kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
20 Yaş gençleşmek mümkün...
İnsanlar neden kollarının gerilmesini isterler?
Ameliyattan Sonra Dikkat

20 Yaş gençleşmek mümkün...

Estetik cerrahinin geldiği son noktayı Prof. Dr. Onur Erol şu cümleyle açıklıyor: "Yüzü gererim, bir ay sonra kimse ameliyat olduğunu kanıtlayamaz. Üç ay sonra yara iyileşmesi iyiyse, yara izlerini kuaför bile bulamaz"

Yüz germe zor bir ameliyat mı?
Zor bir ameliyat değildir. Ancak incelik, sanat görüşü ve tıbbi bilgi gerektiren bir ameliyattır. Eskiden yapılan yüz germe ameliyatlarında derinin gerdirilmesi amaçlanırdı. Bu tür ameliyatlardan sonra deri bir miktar gerilir, ama beraberinde doğal olmayan bir gerginlik ortaya çıkar ve yadırganırdı. Zaten derinin gerginliğine bağlı ameliyatlar kısa sürede tekrar eski haline gelirdi. Günümüzde son yeniliklerle, yüz germe ameliyatlarında sarkan ve boşalan ünitelerin eski yerine geri konması, boşalan bölgelerin gerekiyorsa doldurulması ve beraberinde kontur yapılması, bir nevi zorunluluk haline gelmiştir. Bu sayede çok daha doğal bir görünüm yanında, gençleşme ve güzelleşme birlikte sağlanır. Yapılacak ameliyat, yaşlanmayı durdurmaz, ama aslında saati geri çevirir.

Yüz germe ameliyatında bütün yüzün mü gerilmesi gerekiyor?
Hastanın yüzündeki değişikliklere bağlı olmak üzere küçük, orta ve daha büyük olan yaklaşımlar artık daha fazla tercih ediliyor. Örneğin sadece göz çevresi yorgun gözüken bir kişide, göz kapağı ameliyatlarıyla birlikte şakağın gerilmesi veya kaşın asılması son derece etkili olup, kişiyi hem dinlenmiş hem de daha genç ve güzel gösterir. Yanaklarında da sarkma mevcut ise, cerrahi işlem biraz daha genişletilir. Kesiler kulak kıvrımlarının içine saklanarak, kulak memesi arkasına kadar getirilir. Buradan yapılan müdahale ile hem deri sarkmaları gerilerek yok edilir, hem de gevşemiş kas zarları asılarak eski orijinal yerlerine taşınır. Üst yüz germe dediğimiz bu yaklaşıma bazı cerrahlar "S-Lifting" adını veriyorlar. Yanakla birlikte boyunda da sarkmalar mevcut ise, tam radikal germe ameliyatına girişilir. Bu durumda ilave olarak, kesiler kulak arkasına ve ensedeki saçlara kadar uzatılır. Böylece bütün yanak boyun bölgesi tamamen ortaya çıkartılır, gevşemiş, sarkmış olan kas ve zarların bir kısmı boyna doğru, çene bölgesindekiler ise elmacık kemiklerine doğru asılarak sıkılaştırılır, böylelikle aynı zamanda kontur elde edilmiş olur. Bu işlem bitince, fazla deriler gerilerek çıkarılır. Dikişler göze görünmeyecek yerlerde gizlenerek dikilir.

Yüz germe ameliyatının etkileri ne kadar sürer?
Kesin bir şey söylenemez. Yaşlanma saati geri döndürülür, ama çalışmaya devam eder. Bazıları 5-15 yıl sonra tekrar cerrahiye ihtiyaç duyarken, birçok hastada ikinci bir yüz germe gerekmez.

Hiç iz bırakmadan yüz germe ameliyatı yapılabilir mi?
Yüz germe ameliyatında kesiler bir kısmı saçlı deri içinde, bir kısmı da kulak kıvrımları içinde gizlenerek tasarlandığı için, ameliyat sonrasındaki aylarda bunların göze çarpması ortadan kalkar. Yara iyileşme sorunu olmayan kişilerde, kuaförler dahi bu izleri zor bulur. Son senelerdeki gelişme ile; saçlı deride yapılan kesilerde yara izinin içinde saç çıktığından, buradaki kesi izi dahi göze çarpmaz.

Hastalar yüz germe ameliyatlarından ne kadar sonra çalışmaya başlayabilirler?
Hastaların çoğu 2-3 haftada işine dönebilir. Özellikle yara iyileşmesi sorunu olmayan kişiler, üç hafta sonra davetlere katılabilir. Ancak yüzün doğal halini alması ile altı ayı bulur.

Yüz germe ameliyatları için en ideal adaylar kimlerdir?
Yüz germe için en iyi aday; boyun derisi sarkmaya başlayan, derisi elastik ve kemikleri güçlü olan hastalardır. Hastaların çoğu 40 ile 60 yaşları arasındaki gruptur. Amerika'da yapılan bir araştırma, bu yaş grubunda ameliyat olanların mutlu olma oranının çok yüksek olduğunu göstermiştir. Yüz germe kişinin kendine güvenini artırır. Kişinin kendini hissettiği yaşa kavuşmasını sağlar.

Bu ameliyatların riskleri var mı? Bütün cerrahi girişimler bazı belirsizlik ve riskler taşır. Yüz germe tecrübeli bir cerrah tarafından yapıldığında, komplikasyon oranı yok denecek kadar azdır.

Ameliyata nasıl hazırlanılır?
Sigara içiyorsanız, cerrahinin başarısı için sigarayı bırakmanız söylenecektir. Aspirin ve belirli antiinflamatuar ilaçlar kanamayı artırır, bunun için ameliyattan belli bir süre önce bu ilaçların alımının kesilmesi gerekir. Saçlar çok kısa ise, iyileşme sırasında kesi yerlerini kapatacak kadar uzatılabilir. Kadınların saçlarını ameliyattan hemen önce boyatması gerekir. Çünkü altı hafta süreyle saç boyamalarına kısıtlama getiriyoruz. Fazla kilolu iseniz, diyete girip olabilecek en zayıf halinizde ameliyata karar vermeniz yerinde olacaktır.

Tek bir ameliyatla vücutta, yani yüzden karına kadar germe işlemi yapılması mümkün mü?
Yüzde küçük germeler doku enjeksiyonları, kaş asmaları göz kapağı ameliyatlarıyla birlikte karın germe kol germe ve liposuction ile vücut şekillendirme beraberce yapılabilir. Yine yüz germe ile birlikte estetik burun ameliyatı da sıklıkla yaptığımız operasyonlardır. Ancak total yüz dediğimiz; alın, yanak, boyun, göz kapağı germe, doku enjeksiyonunu içeren yöntem, beş-altı saat süreli radikal bir uygulama olduğundan, vücut germeleriyle birlikte yapılması uygun değildir.

Yüz gerdirme ameliyatından sonra yasaklar var mı?
En azından iki hafta cinsel ilişki ve ağır ev işleri gibi ağır egzersizler de zararlıdır. Buna karşın hafif yürüyüş, kan dolaşımını artırıcı hafif hareketler, iyileşmeyi hızlandırır. Birkaç hafta boyunca, yüz şişlikten dolayı doğal gözükmeyebilir. Bazı morluklar iki-üç hafta devam edebilir ve kolayca yorulabilirsiniz. Üçüncü haftada kendinizi daha iyi görecek ve daha iyi hissedeceksiniz. Hastaların çoğu 10 gün ile iki hafta arasında işine dönebilir.

İnsanlar yeni görünümlerine birden alışabiliyorlar mı?
Değişiklikler yüz germe ameliyatında mutlu olacağınız kadar mükemmeldir. Birkaç ay cildinizi kuru ve kaba hissedebilirsiniz. Erkekler, derinin yer değiştirmesi nedeniyle, yeni tıraş olacak yerler (kulak ve boynun arkası) bulabilir. Ama, yüz germe ameliyatı olmak yaşlanmayı tamamen durdurmaz.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Kısırların Son Umudu: Üreme Turizmi
 20 Yaş Gençleşmek Mümkün...
 Alternatif Tedaviler Bütün Ağrılara Deva Mı?
 Erkekler De Meme Estetiği Yaptırıyor
 Kepçe Kulağın Tedavisi Kolay
 Adet Sancısı Evlenince Değil Tedavi İle Geçiyor
 Meme Kanserine İlaç Gibi Kitap
 Sigarasız Sağlıklı Yaşam
 Liposuction Yaptırmanın Şimdi Tam Zamanı
 Kanser Ağrıları İçin En Etkin Tedavi Yöntemleri
 Zona Ve Zona Sonrası Geçmeyen Ağrılarda Neler Yapılabilir
 Şeker Hastalığı Nedeniyle Dayanılmaz Ağrılar Çekenlere...
 Endoskopik Kaş Kaldırma Gençleştirir
 Kontur Atmak Nedir? Nasıl Yapılır?
Dikkatsizlik...
Havalimanına giden turist minibüsü kavşak dönerken kaza yaptı iki...
Özgürlük tutkusu kadını alkolik yaptı
Erkekler gibi çalışıp erkekler gibi yaşamaya başlayan kadınları büyük...
BBC büyük tartışma yaratacak...
İngiltere Devlet Televizyonu yayınlayacağı belgeselle Nuh Tufanı'nı...
'Aşk oyunu' buna derler...
'Aşk oyunu' buna derler...
Kenan Doğulu ile Tuğçe Kazaz ayrıldı. Tuğçe, tıpkı sevgilisinin...
Yardım melekleri
Yardım melekleri
İstanbul'un elitleri, korunmaya muhtaç çocukları topluma kazandırmak...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.