kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Patates çorbası
Patates ve soğanın kabuklarını soyup, patatesi tavla zarı iriliğinde, soğanı halka halka doğrayın. Domatesi rendeleyin. Tüm malzemeyi suyla birlikte bir tencereye aktarın ve kapağı kapalı olarak pişirin. Sebzeler yumuşayınca ocağı kapatın. Sıcakken servis yapın.

MALZEMELER (2 Kişilik)
*1 adet patates
*1 adet soğan
*2 adet domates
*4 su bardağı su
*1 çorba kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Kıymalı yağlama
Mayayı ılık suda eritin. (İçine bir kesmeşeker de atabilirsiniz). Diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız teflon tavada veya sacda pişirin. Kıyma. yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavurun. 1 çay bardağı su ilave edin. Pişen hamurların üzerine lahmacun yapar gibi bu içten koyun. Sonra bu hamurları üst üste koyarak üçgen şeklinde kesin.

MALZEMELER
*5 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı maya
* Yeterince ılık su
* 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
*
250 gram kıyma
*4 adet soğan
* 2 çorba kaşığı salça
*Yarım paket margarin
* 2 adet yeşil biber
* Kırmızı biber
* Maydanoz

Acele dolma

Asma yapraklarını 3 dakika haşladıktan sonra sularını iyice süzün. İç malzemesi için bir kabın içinde kıyma salça, ince bulgur, zeytinyağı, tuz, baharatlar, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu iyice karıştırın. Yaprakların içine bu hazırladığınız içten, 1 tatlı kaşığı kadar koyup yaprakları küçük küçük sarın. Dolmaları tencereye dizip, 2 su bardağı su kattıktan sonra üstünü porselen tabakla kapatıp, 20 dakika pişirin. Dolmalar piştikten sonra servis tabağına aktarıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*200 gram asma yaprağı
* 250 gram kıyma
* 1 çorba kaşığı salça
*1 su bardağı ince bulgur
*1 çay bardağı zeytinyağ
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, dereotu ve maydanoz
Sosu için:
*3 diş sarımsak, 1 kase yoğurt

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 13-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-03-2004
 Domatesli bulgur köftesi   / 11-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 10-03-2004
 Saray usulü aşure   / 09-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 08-03-2004
 Sirkeli köfte   / 07-03-2004
 Lezzet güneşi   / 06-03-2004
 Kremalı but salatası   / 05-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-03-2004
GÜLSE BİRSEL
Alışverişte 'Hayır' demenin püf noktaları
Uzun zamandır...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Mercimekli kereviz
BKerevizleri...
REFİK DURBAŞ
Hayatın kıyısında mutsuz bir kadın
Nişantaşı'nda,...
Kavuşamadılar
Aylar önce İsviçre'ye iş için uğurladığı nişanlısını karşılamak üzere...
Arkadaşının ölümüne tanık oldu
İstanbul TEM Otoyolu, Sadabad Viyadüğü'nde önceki gece saat...
Son engel aşıldı
Talim Terbiye Kurulu'nda Kürtçe bilen üye bulunmadığı için geciken...
Sponsor buldu; hem para hem gözlük aldı
Sponsor buldu; hem para hem gözlük aldı
'Neredesin Firuze' filminde kırık camlı gözlükleriyle herkesi...
"Hülya'da Pınar Altuğ sendromu var"
Hülya Avşar, aynı dizide rol alacağı Metin Akpınar için; "Böyle yaşlı...
Şarkıcılığa soyundu
Şarkıcılığa soyundu
Amerika'da dünyaya gelen Caprice Bourret, dünya çapındaki...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.