kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yıldırım çöküş
Yıldırım çöküş

Kartal'ı 100. yılında şampiyon yapan 'kurmay heyeti'nden Demirören ve Oktay ayrıldı. Sinan Engin, yalnız kağıt üzerinde var. Lucescu tek başına çırpınırken, federasyonla da ters düşüldü.

Spor kamuoyunun ve siyah-beyazlı camianın son günlerde dilinden düşürmediği soru, "Beşiktaş'a neler oluyor?" İddialara göre 11 puanlık farkı tüketip, 3 puan geriye düşen Beşiktaş'ta sorunların başlangıcı 100. yılda elde edilen şampiyonluk ve onun getirdiği uzantılara dayanıyor. Beşiktaş 100. yılda şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyince "2 dönem sonra bırakmayı düşünüyorum" açıklaması bulunan Serdar Bilgili'nin oturduğu başkanlık koltuğu, birçok kişinin iştahını kabartmaya başladı. Geçtiğimiz sezon yarış devam ederken Bilgili'nin en yakın ve etkili arkadaşları Hüsnü Güreli ve Yıldırım Demirören "Bilgili yoksa adayız. Varsa onunlayız" açıklamasıyla niyetlerini göstermişti.

Koltuk kavgası başladı
Bu niyet Güreli ile Demirören arasında içten içe bir rekabete yol açmış menajer Sinan Engin, iki yetkili ve etkili yöneticinin arasında dengeleri koruyarak futbola hep beraber şampiyonluğa ulaşılmıştı. Ancak 2003'te mayısın ilk haftasında yapılan özel bir yemekte Yıldırım Demirören, Kıvanç Oktay, ve Levent Erdoğan, iki yöneticiyle daha birlikte "Şampiyon olduktan sonra başkanla yolllarımızı ayırıyoruz" kararı aldılar. Ancak bu, Serdar Bilgili'nin kulağını gitti. Çocukluk arkadaşı Demirören'in ihanetine uğradığını düşünen Bilgili, bakışını değiştirdi. Demirören ve ekibinin alacaklarına karşılık listelerle kongre üyesi yapma girişimleri seçim hazırlığı olarak yorumlandı.

Sözlü istifadan dönüş
Bunların sonucunda 11 Eylül 2003 akşamı yapılan yönetim kurulundaki bir tesis tartışmasında, Bilgili'nin istediği dosyaları, "Kıvanç Oktay kimseye vermememi istedi" diyerek getirmeyen müteahitin işine son verilmesi sonucunda, o anda Cannes'da bulunan Demirören ve Oktay, sözlü istifalarını verdiler. Ertesi gün de Levent Erdoğan'ın istifa ettiğini açıkladı. Ancak Fransa'dan dönen Yıldırım Demirören ve eniştesi Kıvanç Oktay, Demirören'in eşi Reyna Demirören'le amca çocuğu olan Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un ricası, Maliye Bakanı'nın da araya girmesiyle geri döndü. Demirören görevine devam ederken, eski yetkilerini ve havasını yakalayamadı.

Bilgili'nin özrü bitirdi
G.Saray'la 31 Ekim'de oynanan ve berabere biten maçtan sonra sarı-kırmızılı takımın oyuncusu Ayhan'a görev yeri değiştirilen bir güvenlik görevlisinin omuz atmasıyla başlayan, yönetici, antrenör ve futbolcuların da karıştığı çirkin görüntülerin oluşmasından iki gün sora Bilgili'nin "Biz evsahibiydik. G.Saray camiasından özür diliyoruz" açıklaması üzerine, o ana kadar yapılanları savunan ve olaylara karışan Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay 'satıldıkları' fikrine varıp 13 Kasım'da istifa ettiler. Ancak ikilinin yönetim kurulu üyelikleri kağıt üzerinde sürdü.

Engin-Güreli tartışması
26 Ocak'taki seçime kadar, futbolun başına yeni bir yönetici atanmayınca, Sinan Engin görevi iki ay boyunca tam yetkiyle sürdürdü. Beşiktaş ilk yarıyı 11 puan farkla lider tamamladı. Ancak Engin, ocak ayındaki ara transfer döneminde Hüsnü Güreli'yle ters düştü. Sezon başında Güreli ve İbrahim Altınsay'ın "Santrofor alalım" ısrarına, Demirören'in desteğiyle "Hayır" diyen Lucescu'nun, "Bratu" diye ısrar etmesi ve ardından da İlie'yi getirmesi Sinan Engin'i "Yetkilerim mi alınıyor?" düşüncesine itti. Lucescu faktörüyle ilk kez transferin dışında kalan Engin, Güreli'yle kırgınlık yaşadı.

Engin'i, Bilgili tuttu
Demirören'in istifasından sonra kısıtlama getirilmeyen Sinan Engin'e, kongrenin ardından "Geri planda kal" uyarısı yapıldı. Buna da içerleyen Engin, görevinden ayrılmayı düşündü. Ancak Bursa maçı öncesi Serdar Bilgili, kendisini çağırarak "Yetkilerinde değişiklik yok. Beraber geldik, beraber gideriz. Kafamı karıştırma" diyerek bunu önledi. Ama Engin, takımı eskisi kadar sahiplenmedi. Lucescu da Fransızca bilen Kıvanç Oktay'la kurduğu diyaloğu başkasıyla kuramadı. Rumen hoca, bu durumu yönetim kurulu toplantısında "Yalnız kaldım" sözleriyle de dile getirdi.

Kartlar havada uçuşuyor
26 Ancak futbol şubesinden Haşmet Bedii Kürüm'ün sorumlu olduğu Beşiktaş'ta bir anda büyük bir düşüş başladı. Şimdi Beşiktaş camiasında önemli bir kesim, ligin ikinci yarısında Beşiktaş'ın düşüşünü, siyah-beyazlı takım aleyhine olan hakem hatalarını, yağmur gibi yağan kartları, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'la akraba olan, hatta onun sayesinde yönetime geri dönen Demirören'in gidişiyle bağdaştırıyor.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Temlik kavgası
 Ne zaman yıkalım
 Avrupa'nın gözdesi
 10'u hâlâ unutmadı
 Artık Prim yok!
 Rıza: Beşiktaş şampiyon olur
 Sessiz İsyan
 Oscar'lık Musa
 Lucescu'ya büyük onur
 Eksik Real tur arıyor
 Savunmamı anlamadılar
 Zorunlu revizyon
 Günün İçinden
 Futbolcular sinir küpü
 Ümit Karan şoku
 Hizmet aşığı Bayram
 Denizli-İstanbul maçı İzmir'de
 Devler veda etti
MERT AYDIN
Budapeşte'de bile Atina'yı düşündük
Süreyya'nın,...
LEVENT TÜZEMEN
Listeler yarışır
G.Saray, tarihinde ilk kez bir seçime 5...
"Kökümüz Atatürk"
Yerel seçim kampanyasında ilk açık hava mitingini Aksaray’da yapan...
'Cumhur onlara gösterecek'
'Cumhur onlara gösterecek'
Başbakan Erdoğan "Tabelasında Cumhuriyet olan Cumhuriyetçi olmuyor"...
AB kararı verdi: Bu maaşla adalet dağıtılmaz
AB kararı verdi: Bu maaşla adalet dağıtılmaz
Türk hukuk sistemini inceleyen AB heyeti, 10 yıllık hakimlerin bile...
Harçlık vermeyen kocaya dava aç
Harçlık vermeyen kocaya dava aç
Ankara Barosu, kadınlara haklarını hatırlattığı kitapçıkta ilginç...
Buenos Aires'te yıldırım nikah!
Buenos Aires'te yıldırım nikah!
Galip Gürel'le birlikte 1998'de Türkiye'ye Camel Trophy'de...
Hâlâ bir numara
Hâlâ bir numara
Britney Spears yaşadığı onca şeye, yaptığı onca hataya rağmen hala...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Çizerler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.