kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bal şekerlense bile besin değerini korur

"Balparmak" uzmanları, balın kristalleşmesinin doğal olduğu konusunda uyarıyor. "Şekerlenme" olarak bilinen kristalleşme, doğal balın glikoz oranı bakımından doymuş hale gelmesiyle oluşuyor

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi bal; besleyici değeri yüksek, tamamıyla doğal bir besin maddesi. Balın 100 gramı, ortalama 325 kalori sağlıyor ve bu yönüyle, enerji ihtiyacı fazla olan her yaştan kişi için ideal bir besin maddesi. Balın enerji değeri; yüksek dozda içerdiği dekstroz (üzüm şekeri) ve levülozdan (meyve şekeri) geliyor.

HER DERDE DEVA
Balın beslenmedeki önemini sağlayan ise, içerdiği kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, magnezyum, sodyum, kükürt, iyot gibi minerallerle; pantotenik asit, B1, B2, B6, C ve K vitaminleri ile bazı enzimleri içeren zengin yapısı. Balın pek çok hastalıkta kuruyucu ve tedavi edici olduğu, tıp uzmanlarınca da kabul ediliyor. Bal; yara ve yanıkların tedavisinde kullanılıyor. Difteri, boğmaca, grip, verem, kalp, karaciğer, mide, bağırsak, sinir sistemi ve bazı cilt hastalıklarında olumlu etkileri saptanan balın, kabızlığı giderdiği, kanı temizlediği ve kan dolaşımını kolaylaştırdığı, damar sertliğine iyi geldiği biliniyor.
Şekerlenme, yani kristalleşmenin, tüketicinin merak ettiği konuların başında geldiğini belirten Balparmak Kalite Kontrol Müdürü Aslı Sunay, "Kristalleşme, doğal balın glikoz oranı bakımından doymuş hale gelmesiyle oluşur, normaldir. Sanıldığı gibi; bala şeker katılmasından ya da balın bozulmasından kaynaklanmaz. Kristalleşmede, çiçeklerin türü, balın kovandan erken ya da geç alınması, balın içerdiği polen ve partikül miktarı, ambalaj, deponun nem ve sıcaklığı gibi pek çok faktör rol oynuyor" diyor.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Nedeni Bulunamayan Kısırlığa Lenfosit Aşısı
 Faydalı Bilgiler
 40 Yaş Erkeğinin Yüzde 10'u Erkenci
 Kondom Kullanımı 5 Yılda 2 Kat Arttı
 Dişeti Estetiğinde Dijital Kamera Dönemi
 Akdeniz Ateşi Türkler'de Sık Görülüyor
 Erkek Kalbi Kadından 10 Yıl Erken Hastalanıyor.
 Bodrum'un Kalbini Artık Bu Merkez Koruyor
 Faydalı Bilgiler
 Yoga Yapan Felçliler Sağlıklarına Kavuştu
 Çocuk Kalbi Durmasın
 Kolesterolü Düşüren Özel Yumurta
 Depresyonlu Çocuklar İhmal Ediliyor
 Bal Şekerlense Bile Besin Değerini Korur
Kapıyı "Kargocu" deyip actırmıslar
Dost Tarikatı cinayetinde ayrıntılar netleşti. Çiftin tetikçiyi,...
İntikam için geri döndü
Ülkesi Rusya'ya döndüğünde Türkiye'de AIDS kaptığını öğrenen...
İhmali kanıtladılar
Trafik kazası geçiren 8 yaşındaki Alişan'a SSK'dan "iyi" raporu...
22 Ağustos'ta evleniyorlar
22 Ağustos'ta evleniyorlar
Özel hayatında mutluluğu bir türlü yakalayamayan "Melekler...
Veresiye gelinlik!
Veresiye gelinlik!
Jumbo'nun sahipleri Nubar-Nişan Çolakyan çifti, önümüzdeki yaz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.