kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çocuklarla tatil rehberi
Çocuklarla tatil rehberi
Yeni doğan bebekle uzaklara gitmeyin

Çocuklarla tatil rehberi

Çocukları olanlar bilir, onlarla tatile çıkmak zordur. Dertleri hiç bitmez sevimli yumurcakların. E dinlenmek sizin de hakkınız tabii... Peki nasıl olacak da hem çocuklu hem de tatil fatihi olacaksınız. İşte bu yazı tam size göre... Nerede ve nasıl dinleneceksiniz, nasıl eğleneceksiniz, hepsi burada....

Çocukları olanlar bilir, onlarla tatile çıkmak zordur. Dertleri hiç bitmez sevimli yumurcakların. E dinlenmek sizin de hakkınız tabii... Peki nasıl olacak da hem çocuklu hem de tatil fatihi olacaksınız. İşte bu yazı tam size göre... Nerede ve nasıl dinleneceksiniz, nasıl eğleneceksiniz, hepsi burada...

Özlemle beklediğimiz yaz mevsimi nihayet geldi. Ve tatil hazırlıklarına da artık ufak ufak başlamak gerekiyor. Ama tatil herkes için dinlenme, gezme ve eğlenme anlamını taşımıyor. Çünkü çocukları olanlar her seferinde tatilden çok daha yorgun dönüyor. Ama artık üzülmek yok. Bebeğiniz mi olacak, yoksa küçük afacanlara mı sahipsiniz. O halde bu yazı tam size göre... Bebeğim dergisinin bu ayki sayısında yer verdiği tatil rehberi, tatile çıkma hazırlığı yapan anne adaylarının ve anne-babaların bilmeleri ve dikkat etmeleri gereken konuları işliyor.

HAZIRLIK YAPARKEN...
Bebeğinizle tatile çıkmadan önce yapacağınız hazırlıkları gözünüzde büyütmeyin. Siz de, o da yeterince güçlüsünüz. Biliyoruz bunu okurken aklınızdan şu geçiyor olabilir: "Bu bir şaka mı? Bebeğimle alışverişe çıkmak bile bir kabusa dönüşebiliyor." Aslında bazen haklısınız. Ancak bebeğinizin büyüyüp, kendi çantalarını taşıyabilecek kıvama gelmesini beklemenize hiç de gerek yok. Tatiliniz eskisi gibi olmayabilir ama bu durumu atlatabilir ve aşağıdaki önerileri uyguladıkça düzene sokabilirsiniz:

* Hem kendiniz hem de bebeğiniz için öngördüğünüz etkinlikler için bolca vakit ayırın. Yolculuk için fazladan bir gün eklemeniz gerekebilir. Yurtdışına gidecekseniz pasaport ve vizeleri ayarlamayı unutmayın.

* Uzak diyarlara gidiyorsanız o bölgeyi çocuk doktorunuza danışın. "Gitmeden özellikle alınması gereken bir önlem var mı?" diye sorun. Doktorunuza bebeğinizi muayene ettirin ve gelecek aylar için planlama yapmasını isteyin

* Bebeğinizin sürekli aldığı bir ilacı var ise doktorunuzdan yeterli miktarda reçete yazmasını isteyin.

* Yolculuğunuzu zamanlamak çok önemlidir. Bebeğinizin uyku vakitlerini dikkate alın ve bu mantık çerçevesinde planlarınızı yapın.

YOLCULUK ZAMANI...
*
Arabada yolculuk söz konusu ise ve araçta uyumayı seven bir bebeğiniz varsa mevcut uyku saatleri dahilinde yolculuk yapın. Yoksa uzun araba yolculuğu bebeğinizin uyku düzenini bozabilir.

* Vereceğiniz molalarda bebeğinizin istirahat etmesini sağlayın, böylece sınırı aşmak üzere olan sıkıntılı bir anı önleyebilirsiniz.

* Uçak ve otobüste yolculuk yapmak siz ve bebeğiniz için çok daha rahat olabilir.

* Kullanacağınız hava yollarına önceden sorun. Bebeğinizin beslenmesi, ona özel alan ayrılması gibi konularda çok yardımcı olabilirler. Koltuk rezervasyonlarınızı buna göre ayarlayın. Yine de yanınızda yiyecek bir şeyler götürün.

* Yolda kalacağınız otellere önceden rezervasyon yapmayı unutmayın çünkü yer bulamayabilirsiniz. Bu nedenle aileler için uygun olan otelleri araştırın ve tercih edin.

NEREDE KONAKLAMALI...
*
Tatil köylerinde çok iyi dinlenebilirsiniz. Eğlenmek için bile özel bir çaba göstermenize gerek yok çünkü bunu zaten başkaları düşünüyor olacak...

* Yemekler de genellikle açık büfe olduğu için yemek ve ev işiyle uğraşmayacaksınız. Böylece tüm gününüzü bebeğiniz ve kendinize ayırabilirsiniz.

* Tatil köylerinde genelde çocuklar için de animasyon gösterileri ve eğlenceli pek çok aktivite olur. Bu nedenle çocukların da keyifli bir tatil geçirmesini sağlayabilirsiniz.

* Oteller ise hem konforları hem de eğlenceleriyle, çok daha dinlendirici mekanlardandır.

* Yemek ve ev işi yapmanız gerekmediğinden otellerde tüm aile bireyleri birbirlerine doyasıya zaman ayırabilir.

* Bebeğinizi bırakacağınız bir bakıcının tahsis edilebildiğini de unutmamalısınız. Böylece hem konforlu bir tatil yapacaksınız hem de gözünüz arkada kalmayacak.

KAMP KURMAK DA İYİ FİKİR
*
Unutmayın, kamp kurmayı seven bir eşe sahipseniz ve küçük çocuklarınız varsa, bu tatil şekli en eğlenceli ve en ekonomik olanıdır.

* Ayrıca deniz kıyısında bir yerde de kalabilirsiniz. Böylece çocuklar istedikleri anda sudan yararlanabilir.

* Yazın deniz kenarındaki yerleşim bölgelerinde hava çok sıcak olacağı için tatilinizi dağ evlerinde ya da yaylalarda da geçirebilirsiniz.

* Yaylalarda kamp kurmayı düşünüyorsunuz, bu en çok çocuklarınızın hoşuna gidecektir. Çocuklar açık havada olmayı, otel gibi kapalı mekanlarda olmaya tercih ederler çünkü...

* Yaşıt çocukları olan iki-üç aile ile birleşerek dağda veya yaylada bir ev de kiralayabilirsiniz. Kalabalık bir şekilde tatil yapmanın zevki hiçbir şeyde yoktur.

* Kamp kurmanın bir başka avantajı da sağlıklı bir tatil geçirebilme şansınızın daha çok olmasıdır. Çünkü uzun yürüyüşler sizi bekliyor olacak.

* Bu tatil şeklinin belki sizin için en sıkıcı yanı yemekleri yine kendinizin pişirecek olmasıdır. 'Tatilde yemek yapmasam' bari diye düşünenleri ancak şöyle ferahlatabiliriz: Hiç olmazsa böylelikle tatilde de sıcak aile ortamını yaşayacaksınız.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Türkiye'nin ilk 'buz' prensesi
 Sanal alemde polis öldürmek gerçekte de nefreti azdırıyor
 Silikon maddesi saç dökülmesini önlüyor
 Kızlar bayılacak...
 Cesur dünyayı keşfet!
 Neşe dolu saatler
 Barbie'nin halıları
 Cildini koruyun
 Ne ararsan var!
 Chatal'a giren çıkmıyor!
 Annelere özel
 Harbiye Açıkhava'da Hafta Sonu
 Şık odalar için
 Fırsat bu fırsat sabaha kadar eğlenin
 Teoman, Yüksel, Nev bu yaz yarışıyorlar
 Babalar artık gülecek
 Farklı bir mozaik tekniği
HAKAN & UTKU
Transfer diyalogları
- Başkanım, başkanım, Selahattin'i...
GÜLSE BİRSEL
Gevşedim mayıştım korkuyorum!
İçim geçmiş sevgili...
AYŞE TÜTER
Ispanaklı mercimek
Et suyunu ısıtıp, mercimek ve...
REFİK DURBAŞ
Romantik bir gezgin
Romantizmin ve gerçeküstücülüğün...
ESRA CEYHAN
Beni bu havalar mahvetti!
Yaz geldi diye sevindik ama...
Erkeklerde kısırlık artıyor
Erkeklerde kısırlık artıyor
Son yıllarda, erkeklerde kısırlık oranındaki artıştan sıkça söz...
Kanserlerde, erken teşhis çok önemli...
Kanserlerde, erken teşhis çok önemli...
Farklı dokulardan kaynaklanan ve sağlığı tehdit eden kanseri önlemek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.