kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Bana göre Rumlar kaybetmiştir
Erdoğan: Bana göre Rumlar kaybetmiştir
'İstifa değil birlikte olmayı konuşalım'
Papadopulos: Çözüme değil, plana karşıyız

Erdoğan: Bana göre Rumlar kaybetmiştir

Başbakan Erdoğan, Rumlar'ın çözüm için atılmış iyi niyet adımını heba ettiğini söyledi. Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs Türkler'i artık bir tecrit politikasına tabi tutulamaz" dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kıbrıs'ın atılmış olan iyi niyet adımını heba ettiğini belirterek "Güney Kıbrıs bana göre kaybetmiştir'' dedi. Başbakan Erdoğan, İstanbul'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada bundan sonra uluslararası camiada, Kuzey Kıbrıs Türkleri'nin artık bir tecrit politikasına tabi tutulamayacağını söyledi. AB üyesi ülkeler, ABD, dost ülkeler ve BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın, Türkiye'nin bu konudaki iyi niyetine bizzat şahit olduklarını dile getiren Erdoğan ''Bugüne kadar AB yolunda bir de facto durum olan Kıbrıs konusunda da, bizim iyi niyetimizi görmüşlerdir. Bu fiili durum artık ortadan kalkmıştır. Türk tarafı her zaman çözüm arayışı içinde olmuştur'' dedi. "Hükümetin bu konularda nasıl bir çalışma yaptığını herkesin bildiğini'' kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: "Tavrımızı hepiniz biliyorsunuz ve bundan sonra bu tavır aynı şekilde devam edecektir. Artık bundan sonra uluslararası camiada, inanıyorum ki Kuzey Kıbrıs Türkleri artık bir tecrit politikasına tabi tutulamaz. Olması gereken nedir? Dünya, yıllardır tecrit ettiği KKTC halkına, inanıyorum ki artık gönlünü açacaktır. İnsan hakları noktasında, hukukun üstünlüğü noktasında, eğitimde, sanatta, tarihte, turizmde, ne gerekiyorsa bunu paylaşarak gerçekleştirmesi gerekir, diye düşünüyorum.'' Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a saygısı olduğunu belirterek, "Ama KKTC halkı ortaya bir kanaat koydu. Bu kanaati Sayın Denktaş nasıl değerlendirir, onu ben bilemem'' dedi.

GÜL: İKİ EVET BEKLİYORDUK
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de Kıbrıs'ta yapılan referandumda, Türk kesiminin "evet", Rum kesiminin de yüzde 75'i bulan bir oy oranı ile "hayır" demesinin ardından, dünya kamuoyuna "KKTC'ye yönelik siyasi ve ekonomik ambargolar kaldırılmalı" çağrısı yaptı. Rum tarafının kararından "üzüntü duyduğunu" ifade eden Gül, "Rum yönetimi artık Ada'nın tümünü temsil etme iddiasında bulunamaz" dedi. Yapılan referandumda iki evet beklediklerini belirten Gül "Yeşil hat artık AB'nin sınırı mı olacak?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu planı biz yazmadık. İki taraf da kendi geleceğini tayin etme hakkını kullandı. Bugünden itibaren yeni bir hukuki zemin var. Herkes buna göre değerlendirecektir. Rumlar artık tüm Ada'yı temsil ettiklerini iddia edemezler. Türkiye'nin, KKTC'ye yönelik haksız izolasyonların kaldırılması için elinden gelen herşeyi yapacağını belirten Gül, "Muhakkak ki bu adımların atılması için, çözüm için uğraşan tüm ülkelerin, AB'nin büyük katkısına ihtiyaç vardır. Hepsiyle, bu akşam da İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ile de bu konuyu görüştüm" dedi. Bakanlar Kurulu bugün toplanarak gelişmeleri değerlendirecek.

Nejdet ÇOKAN-Salim YAVAŞOĞLUMERKEZ- Zeynep TUĞRUL-

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sosyalist konuklar
 Denktaş: İstifam için bir neden yok
 'AB Komisyonu Türkiye'yi istiyor'
 Meclis çocuklar gibi şendi
 'Eşim Cumhuriyetin gereği gibi davrandı'
YAVUZ DONAT
TOBB Almanya'ya giderken...
Türkiye Odalar ve Borsalar...
 atv 01.10
"Geceyarısı Haberleri"
 Show TV 01.00
"Lig Pazarı"
 Star 23.20
"Telegol"
 Star 01.30
"Gece Haberi"
 Kanal D 23.30
"Teke Tek"
 Kanal D 01.10
"Mortal Kombat"
Hoşçakal Cilalı İbo
Türk tiyatrosunun en kıdemli oyuncularından olan ve 'Cilalı İbo'...
Hissetmiş gibi
Popstar yarışmacısı Bayhan'ın "plakçısı" olarak tanınan ve bir süre...
Koleksiyonerler tetikte
Koleksiyonerler tetikte
Antik A.Ş, 2 Mayıs Pazar günü Swissotel'de gerçekleştireceği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.