kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pratik Bilgi
Pratik Bilgi

Eti İnceltirken...
Bazı yemek tariflerinde eti incelterek kullanmak gerekiyor. Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülüp inceltilmelidir. Ancak, bu işlemi sizin yapmanız gerekiyorsa, eti iki yağlı kağıt arasına koyup iyice dövün. Bunu yaparken, etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin.

Çay lekesine huni
Çaydanlığı yıkarken lavabonuz sararıp, canınızı sıkıyorsa hemen önleminizi alın. Lavabonun deliğine küçük bir huni yerleştirin. Çayı huniye boşaltın. Böylece lavabonun kenarlarında istenmeyen lekeler oluşmasını da engellemiş olursunuz.

Zeytinyağlı dolma yaparken...
Zeytinyağlı dolmaya katacağınız baharatı, pirinç ve fıstığı kavurduktan sonra ekleyin ve tencerenin kapağını hemen kapatıp 5-10 dakika bekletin. Böylece demlenen pirincin içine baharat kokusu iyice siner ve dolmanız çok daha lezzetli ve güzel kokulu olur.

Sarmısağı hazmetmek için...
Sarımsağı çok seviyor fakat kolay hazmedemiyorsunuz. Bunun için de yemekten kaçınıyorsunuz. Eğer sarımsağın ortasındaki tohum kısmını çıkarırsanız hazımsızlık sorunundan kurtulursunuz. Böylece istediğiniz kadar sarımsağı da yiyebilirsiniz.

Yapışan üzümler...
Kuru üzümler uzun süre saklandığında birbirine yapışır ve lezzeti bozulur. Bunu önlemek için, kuru üzümleri havası alınmış bir torbada buzdolabında muhafaza edin. Üzümler çok sertleşirse üzerine sıcak su gezdirin. Daha sonra kağıt havlu koyup, kurulayın.

Portakal marmelatı
Dört portakalın kabuğunu 10 dakika kadar haşlayın. Haşlama suyunu döküp, kabuklarının acılığının gitmesi için bir 10 dakika daha haşlayın. Portakal kabuklarını püre haline getirdikten sonra üstlerini örtecek kadar bal koyup karıştırın. Koyu olursa, biraz portakal suyu veya limon suyu ekleyebilirsiniz.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Haydi çocuklar şimdi sahne sizin
 İpek Tuzcuoğlu sıkı şoför
 Güzide de Van Hooijdonk hayranı
 Yarın mezat günü
 Güzelim, Çekiciyim, Seksiyim..
 Belisarius'un öyküsü Aya İrini'de
 Pijama partisine hazır mısınız?
 Herşey çocuklar için
 Cumhuriyet'in başucu kitabı
 Kuytuda Büyür HAYAT
 Fimo ile renkli transfer tekniği
HAKAN & UTKU
Eurovısıon Diyalogları
Eğlence kültürü azsa, hobiler...
ESRA CEYHAN
Futbolun şiddet salan taraftarları
Bir izleyicim,...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Zeytinli lokma
Ekmek hamuru,...
Mobil Türkan bu işte ısrarlı
Seks otobüsünden sonra minibüste de yakalanan Türkan Kaya, "4 çocuğum...
Troya müzesine aç-kapa formülü
İstanbul Arkeoloji Müzesi'ndeki Troya eserleri bölümü nihayet açıldı.
Eurovision'a 'semazen' krizi düştü
Bu gece yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması'na...
Cem olmadı Ata olsun
Cem olmadı Ata olsun
Türkiye'nin dünyaca ünlü markası Vestel, yeni reklam kampanyası için...
Serhat ve Hooijdonk'tan gece maçı
Serhat ve Hooijdonk'tan gece maçı
Uzun zamandır İspanyol bir sevgilisi olan Fenerbahçe'nin başarılı...
25 yaşın altındaki en ünlü insan
25 yaşın altındaki en ünlü insan
Eğlence ve spor dünyasıyla ilgili haberler veren RedEye dergisi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.