kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yurtdışında yabancı dil öğrenmenin en keyifli yolu
Yurtdışında yabancı dil öğrenmenin en keyifli yolu
Danışmanlık şirketleri
Okullar temmuzda başlıyor

Yurtdışında yabancı dil öğrenmenin en keyifli yolu

Dil öğrenmek isteyenler için başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede yaz okulları açılıyor. Farklı kültürlere sahip ülkelerden gelen gençler bu okullarda birlikte tatil yapıp dil öğreniyorlar
Yoğun bir ders yılından çıkmaya hazırlanan öğrenciler artık keyifli bir yaz tatilini hak etti. En iyi ödüllerden biri de hiç görmedikleri bir ülkeyi tanıyarak, yabancı dillerini geliştirmelerine imkan verecek bir tatil. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca öğrenci, her yıl farklı ülkelerde yabancı dillerini geliştirmek amacıyla gittiği yaz okullarında belki de hayatının en eğlenceli tatili geçiriyor. Zaten eğitimi devam eden öğrenciler için yurtdışına gitmenin en ideal yollarından biri, bu yaz okulları. İngiltere'den Amerika'ya Malta'dan Avustralya'ya kadar pek çok ülkede bulunan yaz okullarında seçenekler çok zengin. Bu okullara genellikle her pazartesi başlanabiliyor ve en az 2 hafta olmak üzere dilerseniz üç aya kadar devam edilebiliyor. Yaz okullarında konaklama için yurtlarda veya aile yanı olmak üzere iki seçenek var. Ancak aile yanı konaklama seçenekleri daha fazla ve oldukça da ekonomik. Yaz okullarında dersler sabah yapılıyor. Öğleden sonra yaş gruplarına göre rehber öğretmenler eşliğinde geziler, spor faaliyetleri, yarışmalar, sinema günleri organize ediliyor, tarihi ve turistik yerler, park, bahçe ve alışveriş merkezleri geziliyor.

GRUPLA DA GİDİLİYOR
Bu programlara katılan gençler, dil pratiği yapma fırsatını okul dışında da sıkça bulabiliyor. Ayrıca aynı amaç için farklı ülkelerden gelmiş diğer öğrencilerle de kültür alışverişinde bulunabiliyorlar. Yaz okullarına gitmek isteyen adaylar ya bir grup dahilinde ya da bireysel olarak bu programlara katılabilir. Bir grup dahilinde katılmanın en önemli avantajlarından biri, öğrencinin bir rehber öğretmen eşliğinde gidiyor olması.
Adayların bireysel olarak gitmesi durumunda, İngilizce pratiği yapma imkanı daha fazla oluyor. Çünkü öğrencinin diğer ülkelerden gelen öğrencilerle arkadaşlık kurma olasılığı yüksek. Çoğunlukla İngilizce'nin ana dil olduğu ülkeler yaz okulları için tercih ediliyor olsa da, Fransızca, İtalyanca hatta Rusça'sını geliştirmek isteyen öğrenciler için de seçenekler var. Yabancı dil seviyesi ne olursa olsun yaz okullarına katılmak mümkün. Zaten ilk gün öğrencilere seviye tespit sınavı yapılıyor. Buna göre aynı yabancı dil seviyesine sahip farklı ülkelerden gelen öğrenciler aynı sınıflarda toplanıyor. Yaz okullarının bir diğer özelliği yakın yaş gruplarına yönelik hazırlanıyor olması. Yani iletişim kopukluğunu önlemek amacıyla 10 yaşındaki öğrenciyle 16 yaşındaki öğrenci aynı gruba dahil olamıyor. Öğrenciler derslerin yanı sıra aktivite ve gazilere de kendi yaş gruplarıyla katılıyor.
Yabancı dil öğrenmek veya geliştirmek için yurtdışındaki yaz okullarına katılmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey bu okulların organizasyonunu yapan şirketlerden birini başvurmak. Ama önce gitmek istediğini ülkeyi, konaklama şeklini, okul süresini ve ücret aralığını belirlerseniz işiniz bir hayli kolaylaşır. İşte yurtdışındaki yaz okullarına öğrenci gönderen bazı şirketler ve çalışma koşulları... EF 40 yıllık köklü bir şirket olan EF, Türkiye'den her yıl yaklaşık 3 bin öğrenciyi yurtdışına yaz okuluna gönderiyor. İngiltere, Kanada, Almanya, İtalya, Amerika, İspanya, Fransa, Rusya ve Çin'deki yaz okullarına Türk öğrencileri yerleştiren EF'nin uyguladığı ücret aralığı: İngiltere'de 2 hafta 800 dolar, 12 hafta 4000 dolar, Malta'da 2 hafta 550 dolar, 12 hafta 3080 dolar, Amerika'da 2 hafta 850 dolar 12 hafta 5000 dolar. Bu fiyatlara eğitim, konaklama ve yemekler dahil.
Tel: 0800 211 61 78 USEH USEH-Uluslararası Staj ve Eğitim Hizmetleri, özel olarak 8-12 ve 13-18 yaş gruplarına yönelik olarak sadece yaz aylarında organize edilmek üzere ABD ve Kanada'da yaz okulları programı sunuyor. Programlar Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştiriliyor. Haftada 15 saat İngilizce eğitiminin verildiği kursta 13.00 itibariyle sosyal aktiviteler yapılıyor. 2 haftalık ücreti 230 dolar.
Tel: (0216) 478 34 44

Ece Koçal

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Sanal alemde burç yorumları
 Olağandışı öyküleriyle ihracatın kahramanları
 Haftanın Kitapları
 Travestiler şehri sardı
 Yaz geceleri sıcak geçecek
 Jethro Tull İstanbul'da
 Destek müzikali
 5 dakikada kusursuz bir görünüme kavuşun
 Form tutmanın en kolay yolu
 Ünlülerden tavsiyeler
 En Yeni Kozmetik Ürünleri
 Doğayı verandalarda yaşayın
 Danseden vitrin
 Bodrum İstanbul'da
 Reis ve Misket rol çalıyor
 Kısa...Kısa...Kısa...Kısa...
 Müzikseverlerin mevsimi başlıyor
 Tünel'de şenlik var
 Köpeğiniz de tatil yapsın
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
KENAN ONUK
Elvin Jones'un ardından
Caz deyince aklımıza gelen...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Saptamalar
Zavallı Çetin Alp, Eurovision'un günah...
Cannes her zamanki gibi tartışma yarattı
Cannes her zamanki gibi tartışma yarattı
14 yaşındaki bir Japon gencini en iyi oyuncu seçen jüri, bu cesur...
Haziran sendromuna dikkat
Haziran sendromuna dikkat
Eskiden bu dönemde 'sinema mevsimi' biter ve tüm sinemalarda 'ikinci...
Farklı lezzetler aynı mönüde
Kazan Brasserie, Türk ve dünya muftaklarını birleştiren zengin...
Artık kokteyl yapmak daha kolay
East'n Bull, Türk eğlence dünyasını coctail mix adında yeni bir ürün...
Hollywood'a çarık giydiriyoruz
Kahramanmaraş'ta dört kuşaktır çarık üretip satan Kopar ailesi, 'Büyük...
Şaolinler geri döndü
Yalnızca iman gücüyle başlarının üstünde duran, tuğlaları kıran Şaolin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.