kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Yoğurtlu patlıcan
Patates lokmaları

Yoğurtlu patlıcan

Patlıcanları fırın kâğıdına dizip, her iki taraflarına fırça ile biraz zeytinyağı sürün ve her iki tarafı da sararıncaya kadar çevirerek önceden ısıtılmış 170 derece fırının ızgara konumunda yaklaşık 7 dakika pişirin. Patatesleri, tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar 5-8 dakika pişirin ve süzün. Kalan zeytinyağını ısıtıp, kıymayı ilave edin, sık sık karıştırarak hızlı ateşte pişirin. Soğan, sarmısak ve toz kırmızıbiberi katıp, 5 dakika daha soteleyin. Et suyu (ya da tavuk suyu), domates, kekik, tuz ve karabiber ekleyip, 5 dakika kısık ateşte pişirin. Fırın kabının tabanına patlıcanların yarısını yayın ve üzerine hazırladığınız kıymalı karışımın yarısını döküp, patatesleri dizin. En üste de kalan kıymalı harcı yayın. Bir kapta yoğurt, yumurta ve peyniri karıştırın. En üstteki kıymalı harcın üzerine kalan patlıcanları yerleştirin ve yoğurtlu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üst kısmı altın rengi olana kadar 30 dakika pişirip, sıcak servis yapın.

MALZEMELER
- 2 adet büyük boy patlıcan (5 mm kalınlığında dilimlenmiş)
- 2 adet büyük boy patates (soyulmuş, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş)
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan (ince kıyılmış)
- 3 diş sarmısak (dövülmüş)
- 2-3 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 2 su bardağı et ya da tavuk suyu
- 1 adet küçük boy domates (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 50 gram eski kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sirkeli köfte   / 07-03-2004
 Lezzet güneşi   / 06-03-2004
 Kremalı but salatası   / 05-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-03-2004
 Yoğurtlu patlıcan   / 03-03-2004
 Aşure   / 02-03-2004
 Kerevizli piliç pirzola   / 01-03-2004
 Hindili pide   / 29-02-2004
 Hindili lahana çorbası   / 28-02-2004
 Ballı şeftali   / 27-02-2004
YÜKSEL AYTUĞ
Televizyon kadını nasıl kullanıyor?
Yıllardır ağzımızda...
HAKAN & UTKU
Annan'ın doldurabileceği boşluklar
Kofi Annan, Kıbrıs...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Hanım tacı
Yumurta ve şekeri...
Tayin yüzünden cinayet
Uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren Bağ-Kur müdürü Şevket...
Bağışla gelen ikinci bahar
Darüşşafaka Maltepe Bağışçılar Sitesi odaların dizaynı, verilecek...
Onca acıdan bir hayat çıkardılar
Çocukluklarını yetiştirme yurtlarında geçiren, genç yaşlarında...
Abladan son şans
Abladan son şans
Hülya Avşar'ın kardeşi Helin, şimdiye kadar elini attığı işlerde pek...
Aşka devam
Aşka devam
Türkstar Yarışması'nın seksi sunucusu Seray Sever'in, Suzan...
'Kameralara aşığım'
'Kameralara aşığım'
Joddie Rimmer'i herkes 'Zeyna' adlı dizideki 'Seraphin'...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Çizerler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.