kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayakkabının pabucunu dama attı!
Ayakkabının pabucunu dama attı!

Yıllar önce "hafiflik" olarak algılanan ve her ortamda giyilmesi hoş görülmeyen terlik, artık ayakkabının pabucunu dama attı. Rahat oluşu ve her tarza uygun üretilmesi, terlikleri sıcak günlerin vazgeçilmezi yapıyor.

Eskiden her ortamda giyilmeyen, sadece komşu gezmelerinde ya da plajda tercih edilen terlikler, şimdi sıcak günlerde ayakların vazgeçilmezi. Birbirinden şık ve rahat modellerin üretilmeye başlanmasıyla terlik, havalar soğuyana kadar ayakkabının tahtına son veriyor. Birkaç yıldır neredeyse her marka, ilkbahar/yaz sezonunda terlik üretiyor. Bu sezon da vitrinlerde her zevke, her ortama ve bütçeye göre terlikler var. Vitrinlerde kısa bir gezintiye ne dersiniz? Gezintiye ünlü spor markası Adidas ile başlayalım. Markanın "Sport Performance İlkbahar/Yaz Koleksiyonu"nda, tekstil koleksiyonuna uyumlu desenlerde pek çok terlik alternatifi yer alıyor. Parmak arası ve düz terlik model alternatiflerinin de yer aldığı koleksiyonda, özellikle yazın cıvıl cıvıl canlı renkleri dikkat çekiyor. Koleksiyona tüm Adidas shop'larda ulaşabilirsiniz. Terliklerin fiyatları ise, 27 milyondan 89 milyona kadar değişiyor.

ŞIK AMA ÇOK RAHAT
Spor markasıyla başladık, aynen öyle devam edelim...
Nike'ın 2004 ilkbahar-yaz koleksiyonunda farklı modellerde çok geniş terlik seçenekleri bulunuyor. Parmak arası terlik giyenlerin en büyük sorunlarından, parmak arasının rahatsız olması ve uzun süre giyilememesini önlemek için, Nike koleksiyonlarında yer alan terliklerin bu bölümleri kumaş olarak tasarlanıyor. Böylece parmak arasından vazgeçemeyenlerin de rahat etmeleri sağlanıyor. Koleksiyonda ayrıca hem ayakkabı, hem de terlik olarak kullanılabilen modeller de bulunuyor. Lila, turuncu, pembe gibi canlı renklerdeki terlikler tasarımlarıyla, plajlarda hem de günlük yaşamda stillerini konuşturmayı sevenlere sesleniyor. Son yılların en gözde markası Diesel'in bu sezon vazgeçilmezi, eskitme derilerden oluşan ayakkabı ve terlik modelleri kadın ve erkeklerin başını döndürmek konusunda hayli iddialı. Markanın daha şık ve tek olarak üretilen modellerinden oluşan serisi "Cruiser"daki modellerle ise yaz günlerinin ve gecelerinin havası değişiyor. Diesel'de terlik fiyatları 95 milyon ile 195 milyon arasında değişiyor.

HER ZEVKE, HER BÜTÇEYE
Terlik sektörünün öncü markası Muya'nın yeni çıkarttığı line'ni Studio Blu, sade bir şıklık tercih edenlere bir alternatif sunuyor. Tüm ürünlerinde yüzde 100 gerçek deri kullanılan Studio Blu koleksiyonlarında, şıklığın yanı sıra rahatlık ön planda. Studio Blu'nun fiyatları 25 milyon lira ile 50 milyon lira arasında değişiyor. İnci Deri'nin 2004 ilkbahar/yaz koleksiyonundaki göz alıcı modellerin cazibesine kapılacak, almadan çıkamayacaksınız. Doreler, lameler, ruganlar... İnce topuk, sivri topuk, dolgu topuk, düz... Terlikler, sandaletler, parmak arası modeller... Şıklığı rahatlıkla birleştiren modellerde, renklilik ve parlaklık göz alıyor. Tüm modeller son derece albenili ve baştan çıkarıcı, hem gece hem gündüz kullanımı için ideal. Geçen ay Nişantaşı'nda açılan PrettyFITT, "modaya öncülük eden, iyi tasarlanmış rahat ve kaliteli ayakkabılar yaratma" felsefesiyle hareket ederek, kadınlara gerek iş yaşamında, gerek gece hayatında, gerekse günlük hayatta giyebilecekleri zengin bir ürün yelpazesi sunuyor.
Hotiç'in yeni kadın koleksiyonu, Doğu'nun izlerini taşıyan stilize modelleri ile dikkat çekiyor. Kalıplar yakın, formlar sade, aksesuvarlar ise albenili, kadınsı....
Türkiye'nin en büyük ayakkabı ithalatçısı ve birçok büyük markanın Türkiye distribütörü VES Deri'nin, yeni sezon ürünleri de birbirinden renkli. 2004 yaz sezonunda tüm dünyada pembe, turuncu, sarı gibi parlak renklerin çok revaçta olduğunu belirten firma yetkilileri, spor ayakkabılar ve özellikle balerinlerin kullandığı babet ayakkabıların en çok tercih edilen modeller olduğunu söylüyor. VES Deri, bu sezon ürün yelpazesine dünyaca ünlü Guess ayakkabılarını da ekledi. Spor, gece, gündüz ve plaj grubu ile günün her saatinde kullanılabilecek Guess ayakkabılar, sade ve şık olmaya özen gösteren kadınların tercihi olmaya aday. Bu yaz düz taban, yuvarlak burunlu ve üzeri payetlerle işli file terlikleri de bol bol göreceğiz. Birçok marka, koleksiyonuna bu terliklerden ekledi. Beşiktaş Büyük Çarşı içindeki "81" adlı mağazada bu rengarenk terlikleri uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.

Düz tabanlı olanlarbu yaz çok moda

Bu yaza özellikle düz tabanlı terlikler damgasını vuracak. İster parmak arası, ister ince bantlı, ister yuvarlak burunlu... Her zevke ve her ortama uygun düz tabanlı terlikler var. Düz tabanlılar, özellikle mini etek ve kapri pantolonlara çok yakışıyor.

Nazan BİLGİÇ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Pieter mucizesi
 Terlik Savaşları
 Şenay'ın göğsü açıldı altınlar gölgede kaldı
 Hayırlı bir defile
 Aristo'nun manzara köşkü: Assos
 Kızlar onu endişelendiriyor
 Nadide parçalar görücüye çıkıyor
 Sır dünyası aralandı
HAKAN & UTKU
Restoranda kredi kart reklamı çekimi esnasında
- Valla...
Sevgilisi kıskanıp boğazını kesti
Doğum gününden bir gün önce öldürülen Bahar Gül'ün katil zanlısı,...
Türkiye'nin Bir Günlük Cinayet Bilançosu
Acil servisin önünde vurdu
İNEGÖL'DE altı aylık hamile...
Azrail'i 4 kez mat etti
Canan, yaşamının 15 yılını Azrail'le köşe kapmaca oynayarak geçirdi.
Hülya'nın haber ajansı
Hülya'nın haber ajansı
Lisa Michelle Sherman, son üç aydır Hülya Avşar'ı 'dünyadan haberdar'...
Tıp dünyası ayağa kalktı!
Tıp dünyası ayağa kalktı!
Ebru Şallı'nın, "Sekiz ayda tam 240 kilo kivi yedim. Hatta...
Milenyum kadını
Milenyum kadını
İspanyol top model Luisa Corna, podyumlardaki başarısını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.