kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir yaz akşamı romantizmi menüsü
Yemeğe misafir çağırabilirsiniz
Bir yaz akşamı romantizmi menüsü

Bir yaz akşamı romantizmi menüsü

Biberiyeli (rosemaryli) tavuk 2-4 kişilik
* 4 adet tavuk kalça şiş

* 2-3 diş sarımsak

* 1 demet taze biberiye

* Tuz, karabiber
Bir çelik tencereye tavuk parçalarını, ince doğranmış sarımsakları, biberiyeyi, tuz ve karabiberi koyup kapağını kapatın. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika iyice pişirin. Tavukları bir-iki kere çevirip her yerinin aynı oranda pişmesini sağlayın. Üzerinde taze biberiye dalı ve yanında patates gratenle sıcak servis yapın.

Patates graten

* 4-5 adet orta boy patates

* 1 kutu krema (200 gram)

* 2-3 diş sarımsak

* 1 su bardağı süt (gerekirse)
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra, ince halkalar halinde doğrayıp fırına girebilecek yavan bir kabın içine düzenli bir şekilde yerleştirin. Doğranmış sarımsakları patateslerin arasına koyduktan sonra, üzerine bir kutu kremayı döküp yayın. Krema, patatesleri kaplamadıysa bir miktar süt ilave edin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırına koyun ve yaklaşık 35-40 dakika, üzeri kahverengimsi bir hal alana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Fırında kremalı şeftali
* 2 adet orta boy şeftali

* 1 yemek kaşığı tereyağı

* 3 yemek kaşığı toz şeker

* 1 kutu labne peynir

* 1 kutu krema (200 gram)
Bir kutu kremayı iki yemek kaşığı şekerle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin. Çırpma işlemi bitince karışımın üzerini kapatıp, dolaba koyun ve iki saat buzdolabında bekletin. Şeftalileri ortadan ikiye ayırın. Bir kaşık tereyağını şeftalilerin üzerine sürün. Kalan bir kaşık şekeri de şeftalilerin üzerine serpin. Fırının ızgara kısmını çalıştırıp şeftalileri, çukur kısımları üstte kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. 200 derecede 15-20 dakika pişirin. Biraz ılık hale gelince kremayla birlikte servis edin.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Barış'ın gözleri hayata gülmeye devam edecek
 Hasta yatağında bile en iyisi o
 Yeniçağın rehberi
 Ken Russell
 Klarnette saatçi basta kaynakçı
 O harap konak yeniden doğdu
 Basının iktidar olma tutkusu hiç bitmedi
 Aile boyu sörf
 5 yıl sonra aynı kader
 Hastane gibi müze
 İnsanlar... İnsancıklar...
 Entelektüel yakışıklı Ethan Hawke
 Çatıda kıran kırana futbol
 Ege'de Yakınlaşma
 40 METREKARE FRANSA
 İki güzelin paylaşamadığı F 1 patronu
 Kocasına öfkeli değil
 Kıyametin 3661 yıllık formülü
 Bağlar kültür mirasıdır
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Aslında herkesin hayali öylesine farklı...
ÖNCEL ÖZİÇER
Ebru Şallı yılın annesi olsun
Her yıl Anneler Günü...
İki bin yıllık şehrin Alman aşçısı
Dışarıda dolunay ve Roma var. Öyle bir masaya oturuyoruz ki! Burası Gambero...
Ödüllü genç aşçı
Türkiye'de her yıl Gastronomi Birliği Rotisörler Zinciri Derneği tarafından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.