kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ergun Babahan @ SABAH
 

SABAH'a güven

Avrupa Birliği için saha araştırmaları yapan Konsensus Araştırma Şirketi, açık uçlu bir araştırma yapmıştı. Yani seçenek sunmadan soruları yöneltmiş, denek kendi tercihini ortaya koymuştu. Bu sonuçlara göre, halkın gözünde 2003'ün en başarılı gazetesi SABAH'tı. Bundan daha önemlisi, en güvenilir gazetesi de SABAH'tı. Bir gazetenin en önemli kimliği güvenilirlik olduğu için halkın böyle bir yanıt vermesi bizi gerçekten çok mutlu etti.

Yılbaşının en güzel armağanı 31 Aralık günü öğle saatlerinde geldi. Bu armağan, Konsensus Araştırma Şirketi'nin yaptığı bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarıydı. Hiç ilişkimiz olmayan bir firmaydı. Kim olduğuna baktık ve araştırmayı nasıl gerçekleştirdiğini öğrendik. Avrupa Birliği için saha araştırmaları yapan Konsensus, açık uçlu bir araştırma yapmıştı. Yani seçenek sunmadan soruları yöneltmiş, denek kendi tercihini ortaya koymuştu. Bu sonuçlara göre, halkın gözünde 2003'ün en başarılı gazetesi SABAH'tı. Bundan daha önemlisi, en güvenilir gazetesi de SABAH'tı. Bir gazetenin en önemli kimliği güvenilirlik olduğu için halkın böyle bir yanıt vermesi bizi gerçekten çok mutlu etti. Çalışmanın başarıyı getireceğini zaten biliyorduk. Ancak bizim için aslolan güvendi. SABAH'ın bu konuda bütün rakipleriyle arasındaki farkın halk tarafından görülüp takdir edilmesi azmimizi kamçıladı. SABAH'ın yeni dönemini başlattığımızdan bu yana asıl işimizin mesleğe güven ve saygınlık kazandırmak olduğunun altını hep çizdik. Gazeteciler, son dönemlerde gazetecilik dışı her işi yaptığından, bankacılıktan karton fabrikasına, bakan atamaktan hükümet devirmeye her işin içine girdiklerinden dolayı basının saygınlığı yerlerde sürünüyordu. Biz ilk günden bu işlerin içinde olmayacağımızı ilan ettik. Gazeteciliğe odaklandık. SABAH, ilk günden beri söylediğimiz gibi Cumhuriyet'in temel ilkelerine sahip çıkan, başarıyı destekleyen, piyasa aktörlerinin arkasında duran bir gazete olma yolunda çaba harcadı. Yüzünü çağdaş uygarlığa çeviren SABAH, Avrupa Birliği projesinin de sıkı bir destekçisi oldu. Üstelik bunu sözde de bırakmadı. Bu projeyi tehlikeye atacak tuzaklardan özenle uzak durdu. Kamuoyunun bunu görmesi çabalarımızın boşa olmadığının en büyük karşılığı. Bütün bunların yanında SABAH bir şey daha yaptı. Bence bu, Cumhuriyet'e, laik demokrasiye, piyasa ekonomisine sahip çıkmak kadar önemli. SABAH, insanlara iş sağlayan girişimcinin arkasında durdu. Rakibim olur, bizim için tehlikeli olur demeden, bize reklam veriyor mu diye bakmadan girişimcilere destek verdi. Seçici manşetler atmadı. Devlete borcunu vadesinden önce ödemek isteyenlerin girişimlerine alkış tuttu. Habere hak ettiği kadar değer verdi. SABAH'ın Türk basınındaki özel yeri son dönemde yaşanan kimi olaylarla bence daha da öne çıktı. SABAH, Türk halkının her şeyin en iyisine layık olduğuna inananların gazetesi olarak yoluna devam edecek. SABAH'ın hedefi her zaman güvenilen bir gazete olma özelliğini korumak olacak. SABAH'la birlikte atv'nin de en güvenilen haber kanalı olması tesadüf değildir. Bu güvenin altında bu grubun yeni gazetecilik anlayışı vardır. Merkez Grubu yayın organları Türk halkına manipülasyondan uzak, kişisel çıkarları gözetmeyen bir habercilik anlayışıyla hizmet etmeye devam edecek. Bunun karşılığında en güvenilir gazete seçilmek de bizim için en büyük ödül olacak.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 SABAH ve toplumsal sorumluluk   / 23-02-2004
 Yolumuz açık   / 16-02-2004
 Washington gezisi Avrupa vizyonu   / 26-01-2004
 Kahramanlar adaleti gerçekleri karartıyor   / 20-01-2004
 CHP'ye düşen görev   / 12-01-2004
 SABAH'a güven   / 05-01-2004
 AK Parti'nin eksiği   / 22-12-2003
 Terör, ekonomi ve Kur’an kursları   / 08-12-2003
ERGUN BABAHAN
SABAH rüzgârı.
Geçen hafta İstanbul Sarı Sayfalar'ının...
ERDAL ŞAFAK
Zengini buysa...
Adana, Mersin ve Gaziantep'i kapsayan...
AHMET HAKAN COŞKUN
İzmir notları
İtiraf ediyorum: İzmir konusunda kelimenin...
MEHMET BARLAS
AK Parti, "Cemaat"yapısından çıkmalıdır!
Statükonun...
ÖMER ÇELİK
Jeo-politik ve siyasi değerler
NEW YORK
Büyük...
ÖMER LÜTFİ METE
Elazığ'da dört sağ, solu sayma.
28 Mart'a doğru Sabah'ın...
SAVAŞ AY
Şiir şehirden sinir şehire!..
Mevsimler, yıllar, çağlar...
REFİK DURBAŞ
Halifeliğin kaldırılması
ATATÜRK'ÜN gerçekleştirdiği...
Bir zamanlar Kartaldı
Bir zamanlar Kartaldı
Avni Aker'deki randevuda Trabzon attığından fazlasını kaçırdı. Fatih...
'Santrforum yok' mesajı
'Santrforum yok' mesajı
İstanbulspor maçı sonrası santforu olmadığından şikayet eden Lucescu,...
Erdoğan'a pekiyi pankart
Erdoğan'a pekiyi pankart
İş isteyen pankartları güvenlik görevlilerine toplatan Başbakan,...
Ağar: Askerin tavrı AK Parti'ye yaradı
Ağar: Askerin tavrı AK Parti'ye yaradı
DYP lideri Ağar, Hilafetin kaldırılışının yıldönümü kutlamasına...
Kadının payına düşen şiddet ve tecavüz
Kadının payına düşen şiddet ve tecavüz
Bugün Dünya Kadınlar Günü. Ancak yapılan araştırmalar kadınların...
Dayakçı ve yasakçı
Dayakçı ve yasakçı
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, polis müdürlerine talimat...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Çizerler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.