kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yıkılmadım ayaktayım değiştim ve buradayım!
Yıkılmadım ayaktayım değiştim ve buradayım!
Açıkçası bana hiçbir şey yetmiyor

Değişmeyen bir adı kaldı

Mahsun Kırmızıgül kendisini reklam ajansının eline bıraktı ve baştan yaratıldı. Kırmızıgül, üç büyük din kitabından metinlerin yer aldığı "Sarı Sarı" albümü, yeni stili ve Maldivler'de çektiği kliple iddialı: Daha iyi ne yapacak başkası, Ay'a mı gidecek?

***

Yıkılmadım ayaktayım değiştim ve buradayım!

Mahsun Kırmızıgül 4 yıl aradan sonra çıkardığı albümüyle iddialı. "Ben Türkiye'de starım zaten. Artık dünyaya ne vereceğimle ilgileniyorum" diyor. Bunun için de bir reklam ajansıyla çalışıyor. "Değişti" diyenlere de çatıyor: Annemle hâlâ Zazaca konuşuyorum. Hepsine tek cevabım budur!.

Mahsun Kırmızıgül ortalıktan kayboldu, kapandı ve kendini müziğe, yeni albümüne verdi. 4 yıl aradan sonra da farklı Mahsun Kırmızıgül olarak çıktı herkesin karşısına; bambaşka bir Mahsun Kırmızıgül albümü çıkardı. 13 Mayıs'ta piyasaya çıkacak 'Sarı Sarı' albümü onun değişiminin özeti: Cem Karaca'yla düet yaptığı 'Hayat Ne Garip', Kazancı Bedih'le düet yaptığı 'Nemrud'un Kızı', Kadir İnanır'ın verdiği, Marmara Depremi'nde oğlunu kaybeden bir babanın acısını anlattığı 'Yan Yaralı Yüreğim...' Albümün en büyük bombası ise ezan sesiyle başlayan, içinde Kur'an, İncil Tevrat'tan ayetlerin yer aldığı 'Bizden Değildir'. Ermeni Kilise Korosu, Musevi Kilise Korosu, Ahmet Özhan Tasavvuf Musikisi Korosu, Devlet Opera ve Balesi'nden Orfeon Oda Orkestrası'nın eşlik ettiği şarkı büyük ses getirecek.

İSTEYİNCE KONUŞAMAZ
MÜZİKTEKİ
değişimi görüntüsüne de yansımış; Prestij Müzik günlerinden çok uzakta artık. Türkiye'de bir ilki yaparak, reklam şirketiyle çalışmaya başlamış. Yani kendini profesyonel ellere, Ertan Özyiğit'in sahibi olduğu C.A.G reklam ajansına bırakmış. Yeni imajına, onunla ilgili her şeye Ertan Özyiğit karar veriyor. Mahsun Kırmızıgül'ün ortalıkta görünmesi yasak, konuşması yasak. Hatta fotoğraf çektirmesi bile yasak artık! Özyiğit'in stratejisi sayesinde henüz albüm çıkmadan Mahsun Kırmızıgül magazin gündemine oturdu. Maldivler'de klip çekmesi, yanık teni, Ermenegildo Zegna marka olduğu söylenen ama aslında olmayan beyaz takımıyla çektirdiği pozlar polemikleri de beraberinde getirdi. " Antalya, Kaş sahillerini beğenmedi mi? Diyarbakır nere, Maldivler nere... Amma da değişti.." eleştirileri gırla gidiyor. İnsan sormadan edemiyor: Kardeşim türkü söyleyen adam Maldivler'de klip çekemez mi? Neyi tartışıyoruz biz... Maldivler'de çekilen 'Sarı Sarı' klibini izlettirdi. Şunu söylemeliyim, Mahsun Kırmızıgül'ü hiç böyle görmedim! Çok yakında izleyeceksiniz ama onda sürprizler bitmiyor. Üçüncü klibi daha uçuk! Malezya'daki Petronas Kuleleri'nin tepesine çıkacak. "Ben çıtayı yükseltiyorum. Bunun üzerine ne koyacaklar; adam Ay'a mı gidecek?" diyor.

ASKERLİK GİBİ DÖRT YIL
* Niye bu kadar uzun ara verdiniz; şarkı bulamadığınız doğru mu?
Ben her yıl ya da altı ayda bir albüm yapan biri değilim. Yaklaşık 2.5 yıldır bu eserlerle yatıp kalkıyorum. Bir yıl önce bitmişti her şey. Ama her yeni gelen eserde 'hadi bunu da yapalım' dedik. Farkında olmadan 34 eser yapmışız. Çok emek verdim. 1460 gün ya! Askerlik gibi. Yaptıklarını bir an önce dinlesinler istiyorsun. Her sanatçıya 500-600 bin tiraj getirecek eserler yaptım.

Satış beklentiniz yüksek yani?
Büyük tirajları çok yakaladım ben, o yüzden önemli değil. Kardeşlik Türküsü 2 milyon 2 yüz bin sattı, Yıkılmadım Ayaktayım 2.5 milyon sattı. Sadece albüm satmak başarı değil bence, işin bir bölümü sadece.

* Önemli olan diğer bölümü nedir?
Bundan sonra Mahsun Kırmızıgül ne yapacak o önemli. Geçmişteki Mahsun'un üstüne ne koyacağı önemli. Klasik Mahsun'u herkes biliyor. Beni farklı kulakların dinlemesi gerekiyor artık.

BEN APTAL BİRİ DEĞİLİM
* Bunu denerken kendi özünüzden uzaklaşmaktan korkmuyor musunuz? Yüzyılın Türküleri'ni söyleyen, Nevruz'da halay çeken Mahsun Kırmızıgül'ün kemik dinleyicisi ondan uzaklaşmayacak mı?
Şimdi dinlediğin albümün A tarafıydı. Bir de B tarafı var. Ben kemik dinleyicimi kaybeder miyim? O kadar aptal bir adam gibi görünüyor muyum? Mesela bir uzun hava var ki bu albümde; bugüne kadar Türkiye'de okunmuş en iyi uzun hava oldu. Dinlettiğim insanlar tokat yemiş gibi oluyor. Sonra Kazancı Bedih var, Nuri Sesigüzel, İzzet Altınmeşe var. Ama klasik sound'umuzu değiştirdik, dijital de var.

* Dedikleri gibi değiştiniz mi? Neden yeni albüme yeni Mahsun gerekiyordu?
Değişmeyen insan var mı? Değişen dünyada değişmeyen insanı yadırgıyorum. Annem de çok değişti! Diyarbakır'dan gelen annemle şimdiki annem arasında dağlar kadar fark var. Annem 80'li yıllarda çarşaf giyerdi, şimdi manto giyiyor. Diyarbakır'da giymeye başladı üstelik. Okuma yazması yoktu, şimdi biliyor. Parmağıyla mühür basardı, şimdi imza atıyor. 60 yaşında bir kadından bahsediyoruz. Türkiye'de saçını bile değiştirsen 'sınıf atlama çabası' diyorlar. Her yaptığım albümde farklı olmak zorundayım. Bu benim içimden geliyor ya! Aynaya baktığımda kendimi öyle görmek istiyorum.

ŞİRİN SEVER

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ölüm nöbetleri mercek altında
 Okullara seçmeli din dersi önerisi
 En büyük kariyer annelik
 NPQ, tartışma platformu MTV'de
 Batanay bugün toprağa veriliyor
 Avrupa Sözleşmesi Öcalan'a da yarayacak
 Artık devlet de botokslayacak
 Çakıcı aranıyor
MEHMET TEZKAN
Liselilere haksızlık yapılıyor
Meslek liselerinin...
EMRE AKÖZ
Karanlıkta Sezen Aksu
Pazartesi akşamı, restore edilip...
UMUR TALU
Sonra demokrat, önce muhafazakar!
Demokrat olmak"...
Ruhban Okulu'nu açın
Başbakan Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti bugün başlıyor. Beş ana...
İşte işkenceleri ortaya çıkaran Amerikalı asker
Başkent Bağdat'taki Ebu Garib hapishanesindeki ABD...
Karadeniz köpürdü: 4-0
Karadeniz köpürdü: 4-0
Geçen yılki finalin rövanşında perdeyi Mehmet Yılmaz açtı. Gökdeniz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.