|
|
|
|
Diyet yapmak aç kalmak değildir
Kilo vermek istiyorsanız yemek zorundasınız. Öğün sayısı 6'ya çıkabilir; ancak ihtiyacınız olan enerjiyi karşılayacak kadar yiyin.
Doğru olan 1-3 saat arayla, yani sık sık ama hafif şeyler yemek. Eğer bir gün aşırı yemek yerseniz, ertesi gün normalden daha az yemeye çalışın. Böylelikle her iki günü dengelemiş olursunuz. Ayrıca yatağa girmeden önce yiyeceğiniz yemek uyku kalitenizi bozar, ağırlık yapar ve kilo almanıza neden olur.
7. gün: Kahvaltı: 2 dilim ekmek (üzerine, çok az olmak şartıyla, dilediğiniz türde reçel veya marmelat sürebilirsiniz). 1 muzu dilimleyin, üzerine bir çay kaşığı kahverengi şeker serperek yiyin 1 bardak sıcak çay veya kahve. Kuşluk: Bir paket cips veya krakerin yarısı (yarısını ertesi gün yiyeceksiniz). Öğle: 2 dilim ekmeği kızartın. Bir dilim peynir ve biber koyarak yiyin. Bir tabak haşlanmış havuç (tatlandırıcı serperek yiyebilirsiniz). Birkaç tane çilek/böğürtlen/frambuaz ya da dilediğiniz türde meyve. İkindi: Yarım greyfurtu, üzerine tatlandırıcı serperek yiyin. Akşam: Yarım tabak ton balığı, 1 dilim ekmek, 5 adet tuzlu kraker, 1 adet yumurtanın beyazı, bir yemek kaşığı un ve yarım çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber ve bir yemek kaşığı zeytinyağını hep birlikte karıştırın. Karışımı bir tavaya dökün. Bir tarafı kızardıktan sonra diğer tarafını çevirin. O taraf da kızardıktan sonra ocaktan alın. Dilerseniz yanına ketçap ekleyerek yiyin. 1 dilim ekmek. Yeşilliklerle yapılmış bir tabak salata.
8. gün Kahvaltı: Üzerine yarım bardak yağsız süt ve biraz taze meyve eklenmiş bir tabak yulaf ezmesi. 1 bardak sıcak çay veya kahve (her bir kaşık şekerin artı 15-16 kalori değerinde olduğunu unutmayın). Kuşluk: 1 adet sevdiğiniz meyve. Öğle: Brokolili tavuk Malzemeler: Bir adet brokoli, 1 adet doğranmış soğan, bir adet ince ince doğranmış havuç, yarım tabak pişirilip doğranmış tavuk, 1 yemek kaşığı sevdiğiniz türde reçel veya marmelat. İlk önce bir tavaya bir kaşık yağ koyun. Yağ ısındıktan sonra soğanı koyup pembeleşene kadar pişirin. Soğanlar piştikten sonra brokoli ve havuçları ekleyin. Bir süre de böyle pişirdikten sonra üzerine tavuğu ve reçel/marmelatı ekleyin. Birkaç kere çevirdikten sonra ocaktan alın ve iki kaşık pilavın üstüne koyup yiyin. 1 dilim ekmek. Birkaç adet pancar turşusu (ya da sevdiğiniz bir turşu türü). İkindi: Bir dilim kek. Akşam: Yarım tabak barbunya veya fasulye yemeği (tercihiniz taze fasulye olursa bir tabak yiyebilirsiniz). 1 dilim ekmek. Yeşilliklerden yapılmış bir tabak salata.
Eylam BİLGİÇ
|
|
|
|
|
|
|
|
|