirin ve üzerlerine ince bir tabaka halinde enginar püresini sürün. Daha sonra göğüsleri rulo yapın ve bir kürdanla tutturun. Fırına girebilecek bir kap içinde tereyağı ve zeytinyağını orta hararette ısıtın. Kaba piliç rulolarını yerleştirin ve sürekli çevirerek yaklaşık 5 dakika kızartın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra, biraz soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kürdanları çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 adet piliç göğüs

* 150 gram enginar göbeği (haşlanmış ve doğranmış)

* 150 gram parmesan veya tulum peyniri (rendelenmiş)

* 30 gram mayonez

* 2 diş sarmısak (dövülmüş)

* 3 çorba kaşığı taze dereotu veya fesleğen (ince kıyılmış)

* 12 dilim salam

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1,5 çorba kaşığı tereyağı

Enginarlı makarna

Zeytinyağını ısıtıp, soğan ve sarmısağı, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Şarap, domates, domates salçası ve şekeri ilave edip, üzeri açık olarak kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Zeytin, enginar ve fesleğeni katıp, ısınıncaya kadar karıştırın. Bir tencere kaynar suda tuzlu suda makarnayı pişirip, süzün. Sosun yarısını makarnayla harmanlayın. Kalan sos ve peyniri makarnanın üzerine koyarak servis yapın.

Not: Enginar kalbi yerine çanak enginarı 4'e bölerek kullanabilirsiniz.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

* 2 diş sarmısak (dövülmüş)

* 60 ml sek beyaz şarap

* 850 gram domates (kabukları soyulmuş, küçük küp kesilmiş, ezilmiş)

* 2 çorba kaşığı domates salçası

* Yarım tatlı kaşığı tozşeker

* 80 gram siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)

* 400 gram enginar kalbi (4'e bölünmüş)

* 2 çorba kaşığı taze fesleğen yaprağı (ince dilimlenmiş)

* 350 gram burgu makarna

* 25 gram parmesan peyniri (ince tabaka halinde kesilmiş)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Enginarlı lezzetler   / 14-06-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-06-2004
 Ispanaklı mercimek   / 12-06-2004
 Lezzetli bir salata tarifi   / 10-06-2004
 Kuzu kulağı salatası   / 10-06-2004
 Ayşe Tüter'le lezzet güneşi   / 09-06-2004
 Topik   / 09-06-2004
 Limonlu kereviz   / 08-06-2004
 Lezzet Güneşi   / 07-06-2004
 Lezzet Güneşi   / 06-06-2004
HAKAN & UTKU
Berbat Durum Senaryoları
Dizinizi büyük bir keyifle...
AYŞE TÜTER
Enginarlı pizza
Ilık 1 kahve fincanı suda mayayı eritip,...
Trafik canavarları kol geziyor, herkes ilkyardımı öğrenmeli
Trafik canavarları kol geziyor, herkes ilkyardımı öğrenmeli
Türkiye'de her yıl trafik kazalarında yaklaşık 6 bin kişi hayatını...
Yaşam kurtarmanın altı Adımı
Yaşam kurtarmanın altı Adımı
INTERNATIONAL Hospital İlkyardım Eğitimi Koordinatörü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.