kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ah o gemide ben de olsaydım
Ah o gemide ben de olsaydım
Özellikleri

Ah o gemide ben de olsaydım

Maliyeti 800 milyon doları bulan ve 'yeni asrın en büyük düzenli hat gemisi' olarak tanımlanan Queen Mary 2, hizmete girdiği ilk yılını Avrupa ve ABD arasında Atlantik seferleriyle geçirecek. 345 metre uzunluğundaki transatlantik, kış mevsiminde ise Karayip Denizi'nde dolaşacak.

Queen Mary 2, 2 bin 620 yolcu kapasitesi ile şimdiye kadar dünyada inşa edilmiş olan en büyük, 345 m. ile en uzun, 72 m. ile en yüksek, 41 m. ile en geniş ve 800 milyon dolar ile en pahalı yolcu gemisi olma özelliğini taşıyor. MaviYaşam dergisinin son sayısında sayfalarına taşıdığı Queen Mary 2, yalnızca bu özellikleriyle anılmıyor. Gemi, denizlerdeki ilk Canyon Ranch Kaplıca Kulübüne, güneş sistemini canlandıran uzay kubbesine, en büyük balo salonuna, en büyük kütüphaneye, en büyük şarap koleksiyonuna, iki katlı tiyatro salonuna kumarhaneye, beş adet kapalı ve açık yüzme havuzuna, jakuzilere, butiklere ve geniş çocuk bahçelerine sahip.

YENİ ASRIN EN BÜYÜĞÜ
Bütün bunların yanı sıra gemide Cunard'ın mutfak danışmanı Şef Daniel Boulud ile Akdeniz mutfağında uzmalaşmış Şef Todd English yönetiminde hizmet veren 10 adet lüks ziyafet salonu da bulunuyor. Queen Mary 2'nin kamaralarının yüzde 80'i lombozlu (yuvarlak pencere) olup, bunların yüzde 94'ünden fazlasının kendisine ait geniş özel balkonları var. Son otuz yılı aşkın süreden beri ilk kez inşa edilen bu transatlantik, 'yeni asrın en büyük düzenli hat gemisi' olma özelliğini taşıyor. Cunard Lines'ın M/V Caronia, M/V Queen Elizabeth ve M/V Queen Victoria adlı üç yolcu gemisine eklediği bu son ve en muhteşem gemi, Fransız Alstom Chantiers deI'Atlantique Tersanesi'nde inşa edildi. Beş yıl süren tasarım ve planlama periyodu sonunda, geminin 22 Aralık 2003 tarihinde resmen Cunard Line şirketine teslim edilmesiyle Queen Mary Projesi gerçekleşmiş oldu. Cunard şirketindeki gemilerin kraliyet ailesi tarafından denize indirilmesi geleneğine sadık kalınarak, bu yeni gemiye 8 Ocak 2004 tarihinde Southapton'da yapılan bir törenle majesteleri kraliçenin adı verildi. Benzer şekilde son ana kraliçe Elizabeth, Queen Elizabeth gemisini 1938 yılında denize indirmişti. QM2, yolcularını alarak 12 Ocak tarihinden Southampton limanından ayrılarak Maderia, Tenerife, Kanarya Adaları'ndaki Las Palmas, Barbados ve St. Thomas rotasında Florida eyaletinin Fort Lauderdale Limanına doğru yola çıktı. Cunard Line şirketinin ve İngiliz ticaret filosunun bu sancak gemisi, 26 Ocak günü ABD'de ihtişamlı bir törenle karşılandı. Queen Mary 2, hizmete girdiği ilk yılı, Avrupa ve ABD arasında Atlantik seferleriyle geçirecek. Southampton'dan Fort Lauderdale Limanı'na yaptığı ilk seferden sonra kış mevsiminde Karayip Denizi'nde dolaşacak. Karnaval döneminde Rio'yu da ziyaret edecek. QM2 yıl boyunca aralarında muhteşem 'Üç Kıta Seyri' de olmak üzere Atlantik Okyanusu'nu 14 kez geçecek. Gemiyi Norveç'in fiyortlarında, Akdeniz'de ve New England ile Kanada'nın kıyılarında seyrederken görmek olası. 2004 yılı programına göre mart, mayıs, temmuz, ağustos ve ekim aylarında Akdeniz'e gelecek görünen QM2, bölgeyi 2005 programında ise mayıs, ağustos aylarına almış bulunuyor. Henüz programında yer almasa da QM2, umarız Türkiye'ye de uğrar.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kara kıtaya umut dağıttı
 Hande artık cesur pozlar vermeyecek
 Hasan, özgür ama meteliksiz
 Sibel Can Şamdan'da
 İşte şeffaf demokrasi
 Karadeniz'de kondom İç Anadolu'da spiral
 Erkeğin kalbi erken tekliyor
 Çeşit çeşit aşık var
 Ceramofix renkli kum ve ısıya dayanıklı kalıplar
YÜKSEL AYTUĞ
Ayşe Arman'a son yanıtımdır
Köşesinde günlerdir özür...
HAKAN & UTKU
Erovizyon fena halde futbola benzer
* Yarışmanın...
AYŞE TÜTER
Badem soslu piliç
Isıtılmış 1 çorba kaşığı yağda etlerin...
Hedefte iki ünlü isim daha vardı
Dost Tarikatı lideri ile eşini öldürdükleri gerekçesiyle sorgulanan...
Savaşın çocukları dostluk için geldi
Iraklı 12 çocuk 19 Mayıs Dostluk Maçı'nda Türkiyeli çocuklarla maç...
Karikatürle trafik eğitimi
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve BİRMOT, toplumda trafik...
Sosyete Bodrum'a akın etti
Sosyete Bodrum'a akın etti
İlk butik tatil köyü olma özelliğiyle geçen yıl açılan ve sosyetenin...
Türban yaza hazır
Türban yaza hazır
Tekbir Giyim 2004 ilkbahar-yaz koleksiyonunu bir defileyle sundu. 130...
25 yaşın altındaki en ünlü insan
25 yaşın altındaki en ünlü insan
Eğlence ve spor dünyasıyla ilgili haberler veren RedEye dergisi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.