kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Biz Evleniyoruz' out 'Bizi Evlendirin' in oldu
Çöpçatan merkezinde izdiham var
'Biz Evleniyoruz' out 'Bizi Evlendirin' in oldu
'Evlilik yarışmaları sonrası başvuran sayısı epey arttı'

'Biz Evleniyoruz' out 'Bizi Evlendirin' in oldu

Televizyon yarışmalarında evlenme furyasından sonra kapıcıdan diplomata pek çok kişi çöpçatan merkezlerine kelimenin tam anlamıyla akın etti. Üstelik en fazla dört hafta içinde eş bulunabiliyor.

'Evlenmek köleliktir, ben sevdiğimle birlikte yaşamayı tercih ederim' diyenler bile 'Artık ben de evlenmek istiyorum' demeye başladı. Televizyon kanallarının düzenlediği evlilik programlarında bile herkes bunun için yarışır oldu. Hatta ülke insanı, işi gücü bırakıp evlenemeyenleri bir çatı altında görmek için Telli Baba'ya gitti. Kısacası herkes evlenmek istiyor, herkes yuva kurmak istiyor ama birçoğu gelip birilerinin ellerinden tutmalarını ve onları evlilik koltuğuna götürmelerini bekliyor. 'Efendim işlerim yoğun', 'Sosyal aktivitem yok', 'Çok çekingenim ay ben beceremem', 'Yok duygusal olsun', 'Aman mantıklı biri', 'Paralısı gerek' gibi sözlerle evlenmek isteyen binlerce talep... Ve tüm bu taleplerin karşılandığı bir yer var elbet... Hem de organize olmuş bir çöpçatan merkezi: Aile Yapı Evlendirme Merkezi...

36 ÇİFT EVLENDİ, 28'İ NİŞANLI
Bu merkez evlenmek isteyen herkese uygun bir eş bulmayı garanti ediyor. En fazla dört hafta içinde de eş adayını öneriyor. Kapıcıdan diplomata kadar her meslek grubundan bekar, boşanmış ya da eşini kaybetmiş kişilerin başvurduğu merkezde; 18'lik genç kızlardan 78'lik dedelere kadar geniş bir grup var. 680'i erkek, 720'si kadın toplam 1400 kişilik müşteri portföyü olan merkezde; bugüne dek 36 çift evlendi ve bunlardan sadece ikisi boşandı. 28 çift ise şu anda nişanlı. Merkeze üye kadınların kendilerine eş olabilecek kişide aradığı ilk özellik maddi durumunun iyi olması. Kadınların yüzde 99'u eşinin evi ve arabası olmasını istiyor. Erkekler ise evleneceği kadının çalışmasını ve ayakları üzerinde durabiliyor olmasını tercih ediyor.

Üyelerin yüzde 68'i üniversite mezunu. Belki de bu yüzden çoğu merkeze başvurduğunu ailesinden ve çevresinden gizliyor. Başvuru formlarına evli bir çiftin birbirinden bekleyebileceği her şey kaydediliyor. Böylelikle tüm formlar karşılaştırılıyor. Bu işlem sırasında öncelikle karşı cinslerin tahsil seviyesi sonra da medeni durum ve yaş dikkate alınıyor. Ardından da fiziksel özelliklere bakılıyor. Boy, kilo, saç ve ten rengi gibi... Tabii kişisel özellikler de karşılaştırılıyor. Ve birbirine en çok uyan çiftler buluşturuluyor. Aile Yapı Evlendirme Merkezi'nde cumartesi ve pazar günleri yarım saat süren buluşmalarda çiftler tanışıyor. Bu yarım saatin ardından birbirini beğenenler de dışarıda görüşüyor. Tanışıp flört edenlerin ya da nişanlı olanların üyelikleri pasif duruma düşüyor. Nişanı bozup aktif üye olarak devam etmek isteyenler de oluyor.

KAYIT PARASI 90 MİLYON
Aile Yapı Evlendirme Merkezi'ne üye olmak isteyenlerin 90 milyon lira kayıt ücreti vermesi gerekiyor. Böylece dört hafta sonra eş adayıyla tanışabiliyor. Eğer kişi kayıt olduktan sonra daha kısa sürede tanışmanın gerçekleşmesini istiyorsa fiyat da artıyor ve tercihli başvuru sistemi dahilinde 110 milyon lira ödüyor. Eş adayını fotoğraf kataloğundan seçmek isteyenler de 150 milyon lira ödeme yapıyor. Ayrıca tanışılan her yeni aday için 10 milyon lira ödemek gerekiyor. Yurtdışı bağlantısı olan merkezin, gelin ve damat adaylarını tanıştırma ücreti 250 dolar ile 500 dolar arasında. Tüm çiftler başvuru formlarında imzaladıkları sözleşme gereği beş yıl içinde evlendiklerinde ise merkeze 100 dolar ödüyor. İşte bu merkez sayesinde tanışıp mutlu yuva kuran çiftlerden birkaç örnek.

İLK GÖRÜŞTE AŞK
Emine ve Kemal Ertürk çifti 3 ay süren flört döneminin ardından bir yıl önce evlenmiş. Onlarınki ilk görüşte aşkmış: "Sevgiye inancımız vardı. Biz de birbirimizi bulduk." Merkeze üye olduktan bir hafta sonra eşiyle tanıştığını söyleyen 30 yaşındaki Emine Hanım, "Eşimle tanışana kadar hiç erkek arkadaşım olmadı. İlk aşkımla evliyim ve bir buçuk aylık hamileyim" diyor. Merkeze ailesinden gizli üye olduğunu belirten 35 yaşındaki Kemal Ertürk de şunları söylüyor: "Fiziksel ve kişisel özelliklerimizden çok etkilendik. Eşimle merkezde ilk tanıştığımda heyecandan ne yapacağımı şaşırdım. En son hatırladığım, eşimi sokak kapısı yerine tuvaletin kapısına doğru yöneltmem."

İKİNCİ BAHARI YAŞIYORLAR
İki yıl önce evlenen 48 yaşındaki Makbule ve 56 yaşındaki Ali S. çifti de, "Biz ikinci baharımızı yaşıyoruz" diyor. İlk evliliğini 15 yaşında yapan iki çocuk sahibi Makbule Hanım 20 yıl evli kaldığı ilk eşini kaybetmiş. Sonra da bu merkeze üye olmuş: "Kimse beni yanlış anlamadı. Amacım evlenmekti. Sevgi ve huzur dolu bir yaşam istiyordum." Üçüncü evliliğini gerçekleştiren Ali Bey ise merkezin ilk üyelerinden. Makbule Hanım ile evlenene kadar merkezde 22 kadınla tanıştığını söylüyor. Emekli diplomat olan Ali Bey şöyle konuşuyor: "Dört çocuk sahibiyim. Mutlu bir yuvam olsun istiyordum. Mantık evliliği yaptık ve ikimiz de çok mutluyuz. İkinci baharımı yaşıyorum."
Aile Yapı Evlendirme Merkezi: (0212) 232 71 91 - (0212) 224 96 98


Seda ÇAKIR HABER MERKEZi

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dantel, saten ve puantiye bir yaz
 Kırıcan mı belimi?
 Maskeli liderler
 Göğüs dekoltesi çok avam geliyor
 Perdeler bugün bedava açılacak
 Yeni bir tiyatro teorisi peşinde
 Cansu Özdenak'a kadınlardan ödül
 Neden terk ediyorlar?
 Sevgi Sözcükleri
 Masa örtüsünden perde
 Sezonun en renkli 'in'leri
HAKAN & UTKU
Paranoyak diyaloglar
- Tahir Abi... Selam abi...
ESRA CEYHAN
Ah o fotoğraflar...
N'apsın bu kadınlar o fotoğrafı...
GÜLSE BİRSEL
Varsayalım ki, ben ekonomistim!
Bazen, yıllarca...
AYŞE TÜTER
Ispanaklı omlet
Tereyağının yarısı ile ıspanakları 3-4...
REFİK DURBAŞ
Arsen Lüpen'in maceraları...
Kimi roman kahramanları,...
Sarışınsan işi kaptın!
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre; sarışın, bebek yüzlü, iri...
'Binbir Surat'ı eşi yakalattı...
Eşini izleyen ekipler, sürekli kılık ve yer değiştiren Sıtkı Polat'ı...
Vahşet kurbanları ağıtlarla uğurlandı
Almanya'nın Augsburg kentinde Ali Göbelek tarafından öldürülen...
Yalancının mumu buraya kadar!
Yalancının mumu buraya kadar!
Tuğçe Kazaz'ın yalanları başına dert oldu. Hem Kenan Doğulu...
Burcu gözyaşlarıyla yarışmaya veda etti
Burcu gözyaşlarıyla yarışmaya veda etti
atv'de yayınlanan Akademi Türkiye bu hafta da oldukça...
Christina evleniyor
Christina evleniyor
Seksi klipleri ve olay yaratan şovlarıyla gündemden düşmeyen...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.