kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Korkunç hemşire
Korkunç şüphe

Bunalım geçiren hemşire, yoğun bakımdaki üç kalp hastasını aşırı doz ilaçla aynı gece peş peşe öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı

Türkiye'nin önde gelen hastanesi Dr. Siyami Ersek Kalp Hastalıkları Hastanesi'nde dehşet gecesi: Yoğun bakım hemşiresi Seda Y., erkek arkadaşından ayrılmanın bunalımıyla üç erkek hastayı, aşırı potasyum nitrat vererek öldürmekle suçlanıyor.
Doktorlar kuşkulanıp sorguya çekince...
Önceki gece, yoğun bakımdaki İsmail Dönertaş, Şükrü Kaya Karaca ve Murat Özkaynak adlı kronik kalp hastaları peş peşe öldü. Durumdan şüphelenen nöbetçi doktorlar ünitenin nöbetçi hemşiresi Seda Y.'yi sorguya çekti.
HEMŞİRE TUTUKLANDI HASTANE SIKIYÖNETİMDE
Hemşire sonunda, hastalardan ilk ikisinin ölümü üzerine üçüncü hastaya da aşırı miktarda potasyum nitrat verdiğini itiraf etti. Seda Y. tutuklandı, hastanede de "konuşma yasağı" ilan edildi.



***

Korkunç hemşire

Dr. Siyami Ersek kalp hastalıkları hastanesinde çalışan Seda Y. ismindeki hemşire üç erkek, kronik kalp hastasına aşırı potasyum nitrat vererek ölümlerine neden oldu.

Türkiye'nin önde gelen kalp hastalıkları hastanelerinden bir olan Dr.siyami Ersek Kalp Hastalıkları hastanesinde dehşet gecesi yaşandı. Erkek arkadaşından ayrıldığı için bunalıma girdiği öğrenilen Seda Y. (24) ismindeki kronik yoğun bakım ünitesi hemşiresi, İsmail Dönertaş, Şükrü Kaya Karaca ve Murat Özkaynak isimli üç erkek hastasına 'aşırı derecede potasyum nitrat vererek öldürmek' suçlaması ile gözaltına alınarak tutuklandı. Serviste birkaç aydır yatan İsmail Dönertaş ve Şükrü Kaya Karaca ani tansiyon yükselmesinden, Murat Özkaynak isimli üçüncü erkek hasta da kalp krizi geçirerek kısa aralıklarla peş peşe öldü. Durumlarında o gece için ölüme sebebiyet verecek bir olumsuzluk görülmeyen üç hastanın peş peşe ölmesi üzerine nöbetçi doktorlar, bu ölümlerden şüphelendi.

DOKTORLAR SIKIŞTIRINCA...
Servis hemşiresi SedaY.'nin "Her üç hasta ile uzun süredir birlikte idim. Onlara bağlandım. İkisinin ölmesi üzerine üçüncüye de fazla miktarda ilaç verdim" diyerek işlediği cinayeti itiraf etmesi nöbetçi doktorları şaşkına çevirdi. Doktorlar, durumu hastane başhekimi Prof.Dr. İbrahim Yekeler'e haber verdi. Hastaların fazla miktarda potasyum nitrat verilerek öldürülmesi şüphesi doğması ile hastaneye gelen başhekim olayda kullanıldığı tahmin edilen boş ilaç kutularını zaptettirdi. Bakanlığın ikazı ile hareket geçen İstanbul Valiliği de üsküdar nöbetçi savcısına bilgi verdi. Sabah erken saatlerde hastaneye gelen nöbetçi savcı, her üç cesetin ölümünü şüpheli bularak otopsi yapılmasına karar verdi. İsmail Dönertaş, Şükrü Kaya Karaca ve Murat Özkaynak isimli hastaların yakınlarına da ölüm nedeni ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

ARKADAŞLARI İLE UYUM SORUNU VARDI

Katil zanlısı hemşire Seda Y.'nin mesleğe dört yıl önce Florance Nightingale Hastanesi'- nde göreve başladığı ve bir yıl önce de yeni açılan kalp hastalıkları hastanesi olan Dr. Siyami Ersek hastanesine rotasyonla kaydırıldığı belirtildi. Bir yıldır bu hastanede çalışan Seda Y.'nin arkadaşları ile de uyum problemi yaşadığı belirtildi. Annesi ve kızkardeşiyle Selimpaşa'da yaşadığı öğrenilen Hemşire Y.'nin bir süre önce babasını yitirdiği ve birkaç gün önce de erkek arkadaşından ayrıldığı ifade edildi.

BAŞHEKİM: 'SEDA BUNALIMDAYDI'
Prof. Dr. Siyami Ersek Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Yekeler'in de polise, "Olayın meydana geldiği bölüm kronik kalp hastalarının bulunduğu bölümdü. Buradaki hastalar birkaç aydır burada kalan, iyileşmesi mümkün olmayan yaşlı hastalardı. Hemşire ile hastalar arasında duygusal bir bağ oluşmuş. Bu yüzden yapmış olabilir. Bize de bu şekilde söyledi. İlk iki hasta ölünce üçüncüsüne de aşırı dozda ilaç vererek ölümüne neden olmuş. Üçüncü hasta ölünce pişmanlık duyarak bunu doktorlarına söylemiş. Olay soruşturma konusu olunca da serviste meydana gelen ölüm olaylarının hepsi inceleme altına alındı" dediği öğrenildi. Hemşirenin her üç hastayı öldürmek için fazla miktarda potasyum nitrat verdiğinin hatırlatılması üzerine, Dr. İbrahim Yekeler, bu maddenin aşırı dozunun kalbi durdurduğunu doğruladı. Başhekimin ayrıca, "Yaptığımız soruşturma sonucunda hemşirenin bunalımda olduğunu öğrendik. Geçen yıl babası vefat etmiş. Kısa bir süre önce de erkek arkadaşından ayrıldığını arkadaşları söyledi" dediği öne sürüldü.

POTASYUM NİTRAT TEDAVİSİ
Potasyum nitrat tedavisi, aslında, tıp dünyasının terkettiği bir tedavi yöntemi. Çünkü, potasyum nitrat tuzunun yerine, vücutla çok daha iyi uyum sağlayan potasyum fosfat ve potasyum klorür tuzları tıbbın kullanımına dahil olmuş durumda. Dr. Işık Erdoğan potasyum nitrat kullanımında doz aşılması halinde, hastaların kalbinde ritm bozukluğu ile birlikte gelişen ani ölümlerin görülebileceğini söyledi.

Ali BALCI-Savaş AKIN (MERKEZ)

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Validen tekme
 'Dost'u kapıdan çıkarken vurdular
 Dost, müritleri için Tanrı'ydı
 Evindeki evrakları incelemeye alındı
 8'inci Uyum Paketi yolda
 "Maastricht değil Ankara kriteri"
 Teziç: Rektörler sınava giriyor
 DGM suçları ağır cezaya veriliyor
MEHMET TEZKAN
Lise eğitimi ortadan kalktı, farkında değiliz
Meclis'e...
EMRE AKÖZ
Kravatsız Markiz
Geçenlerde, restore edilip yeniden...
UMUR TALU
Sadakat ve ihanete dair muhasebe
Dilerseniz, bir iç...
MUHARREM SARIKAYA
Aş, iş talebi arasında demokratikleşme
Meclis Genel...
Müstehcen fıkraları çıldırttı
Rum ve Yunan kaynaklar, müzakerelerin ayrıntılarını anlattı: İkili...
Batı Trakya gezisi olay oldu
Başbakan Erdoğan, 6-8 Mayıs tarihlerinde Yunanistan'a resmi...
Buyrun şölene
Buyrun şölene
42. final Olimpiyat Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak. Doğan ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.