kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Evladız bekleriz
Evladız bekleriz
Rüştü'yü alan kazanır
Bir final borçluyuz
Kanguruya hücum

Ben gol atmayı biliyorum

Milli formayla 43 gol atan Hakan Şükür, eleştiriler için "Rakamlar ortada" dedi

Hakan, "Golcülüğüm konusunda çok şey söylendi. En doğrusunu sayılar söylüyor. Üstelik, benim için önceliğin takımımın kazanması olduğunu da herkes bilir" derken Letonya maçı sonrası üzüntüden mide spazmı geçirdiğini açıkladı.

***

Evladız bekleriz

"İmza sıkıntısı yok. G.Saraylı olduğumuz için büyüklerimiz bizi garanti gözüyle değerlendiriyor. Evladız, hayırlısıyla bekleriz. İnşallah G.Saray'da devam ederim".

Dile kolay.. Milli formayla tam tamına 43 gol. Bu muhteşem ve değil kırılması, yanına yaklaşılması bile zor (İkinci sıradaki Lefter'in 21 golü var) rekorun sahibi Hakan Şükür, Avustralya'ya iki gol attığı maç sonrası SABAH'a ilginç açıklamalar yaptı: "İmza atmamam sıkıntı değil. Ergün Ağabey ile sık görüşüyorum. Herhalde iyi huylu halimiz dikkate alınıyor. Biz G.Saraylıyız. 'Evladımız' gözüyle, garanti gibi bakılıyor, büyüklerimiz böyle değerlendiriyor diye düşünüyorum. Evladız, hayırlısıyla bekleriz. İnşallah G.Saray'da devam ederim.

Ders aldıysak ne ala!
Bir musibet bin nasihatten iyidir. Bu sezonki kötü tecrübeler takıma olumlu yansırsa büyük başarılara imza atarız. 4 yıl şampiyon olduğumuz dönemde de başlangıçta kötü günler geçirmiş, sonunda UEFA Kupası'nı almıştık. O karakteri sahaya yansıtacak, o ruhu içinde yaşayacak bir takım kurmak lazım. Herkesin G.Saray'ın büyüklüğüne yakışır hareket etmesi ve taşıdığı formanın hakkını vermesi gerek. Umarım kötü tecrübelerimizden ders alıp ve seneye şampiyon oluruz. Milli Takım'da konsantrasyonumuzu tam sağladığımız her maçı kazanacağımıza inanıyorum.

Geçtiğimiz yıllarda özel maçlarda istenilen seviyede olmazdık. Son Belçika ve Avustralya maçlarındaki hırs 2004'e gidememenin verdiği acının yansıması. Avustralya'ya uzun bir yolculukla geldik. Sezon yeni bitmiş. Onun yorgunluğu da vardı. Bunlara rağmen çok iyi bir mücadele sergiledik. Maç öncesi ve maç sonrası görüntüler çok güzeldi. Seyircilerin içiçe oturması, sahada gerginlikler yaşanırken hiçbir taşkınlığın olmaması örnek almamız gereken manzaralardı. Bizim için iyi oynamak, kazanmak çok önemliydi. Yeni hocamız yeni arkadaşlarımızla iyi bir performans gösterdik ve kazandık. Rakip bizi durdurmak için biraz gereğinden fazla sertliğe başvurdu. Bundan dolayı da biraz gerginlik oldu. Ancak bu hırsın yansıması.

Ersun Hoca çok farklı
Farklı hocalarla çalıştım. Ersun Hoca bize çok daha değişik yaklaşıyor. Yaşı bize yakın. Oynayan ve oynamayan futbolcu, hoca konusunda çok farklı şeyler düşünmüyor. Eşit ve sıcak yaklaşımları var. Milli Takım için hayırlı olacağını inanıyorum. Bir konuşmamda 'Milli Takım'a yabancı hoca gelirse daha iyi olabilir' sözüm yanlış tarafa çekildi. Bir soru üzerine 'Kalbim yerli teknik adamdan yana. Her zaman aynı dili konuşmamız ve Türkiye'nin şartlarını bilmesi açısından takıma çok faydası olur' demiştim. Ama Türkiye'de yerli teknik adamların çalışma zorluğunu, etki altında bırakıldığını, yıpratıldığını, buna karşın yabancı hocalara daha fazla tölerans gösterildiğini ve bunun Milli Takım için daha sağlıklı olabileceğini ifade etmiştim. Herkes istediği şekilde aldı. Umarım Ersun Hoca Türkiye'de Milli Takım'da çalışan Türk hocaların maruz kaldığı muamele ve baskı ile karşılaşmaz.

Hep çalıştım, çalışacağım
İnsan istediğini düşünmekte ve söylemekte serbest. Bizim kuşağın bittiği söyleniyor. Golcülüğüm konusunda da çok şey söylendi. Rakamlar ortada. Avustralya maçında da iki gol attım. Ki benim için önceliğin gol değil, takımımın kazanması olduğunhu herkes bilir. Sonuçta karar hocalarımın. Yıllardır yaptığım gibi çok çalışıp kendimi verilen göreve en iyi şekilde hazırlayacağım.

Türkiye'ye büyük zaferler yaşatan kadroların içinde oldum. Ve hiçbir zaman 'Tam oldum' demedim. Hep eksiklerimi gördüm ve bunları gidermek için disiplinle, canla başla çalıştım; çalışıyorum; çalışmaya da devam edeceğim. Ersun Hoca daha ofansif bir futbol oynatacağını söylüyor. Bunun için çalışıyoruz. İleride tek başıma rakip defansla boğuşmak yerine sorumlulukların paylaşıldığı, daha ofansif bir futbol performansıma olumlu yansır.

FATİH DOĞAN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 G.Saray'ya giderim
 Cimbom'da milli sevinç
 Gergin bekleyiş
 Efes'e Jet Vize: 74-68
 Trabzon'dan son atak
 Beşiktaş'ta yıldız savaşları başladı
 'Dönebilirim'
 Djalminha tamam gibi
 Beckham'ın tutkusu
 Şike skandalı genişliyor
 Günün İçinden
 Çakıcı'yla bir tek ben mi konuştum!
 Trabzon Şota'da ısrarlı
 Alex sabırsız
 Lakers ile şaka olmaz
 Monaco'da ilk sıra Trulli'nin
 Ülker verilmeyen baskete itiraz etti
 103 futbolcu boşta
EMRAH KAYALIOĞLU
Ağacı eğmek
Ağaç yaşken eğilir atasözü, eğitimin,...
Ecevit'in veliahtı Sezer
Ecevit'in veliahtı Sezer
DSP Genel Başkanlığı görevini bırakmaya hazırlanan Bülent Ecevit,...
Anayasa'ya DGM 'by-pass'ı
Anayasa'ya DGM 'by-pass'ı
DGM’leri kaldıran Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi ama DGM’ler bir...
Altın Palmiye Bush muhalifi Moore'un
Altın Palmiye Bush muhalifi Moore'un
Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’nü Amerikalı yönetmen...
Bu yurtta kalan öğrenci, ileride kabineye giriyor
Bu yurtta kalan öğrenci, ileride kabineye giriyor
İngiltere'de eğitimini sürdürmek isteyen öğrencilere yardım için 1978...
O da Irak savaşını protesto edecek
O da Irak savaşını protesto edecek
Anne olduktan sonra sahne çalışmalarına ara veren Madonna, yaz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.