kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Validen tekme
Protokol 'festivali'

Trabzon'daki Uluslararası Tiyatro Festivali'nin açılışında Vali Yıldırım ile Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Levent tartıştı. "Birlikte çelenk koyalım" önerisini "Siz sarhoşsunuz" diye geri çeviren vali, olay büyüyünce Levent'e bir de tekme salladı, ama tutturamadı. Gözaltına alınan Levent ise 102 promil alkollü çıktı.

***

Validen tekme

Trabzon Valisi Yıldırım, tiyatro festivalinin açılışında çelenk yüzünden tartıştığı Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Levent'e tekme attı.

Trabzon'da bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan "Karadeniz'e Kıyısı olan Ülkeler Uluslararası Tiyatro Festivali"nin açılış töreninde Trabzon Valisi Aslan Yıldırım ile Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Tamer Levent, herkesin gözü önünde kavga etti. Vali Yıldırım, sarhoş olmakla suçladığı Levent'e tekme sallarken, genel müdür yardımcısı olayı alkış tutarak protesto etti. Törenden sonra gözaltına alınan Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı 102 promil alkollü çıktı.

'PİS SARHOŞ'
Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun kürsüde konuştuğu sırada, Levent'in, Vali Yıldırım'a çelengi Atatürk Büstü'ne birlikte koyma teklifi ile başlayan tartışma, Valinin "Nefesi alkol kokan adamla çelenk koymam" demesiyle alevlendi. Yıldırım'ın kendisine yönelttiği "Sarhoş" sıfatına içerleyen Levent, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Valiye hakaretler yağdırmaya başladı. Sinirlenen Vali Yıldırım da "Pis sarhoş" diyerek Levent'in ayağına bir tekme savurdu. Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç ile korumalar araya girerek tartışmayı yatıştırmaya çalıştı. Skandala neden olan çelenk daha sonra Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Murat Gökçer tarafından Atatürk Anıtı'na konuldu. Olaydan sonra açıklama yapan Trabzon Valisi Aslan Yıldırım çelengi sunma görevinin valinin işi olmadığını belirterek, "Nezaket gereği çelengi kendisinin sunmasını istedim. Çok sarhoştu. Kokudan yanına yaklaşılmıyordu. Sanatçılar nezaketi iyi bilirler. Yabancıların önünde meydana gelen bu saygısızlığı affedecek değilim. Olayı Bakanlığa bildireceğim" dedi.

'AKŞAM İÇMİŞTİM'
Validen tekme yiyen Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Levent ise kendisini şöyle savundu: "Benim sabah alkol alma alışkanlığım yok. Akşam misafir tiyatrocularla birlikteydim. Onlarla oturduk ve alkol aldım. Sabahki koku bu yüzdendi. Hayatımda ilk defa böyle bir olayla karşılaştım. Bu çok önemli bir festivaldi. Sayın Vali fazla heyecanlandı. Sarhoş denecek bir durum yok, sadece koku vardı." Levent, bu savunmasına rağmen, Yıldırım'ın, "görev sırasında alkollü şekilde şahsına hakaret ettiği" gerekçesiyle yaptığı şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Trabzon Numune Hastanesi'nde alkol muayenesine götürülen Levent'in 102 promil alkollü olduğu belirlendi. Levent ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Murat Gökçer olaydan sonra baygınlık geçirerek Trabzon Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Karadeniz'e rezil olduk
5. Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülkeler Tiyatro Festivali dün başladı. 14 Mayıs günü sona erecek festivale Arnavutluk, Rusya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Romanya, Ermenistan, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova, Gürcistan ve Türkiye katılıyor. Festivalde 11 ülkeden 178 sanatçı görevli.

Ersin RAMOĞLU / Ahu BOZLAR Osman ŞİŞKO - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Korkunç hemşire
 'Dost'u kapıdan çıkarken vurdular
 Dost, müritleri için Tanrı'ydı
 Evindeki evrakları incelemeye alındı
 8'inci Uyum Paketi yolda
 "Maastricht değil Ankara kriteri"
 Teziç: Rektörler sınava giriyor
 DGM suçları ağır cezaya veriliyor
MEHMET TEZKAN
Lise eğitimi ortadan kalktı, farkında değiliz
Meclis'e...
EMRE AKÖZ
Kravatsız Markiz
Geçenlerde, restore edilip yeniden...
UMUR TALU
Sadakat ve ihanete dair muhasebe
Dilerseniz, bir iç...
MUHARREM SARIKAYA
Aş, iş talebi arasında demokratikleşme
Meclis Genel...
Müstehcen fıkraları çıldırttı
Rum ve Yunan kaynaklar, müzakerelerin ayrıntılarını anlattı: İkili...
Batı Trakya gezisi olay oldu
Başbakan Erdoğan, 6-8 Mayıs tarihlerinde Yunanistan'a resmi...
Buyrun şölene
Buyrun şölene
42. final Olimpiyat Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak. Doğan ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.