kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Zeytinli lokma
Ekmek hamuru, dereotu, sarmısak ve yağı düz, unlu bir zemin üzerinde iyice yoğurun. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasını çukurlaştırın ve bir adet siyah zeytin koyup kapatın. Hazırladığınız lokmaları yağlanmış bir tepsiye aralıklı dizip, üzerini mutfak havlusu ile örtün ve ılık bir yerde 10 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
* 1 adet ekmek hamuru
* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 50 gram siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)

Beyaz piliç
Suya et, soğan ve karabiberleri ilave edip, orta ateşte 20 dakika haşlayın. Etleri ayrı bir kaba alın, tuz serpip kurumaması için üzerini kapatın. Tencerede kalan piliç suyuna sebzeleri katıp, yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra etleri ilave edin. Ayrı bir kapta yoğurt, nişasta ve maydanozu karıştırın. Mayonezi yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Mayonezin kesilmemesi için hafif hafif sallayarak, karışıma 4-5 çorba kaşığı yemeğin suyundan ilave edin. Hazırladığınız mayonezli karışımı sebzeli etlerin üzerine yavaş yavaş dökün ve kaynama noktasına kadar ısıtış, ateşten alın. Taze kekik yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 500 gram ızgaralık piliç
* 4 su bardağı su
* 1 adet büyük boy soğan (8'e bölünmüş)
* 1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 1 adet büyük boy patates (8'e bölünmüş)
* 1 adet büyük boy kabak (8'e bölünmüş)
* 10 adet mantar
* 1 adet küçük boy kereviz (arzuya göre)
* 250 gram yoğurt
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
* 250 ml. mayonez (veya çırpılmış 2 adet yumurta sarısı)
* 5 sap taze kekik

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 15-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-05-2004
 Krep böreği   / 13-05-2004
 Kahveli kurabiye   / 12-05-2004
 Zeytinli balık   / 11-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 10-05-2004
 Anne kalbi   / 09-05-2004
 Gökkuşağı   / 05-05-2004
 Baklalı kereviz   / 04-05-2004
 Romen türlüsü   / 02-05-2004
YÜKSEL AYTUĞ
Ne kadar övünsek az
Öyle tahmin ediyorum ki, bu büyük...
HAKAN & UTKU
Artık bizi kesin AB'ye almazlar
Erovizyonu başarıyla...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fırında mantarlı piliç
Fırın kabına...
Fay hattı İstanbul'u 4.2 ile uyardı
Yalova'da dün sabah meydana gelen 4.2'lik deprem uzmanlara göre...
Kaldırımda öldüler
Mecidiyeköy'de aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, iki...
Maganda kurbanı
Fenerbahçe'nin şampiyon olmasının ardından Avcılar'da...
Türkiye senfonik rock'a kavuştu
Türkiye senfonik rock'a kavuştu
Alternatif müziğin rakipsiz isimlerinden Bulutsuzluk Özlemi, son...
Kutluay da modaya uydu
Kutluay da modaya uydu
Manken Demet Şener ile yaşadığı aşkla çok konuşulan Ülkerspor'un...
25 yaşın altındaki en ünlü insan
25 yaşın altındaki en ünlü insan
Eğlence ve spor dünyasıyla ilgili haberler veren RedEye dergisi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.