kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Halk adamını uğurladı
Halk adamını uğurladı

Cenazesi devlet töreniyle kaldırılan Sakıp Sabancı, son yolculuğuna çıktığı Fatih Camii'nde binlerce kişinin duasıyla karşılandı.

SABAH saatlerinde Sabancı Center'da yapılan ilk törenin ardından Sabancı'nın naaşı, cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii'ne getirildi. İstanbul'un en büyük camii olan Fatih Camii'nin bahçesi başta Adana, Kayseri ve Edirne olmak üzere Türkiye'nin her köşesinden gelen vatandaşlarla doldu.

İKİ KİLOMETRELİK KUYRUK OLUŞTU
ÖLÜM döşeğinde bağış yaptığı Kandilli Kız Lisesi öğrencileri ile Üsküdar Hacı Sabancı Lisesi, Pendik Kaynarca Şevket Sabancı Lisesi öğrencileri ve Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda öğrenci de üniformalarıyla avludaki yerini aldı. Öğrenciler, ellerinde "Ruhun şad olsun. Her zaman kalbimizdesin" yazılı pankartlar taşırken, vatandaşlar da Sabancı'nın küçük boy fotoğrafını taşıdılar.

TABUTUNU İKİ ASKER BEKLEDİ
ESKORT
eşliğinde cami kapısına kadar getirilen cenaze, askerler tarafından alınarak musalla taşına kondu. Cenazenin ardından eşi Türkan Sabancı, kızları Sevil ve Dilek Sabancı da camiye geldi. Tabutun her iki yanında birer asker nöbet tutarken, birer asker de Sabancı'nın fotoğrafı ile ünlü işadamının onurlandırıldığı Devlet Üstün Hizmet Madalyası beratını taşıdı.

DEVLETİN ZİRVESİ CENAZEDEYDİ
VATANDAŞLAR
ile Sabancı Grubu'nda çalışanların yanı sıra Fatih Camii'ndeki törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Sezer'i temsilen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen ve Mehmet Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu katıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan da Fatih Camii'ne gelerek, Sabancı ailesine başsağlığı diledi.

ASKERLER ÜNİFORMALI KATILDI
1. ORDU
Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve üst düzey komutanlar da Sabancı için düzenlenen devlet törenine üniformalarıyla katıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve iş dünyası temsilcileri de törene katılanlar arasında yer aldı.

NAMAZI BARDAKOĞLU KILDIRDI
ÖĞLE namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Sabancı'nın cenaze namazını kıldırdı. Namazdan önce yaptığı konuşmayı "Mekanı Cennet olsun" sözleriyle tamamlayan Bardakoğlu, ardından da törene katılanlardan haklarını helal etmelerini istedi. Törenin ardından Sabancı'nın naaşı, askerler tarafından alınarak, cenaze arabasına konuldu.

Onlar da yetim kaldı

Sakıp Sabancı'nın 1996 yılında oğlunun adını vererek açtığı Metin Sabancı Spastik Çocuklar Eğitim Merkezi'ndeki çocuklar da cenaze törenini televizyondan izleyip ağladılar.


Türkiye'den taziye mesajları

Sabancı Ailesi'nin çelenk gönderilmemesi isteğine rağmen, cenazeye Türkiye'nin her yerinden ve her kesimden birçok çelenk geldi. Ancak bağış yapan isimlerin de çokluğu dikkat çekti. Bağışçılar arasında Bülent-Rahşan Ecevit çifti de vardı.

Göremediler ama oradaydılar...
Üsküdar Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu öğrencileri de Sabancı Center'da düzenlenen ilk törende yerlerini aldılar. Öğrenciler, hiç göremedikleri Sakıp Sabancı'nın cenaze töreninde ön saflardaydılar.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Onu Anlattılar
 Mezarına 'Ata toprağı' konuldu
 Ağa'ya ilk veda çalışanlarından
 Cazibe merkezi olduk
 En çok arazi Suriyeliler'de
MEHMET TEZKAN
Denktaş'ın 'hayır'dan sonraki planı ne?
Önce Rum...
EMRE AKÖZ
İşte o liste!
Bir süredir; Kıbrıs, Avrupa...
MUHARREM SARIKAYA
“Anayasa için referandum”
Adalet ve Kalkınma...
UMUR TALU
Gücün yalanı, yalanın gücü
ABD'deki 11 Eylül saldırıları...
Ölüm Stadı
Irak'ta direnişin simgesi haline gelen Felluce... ABD'nin kara ve...
Amerika'nın yeni endişesi: Irak'ta sniper saldırıları
Iraklı milisler, "keskin nişancı" usulü saldırılar düzenlemeye...
Bizi ikinci bile yapamayacaklar
Bizi ikinci bile yapamayacaklar
Lucescu, Prosport'a "Federasyonda üst düzey bir Trabzonlu var.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.