kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Altın tepside sunuldu
Altın tepside sunuldu
Daum'un dediği gibi bu bir mucize
Luce'den Beşiktaş yazarlarına fırça!

Beşiktaş'ın bilinmeyen iniş öyküsü

Başkan Bilgili en kritik günlerde saç ektirmeye ABD'ye gitti. Dönüşte "Savaşacağız" diyordu ama inanan yoktu.

Yalnız Güreli Luce'ye patladı: "Devre arası kampı rezalet. Santrfor istemiyorsun. Şampiyon olamazsak suç sende."



***

Altın tepside sunuldu

Başkan Bilgili ve Luce’nin affedilmez hataları Fener’i şampiyon yapıyor Beşiktaş'ta herkes hata yaptı ama 9 haftada kaybedilen 16 puanın en büyük sorumlusu MHK.

Başkan Bilgili 'Kanımızın son damlasına kadar savaşacağız' dedi ama geç kaldı
Efendim; biliyorum ki "Henüz sezon bitmedi. Fenerbahçe daha çok maç kaybedebilir. Daha kazanılacak 8 maç var" diyebilirler. Hatta, "Beşiktaş'ın moralini niye bozuyorsun. Baksanıza Real Madrid bile 11 puan öndeydi, şimdi Valencia ile arasında 1 puan var" da diyebilirler.

Her söyleyene saygılıyız ama biz sadece yaşanmış gerçekleri, gelecekteki iyi günler için ders olsun diye yazıyoruz. Bu nedenle, yazımızın başlığı "Kartal nereye uçuyor?" Öyle ya..Taraftar, "Ne olacak Beşiktaş'ın hali?" derken, üzülüyor, utanıyor. Yani, bir mucizeyi gerçekleştirip elindeki şampiyonluğu "Altın tepsi içinde" Fenerbahçe'ye sunmanın ızdırabını yaşıyor. Beşiktaş en dramatik biçimde şampiyonluğu kaçırırken en çok üzülenler arasında Galatasaraylılar da var. Onların derdi elbette Beşiktaş değil, Fenerbahçe'nin bir mucize yaratması. Şimdi hep birlikte tartışalım:

Tamam: Başkan Sayın Bilgili en kritik günlerde sağlık nedenleriyle (Saç ektirmek, göz torbalarını aldırmak için) Beşiktaş'ı bırakıp ABD'ye gitti. Tamam: Antrenör Lucescu affedilmez antrenörlük hataları yaptı. Tamam: Beşiktaşlı futbolcular erken atılan imzalardan sonra rahatladılar. Atılmayan imzalar yüzünden küstüler, kırıldılar, isteksiz oynadılar.

Ama şu da gerçek ki MHK'nın düdükleri de Beşiktaş'ı yıktı, yaktı, yok etti. 'Lig bitti, ligin tadı kaçtı' diyen, reyting ve tiraj kovalayan Türk medyası Beşiktaş'ı öyle bir noktaya getirdi ki bunun bir tek adı vardı: "Beşiktaş durdurulmalı..." Öyle de oldu.... Beşiktaş durduruldu. Yerinde sayan Fenerbahçe bir mucize yaratarak ligin zirvesine uçtu geldi. Şimdi sormak gerekir: "Lige renk gelsin. Böyle giderse bizler işsiz kalacağız" diyen medya şimdi mutlu mu?. "Beşiktaş durdurulsun, reyting ve tiraj açısından büyük güç olan Fenerbahçe önde olsun" diyen medya mutlu mu? Sahi: Beşiktaş medyası, Beşiktaş'ın yanlışlarına neden ortak oldu? Beşiktaş taraftarı bu kötü günlerde neden takımlarını yalnız bıraktı?

Tekerlek kırıldıktan sonra Başkan Serdar Bilgili her türlü tedbiri alacağını söyledi. Kampa bile giren Bilgili, eleştirenleri dinlemek için özel toplantılar yaptı ama çok geçti. Çünkü; tekerlek kırılmıştı bile... Burada şunu da tartışalım. Fenerbahçe-Rizespor maçı tam bir komedi. Ali Aydın hakemlik hatası yaptı. Bunu MHK başkanı Bülent Yavuz da kabul etti. Ama Federasyon Başkanı Sayın Haluk Ulusoy hakem hatasını, kural hatasına çevirdi. Fenerbahçe medyası da Başkan Ulusoy'a tam destek verdiler. Böylesine bir ortamda Beşiktaş'ta kaos vardı. Herkes herkesi suçluyordu. Taraftarın sorusu ise daha ağırdı;

1- En kritik anda Başkan Bilgili ABD'ye gitti. Dönüşünde, "Kanımızın son damlasına kadar savaşacağız" dedi. Ama bu demece Bilgili'den başka inanan da pek yoktu. (Yöneticiler arasında sadece İkinci Başkan Hüsnü Güreli Lucescu'yu sert biçimde uyardı: "Devre arası kampı rezalet. Sana santrafor alayım diyorum istemiyorsun. Şampiyon olamazsak tek suçlu sensin...")

2- İstanbulspor maçının kaybedilmesi sonucunda, Lucescu "Futbolcularım motivasyonunu kaybetti. Ben de" diyerek teslim olmuş, bayrağını çekiyordu. Bu kötü günlerde hakem destekli Elazığ galibiyeti ve ardından yine hakem destekli Diyarbakır mağlubiyeti geldi. Yani. Beşiktaş'ın kaderini yine hakemler belirlemişti. Şimdi tekrar başa dönelim. Beşiktaş 100. yılında şampiyon olmuş, Başkan Bilgili en güçlü adam olmuştu.
Yani başkan istediğini yapabilirdi? Önce tribünleri ateşleyen Çarşı'yı stadın dört bir yanına dağıttı. Tribündeki muhalefet ve tepkiler susturulmuştu. Ama Beşiktaş'a maç kazandıran güç de susturulmuştu. Buna rağmen Beşiktaş ilk yarıda en öndeydi. Çünkü: F.Bahçe kazanamıyordu. G.Saray dağılmıştı. Trabzon ve G.Birliği ise çok çabuk kopmuşlardı. Yani: Beşiktaş iyiydi ama rakipleri çok kötüydü. İşte bu noktada Lucescu tarihi hata yaptı.
Şampiyonluğa giderken, "Adana maçında yedek soyunmam" diyen Ahmet Dursun'dan intikamını bir yıl sonra aldı. Sonra da Avusturya kampına gelmeyen İlhan Mansız'ın satılmasına "Çok iyi olur" raporunu verdi. Sonra da Menecer Sinan Engin'in aldığı oyuncuları Tolga, Ali Eren, Zafer, Tamer, Niyazi'yi tümden sildi. Bir tek Serdar'a dokunmadı.. (Lucescu, Galatasaray antrenörüyken transfer etmek istediği futbolculardan en önemlisi Serdar Topraktepe'ydi. Ama bakın ne oldu. Bu oyuncuyu Menajer Sinan Engin aldı diye bu oyuncunun suratına bakmaz oldu....)
Luce'nin affedilmez hatası şuydu. Önüne konulan santrafor listesine bile bakmadı, Adrien ille'yi aldı.(Nihat'ı satan şampiyonluğu satar diyen Daum'u yollayan Başkan Bilgili, Samsun maçı sonrası İlhan Mansız'ı satarak ikinci kez şampiyonluğu da satmış oldu...


DİĞER SPOR HABERLERİ
 Başkan faktörü
 Tuncay: Bir daha olmaz
 Hep kazanacağız
 İşin sırrı Daum'da
 O kart haksızdı
 Ben gitmeye hazırım!
 Ucuz kurtuldular
 Mehmet Okur eskisi gibi
 Transfer için kollar sıvandı
 Sakatlar yetişmiyor
 İlk aday yanal
 Protestocular bizden değil
 Günün İçinden
MURAT DEMİRYAS
'Yunus' musunuz?
Elazığspor-Ankaragücü maçı sonrası...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Kondisyon farkı
Geçen haftaki yazımda belirttiğim gibi...
HINCAL ULUÇ
100. yıl başkanı daha seçilmedi
Galatasaray'da bir...
Konya'da AKP rüzgârı
Konya'da AKP rüzgârı
Erbakan'ın kalesi bilinen ilde Erdoğan, coşkulu bir kalabalığa...
Baykal'dan AK Parti'ye yarasa benzetmesi
Baykal'dan AK Parti'ye yarasa benzetmesi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan...
Çocuk yurdunda çifte tecavüz iddiası
Çocuk yurdunda çifte tecavüz iddiası
Küçükyalı Çocuk Yuvası'nda yaşayan iki küçük kardeş, kendilerini...
Bazı üniversiteler biraz ihmal edilmiş
Bazı üniversiteler biraz ihmal edilmiş
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş, "Kurumun bazı üniversitelerle...
Yıldızhan: Yeni yayın döneminde bomba olacağım
Yıldızhan: Yeni yayın döneminde bomba olacağım
Bomba gibi geleceğim Maksim'de sahne almaya başlayan İzzet Yıldızhan,...
İşte Rachel'in çamaşırları.
İşte Rachel'in çamaşırları.
Ünlü model Rachel Hunter, Ultimo iç çamaşırı firmasının 2004...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.