kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Liposuction yaptırmanın şimdi tam zamanı
Lıposuctıon sonrası Kahveye Veda Edin

Liposuction yaptırmanın şimdi tam zamanı

Kalça, bacak, karın, bel, sırt, meme gibi bölgelerdeki, diyet ve egzersizle giderilemeyen birikmiş fazlalıklar, liposuction ile kalıcı olarak emiliyor. Yönteme kadınlar kadar, erkekler de rağbet ediyor

Liposuction'u kimlere öneriyorsunuz? Kaç yaşından itibaren yaptırılabilir?
16 yaşından itibaren yaptırılabilir. Hem kadın, hem erkek, sağlıklı olan herkese uygulanabilir. Ancak kişilerin yapısına, yaşına ve cerrahın kullandığı teknikle, becerisine bağlı olarak, değişik sonuçlar elde edilebilir.

Hangi bölgeler için liposuction yaptırılabilir?
Vücudun her bölgesine liposuction yapılabilir. En sık uygulandığı bölgeler ise; kalça, bacak, uyluk, karın, bel, sırt, gıdık ve memedir.

Liposuction'u kadınlar mı daha çok yaptırıyor, erkekler mi?
Kadınlar daha çok yaptırır. Ancak son yıllarda erkeklerin oranı da ciddi şekilde artıyor. Erkekler daha çok karın, bel ve memeleri için liposuction yaptırıyorlar. Kadınlar ise bel, kalça, dış uyruk, iç uyruk, arka uyruk ve diz içi olmak üzere altı bölgede ve karında liposuction yaptırmayı tercih ediyorlar.

Liposuction ile verilen yağlar daha sonra alınır mı?
Liposuction bir tekniktir, 'yağ emme' anlamına gelir. Bu teknikte amaç, vücudun yeniden şekillendirilmesidir. İnsanlarda genetik olarak bazı bölgelerde daha çok yağ toplanması olup, şekil bozuklukları yapar. Bunun sebebi o bölgede daha çok yağ hücresinin ve reseptörlerin bulunmasıdır. Liposuction tekniği kullanılarak, bu bölgelerden yağ emildiğinde, oradaki fazla hücrelerin yüzde 50'si yok edilir. Ayrıca reseptör mekanizması da bozulur. Böylece, örneğin; bir kadının belden yukarısı çok ince, belden aşağısı ise yağlara bağlı olarak kalın ise, yapılan liposuction ile o bölgelerden hem yağ hem de hücreler uzaklaştırıldığı için, artık bu bölgelerde eskisi kadar yağ depolanmaz. Kişi kilo aldığında, üst kısmı ve alt kısmı orantılı olarak şişmanlar. Böylece vücut konturları düzgün bir hale gelir. Liposuction'da yapılan büyük hatalardan biri; yağ hücrelerinin genetik olarak fazla bulunduğu altı bölgeden yağ alınmamasıdır. Bu taktirde sadece dış uyruktan yağ alınırsa, diğer bölgelerde yağ toplanması görülür ve yeni bir müdahale gerektirir. Kötü uygulamalarda maalesef çukurluklar ve düzensizlikler meydana gelir. Bunların düzeltilmesi de çeşitli müdahaleler gerektirir.

Komplikasyon oranı nedir? Bu, tehlikeli ya da zor bir ameliyat mı?
Tecrübeli ellerde hemen hemen hiç komplikasyon olmaz. Hayati tehlike sokaktakinden daha azdır. En bilinen tehlikesi embolidir ki, her tip ameliyatta olduğu gibi hareketsiz, yeteri, kadar sıvı almayan kişilerde risk biraz artar. Diri ve elastik derisi olan kişilerde uygun teknikle fevkalade sonuçlar alınır. Ancak gevşemiş, çukurluklar oluşmuş deride alacağımız sonuç daha sınırlı olur.

Liposuction tam olarak nasıl bir ameliyattır?
Vücudun belli bölgelerinde birikmiş olan yağ dokularının alınmasıdır. Bu teknik uzman kişiler tarafından yapıldığında, vücut konturlarının düzeltilmesinde son derece başarılı olmaktadır.

Pek çok liposuction tekniği var. Siz hangisini öneriyorsunuz?
Başlıca üç teknik vardır. Enjektörle yağ çekme, vakum aleti ile yağ çekme ve ultrasonik liposuction ile yağ çekme. Ayrıca; kuru teknik, yaş teknik ve süper yaş teknikle tümesan teknik olarak da sınıflandırılır. Biz 'süper yaş teknik' dediğimiz, yağ içine bolca özel serum verdikten sonra vakum aleti veya ultrasonik liposuction ile yapılan tekniği tercih ediyoruz. Aşırı yağ toplanması veya gevşemiş derisi olan kişilerde, ultrasonik liposuction en geçerli yöntem olup, son teknoloji aletin kullanılmasıyla kompikasyonları da hemen hemen sıfıra indirmiştir.

Ameliyattan sonra neler yapmamak gerekli?
Yağlar küçük bölgelerden alınmışsa, hasta hemen evine gönderilebilir. Uygulama lokal anestezi ile de yapılabilir. Büyük miktarlarda yağ alındıysa, hastanın hastanede bir gece kalıp serum alması, komplikasyonları önleme bakımından çok faydalıdır. Hasta ertesi sabah yürüyerek evine gidebilir. Haftasında fizik tedavi başlar, 10 seans devam eder. Daha sonra LPG ve Slim-up kullanılabilir. Hastanın bol spor yapması gereklidir.

Ultrasonik liposuction'un normal liposuction'a göre avantajı var mı?
Ultrasonik liposuction'ın normal liposuction'a göre pek çok avantajı vardır. Dokular daha az travmaya uğrar. Buna bağlı olarak oluşabilecek ödem az olur. Kan kaybı düşük olur. Yüzeysel liposuction sonrası, deri toparlanmasının daha iyi olması ve meydana gelebilecek sarkmaların az olması sağlanır. Ancak bu işlemin uzun sürmesi ve daha çok konsantrasyon gerektirmesi, bu sistemin dezavantajıdır. Aslında ultrasonik liposuction standart liposuction'ın alternatifi olmaktan çok, bu tekniğin bir uzantısı veya tamamlayıcısı olarak kabul edilir.

Ameliyat sonrası ütülemek mümkün mü?
LPG ve Slim-up bu işlemi çok iyi yapar, üstelik iyileşmeyi de hızlandırır. Slim-up ayrıca kasları da çalıştırıp, birkaç beden birden incelmeyi sağlamış olur.

Liposuction'dan sonra sarkan karnı germek mümkün mü?
Ultrasonik liposuction kullanıldığında sarkma olmaz. Ancak hastanın karnı zaten sarkıksa, bunun karın germe ameliyatı ile giderilmesi gerekir.

Liposuction yaptırmak için hangi ayları öneriyorsunuz?
Kış ayları liposuction yaptırmak için en iyi dönemdir. İlk üç hafta şişlikler olacaktır. Bir buçuk ayda vücut forma girmeye başlar. Üçüncü ay ve altıncı ayda çok daha iyi konuma gelecektir. Kişiler vücut şekillerindeki bozukluğu daha çok yaz ayına girerken, mayo seçiminde görür ve panikler. Benim önerim; bir düzeltme arzu ediyorlarsa, bunu kış aylarında veya baharda yaptırmaları daha formda bir vücutla yaza girmelerini sağlayacaktır. Ayrıca yüzme, spor olarak liposuction sonrası son derece faydalıdır.


Liposuction
'yağ emme' anlamına geliyor. Bu teknikte amaç, vücudun yeniden şekillendirilmesi, fazlalık yağların emilmesi... İnsanlarda genetik olarak bazı bölgelerde daha çok yağ toplanması oluyor, bunun sonucunda ise şekil bozuklukları ortaya çıkıyor. Belirli bölgelerde yağ toplanmasının sebebi; o bölgede daha çok yağ hücresinin ve reseptörlerin bulunması.
Liposuction tekniği kullanılarak, bu bölgelerden yağ emildiğinde, oradaki fazla hücrelerin yüzde 50'si yok ediliyor. Ayrıca reseptör mekanizması da bozuluyor. Böylece, yapılan liposuction ile o bölgelerden hem yağ hem de hücreler uzaklaştırıldığı için, artık bu bölgelerde eskisi kadar yağ depolanmıyor. Kişi kilo aldığında, üst kısmı ve alt kısmı orantılı olarak şişmanlıyor.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Adet Sancısı Evlenince Değil Tedavi İle Geçiyor
 Meme Kanserine İlaç Gibi Kitap
 Sigarasız Sağlıklı Yaşam
 Liposuction Yaptırmanın Şimdi Tam Zamanı
 Kanser Ağrıları İçin En Etkin Tedavi Yöntemleri
 Zona Ve Zona Sonrası Geçmeyen Ağrılarda Neler Yapılabilir
 Şeker Hastalığı Nedeniyle Dayanılmaz Ağrılar Çekenlere...
 Endoskopik Kaş Kaldırma Gençleştirir
 Kontur Atmak Nedir? Nasıl Yapılır?
 Astım Mevsimi
 Türk Lokumu Burun Tüm Dünyada Moda
 Bel Ağrısı İçin Çıkıkçıya Değil Uzmana Başvurun
 Boynumuz Neden Ağrır ?
 Doku Kokteyli Benim İçin Makyaj Gibi
Terdeki DNA 4 yıl daha ekledi
On iki çocuğa cinsel tacizden 28 yıl hapis cezası alan üniversite...
Tanker şoförü Karakuş İçin 10 yıl hapis istemi
Kartal'da geçen ay 9 kişinin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı tanker...
Kırca, Esra'yı ilk derste ağlattı!
Ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca ders verdiği okulda Esra Eron'u...
Standart Bekleyen Mankenler
Standart Bekleyen Mankenler
Cansu Dere
Ben kendimi uygun görüyorum. Türkiye'de iyi...
Bebek alışverişi
Bebek alışverişi
atv'nin sevilen dizisi "Bir İstanbul Masalı"nın Demir'i Ozan...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.